Mjuka & jordiga toner hemma hos Kajsa Svensson

Mjuka & jordiga toner hemma hos Kajsa Svensson

Vi hälsar på hos Kajsa - som bor med sin Filip i en fantastisk takvåning i charmiga Sölvesborg i södra Sverige. Ett mysigt & inbjudande hem där ljuset strömmar in och dansar kring den ljusa interiören, taket är högt och kaffepauserna är många. Det är svårt att inte vilja flytta in! Lifestyle - 17

I hjärtat av Sölvesborg bor vår Nouw-bloggare Kajsa med sin sambo, med utsikt över stora torget. Takvåningen har en öppen planlösning med mycket sociala ytor, ljusa kulörer och värme. Vi fick chansen att kika in i Kajsas hem och även fråga henne om allt ifrån vad nästa hemmaprojekt blir - till hennes bästa tips för att hitta sin personliga inredningsstil.

Vi börjar från början, när flyttade du och din sambo in i lägenheten?
- Strax innan jul 2017. Hade bott i Göteborg ett tag men blev kär i en kille som befann sig i hemstaden så det var bara att packa flyttlasset och landa här hemma i Sölvesborg igen. Men jag har alltid haft en kärlek för lilla Sölvesborg då det är här jag har växt upp och har kvar alla nära och kära. Jag visste väl att jag förr eller senare ändå skulle komma tillbaka. Och det har aldrig känts så bra som nu.

Hur gick dina inredningstankar när du visste att ni skulle få flytta in?
- Jag fick äntligen leva ut mina drömmar och köra på. Har bott i rätt många olika lägenheter tidigare - fast då små studentlägenheter, möblerade andrahandskontrakt och så. Att få sin egen lägis, som stod nymålad och helt tom var ju ett drömscenario. Då det är en mysig vindsvåning med balkar i tak så ville jag behålla den mysiga lite bohemiska känslan. Jag föredrar den jordnära och mysiga stilen framför det moderna och kala.Vilka är dina favoritdetaljer hemma?
- Favoritmöbel är helt klart mitt köksbord. Ett gammalt i trä som mamma också hade när hon var ung. Det knakar, och man kan få någon speta när man äter frukost, men det är det värt. Annars gillar jag min väggbonad och alla gröna växter.

Ditt hem har en otroligt fin balans mellan ombonad och stilren - vilka är dina bästa tips för att inreda personligt utan att det blir för mycket prylar?
- Tack snälla! Jag försöker hålla det rätt cleant i basen. Alltså att det i stora hela är ljust och fräscht, och låter de stora möblerna gå i vitt/grått eller beiget. Sedan låter jag egentligen detaljerna göra det mesta. Jag har ordentligt med krukor och gröna växter, någon linneduk, enkla doftljus, coffee table books, vinylspelare. Jag toppar alltså med sådant som jag tycker är fint. Alla andra små prylar som man inte använder dagligen eller som bara är i vägen stoppar jag in i TV-bänken, i garderober eller städskåp. Hehe.

Vad är dina bästa tips för att hitta sin personliga inredningsstil?
- Som jag sade innan så har jag bott i många olika lägenheter och haft många olika stilar. Men med åren när intresset för inredningen kom och när jag mer hittade mig själv så blev det väldigt tydligt vad jag gillar och inte. Om jag kollar i mina sparade bilder på Instagram så är alltihop samma stil. Mysiga lägenheter med ljusrosa persiska mattor, rottingmöbler, stora sängar med fluffiga täcken, kaktusar och helkaklade kök. Man har förmodligen någonting som ögat gillar lite extra. Och sen är det bara att köra på.


Ett av Kajsas bästa tips är att satsa på mycket gröna växter

Genom att välja nätta hyllor och möbler har Kajsa & Filip låtit den luftiga känslan få vara kvar i våningen

I och med att lägenheten är en vindsvåning finns mysiga snedtak & mycket öppna ytor

Matplatsen är placerad framför två stora fönster, vilket ger ett fantastiskt ljus in över matbordet

När inte matbordet är fullt med härliga italienska delkatesser har Kajsa det ibland som hemmakontor

I sovrummet hittar vi även här gröna växter, tillsammans med krispigt vita lakan

Tre snabba:

Kajsas bästa inredningsköp: att investera i massvis med grönt. Nästan djungel-varning liksom.

Nästa hemmaprojekt blir: att ta tag i garderoben. Vi har liksom ett större förråd inne i sovrummet. Så där har jag tänkt köpa hyllor och backar, sortera upp, rensa och slänga.

Inredning att spendera pengar på: tycker jag är mattor och möbler så som köksstolar eller soffa. Det kommer man ju förmodligen ha en längre tid. All annan inredning byts ut rätt ofta. Eller iallafall här hemma. Plockar fram och plockar undan.


Här hittar du Kajsas blogg: nouw.com/kajsasven


Foto: @kajsasven