"Min son är det bästa som har hänt mig"

"Min son är det bästa som har hänt mig"

Denna vecka får vi följa vår mammaprofil Emmelie Sehlin i Veckans blogg. Bloggen började som en resedagbok när hon befann sig i Paris, nu fyra år senare har hon hunnit bli mamma och ska i dagarna skriva under de sista papperna och få nycklarna till deras nya hus! Profile - 7

Hej Emmelie! Hur har din helg varit?
Hej! Min helg har varit väldigt bra med mycket familjetid vilket jag älskar. Vi tillbringade hela lördagen hos mina föräldrar med nybakat fika, pulled pork till middag och alla i soffan framför SDHL, Formel1 och fotboll. Trots allt mys har jag varit pirrig och nervös hela helgen då vi idag (om alla inblandade är friska) ska skriva sista papperna för vårt hus och få nycklarna. Så igår var det en del fix med inköp, beställningar och godkänna städet i huset. Ni anar inte hur taggad jag är!

Du har bloggat i cirka fyra år. Vad får vi ta del av på din blogg?
Det började faktiskt som resedagbok när jag hade praktik i Paris i 5 veckor, då jag mest delade med mig av bilder. Det gör jag fortfarande då jag älskar att fota men det har blivit mer inlägg där man får hänga med i min vardag. Det har varit allt ifrån plugg och studentliv, recept, DIY, bo utomlands till att bli mamma och nu kommer det bli en hel del renovering. Sen försöker jag vara öppen och ärlig med att allt inte är en dans på rosor och det fick jag bland annat uppleva under min graviditet när jag var sjukskriven från vecka 23, när jag upptäckte en knöl i mitt bröst som 18-åring och att en förlossning inte alltid blir som man tänkt sig.

Hur gör du för att peppa igång måndag morgon och en ny vecka?
Bästa scenariot är en bra natt med få uppvak, morgonmys och sedan att sova vidare en stund medan pojkarna kliver upp för tid tillsammans. Jag får tillbaka en trött bebis runt 07, vi sover första napen tillsammans innan vi startar dagen med en frukost vid bordet.

I våras födde du en son. Blev mammalivet som du tänkte dig?
Ja, han kom i en rasande fart 18 dagar tidigt men det var det häftigaste jag varit med om. Men jag skulle säga både och. Det är svårt att förvänta sig hur det är att vara mamma då man inte har någon aning alls och mest är fokuserad på förlossningen. Det som kommer efter var inte riktigt i tanken men jag förväntade mig det värsta för att bli positivt överraskad vilket jag även blev till stor del, minus pandemin. Men kärleken bara växer och den är verkligen överallt. Till Mel, min man, mina föräldrar, svärföräldrar och alla runt omkring, det är så fint och jag skulle säga det är bättre än vad jag tänkt mig.

Vad är det bästa med att vara mamma?
Den oändliga kärleken, det speciella bandet vi har och att han är vår. Men jag måste ändå säga allt. Min son är det bästa som hänt mig. Jag älskar mammalivet trots tuffare perioder och en trötthet man ibland känner sig bakis av.

Vad drömmer du om just nu?
Det finns några drömmar som är lite större än andra, nämligen att huset blir som vi tänkt med kommande renoveringar och att bli förlossningsfotograf. Sen är jag väldigt barnkär och drömmer om fler barn i framtiden.

Fem snabba

Ringa / Smsa
Ringa i 9 av 10 fall. Jag är väldigt otålig av mig och orkar oftast inte vänta på svar = det går snabbast att ringa och jag får ut så mycket mer av att prata med någon. Mina nära och kära kan få x antal samtal om dagen av mig hehe…

Morgon / Kväll
Jag har mer och mer blivit en morgonmänniska och att få vakna, fixa fram en mysig frukost eller brunch och bara njuta av allt gott medan solen går upp är magiskt.

Regn / Snö
SNÖ! Jag har vuxit upp med vintrar av meterhöga snöhögar att leka i och en vinter utan snö är inte en vinter för mig.

Godis / Chips
Godis om det bara är choklad. Jag har ett chokladförråd i kylskåpet och inte ett chipsförråd så därför får det blir det godis på denna. Annars chips.

Serie / Film
Jag är den som kollar en säsong i veckan, inte ett avsnitt i veckan. Så har ni nån bra serie, bring it!

Läs Emmelies blogg här @emmeliesehlin