"Min blogg speglar mitt största intresse vilket är träning och hälsa"

Den här veckan får vi följa träningsprofilen Hanna Elfast. Hon beskriver sig själv som en idésprudlande, positiv och livsglad tjej med en stor passion för träning & hälsa. Hon berättar vad hon vill åstadkomma med bloggen och ger också sina bästa motivationstips till träning. Profile - 12

Hej Hanna, vad gör du för att peppa igång en måndag?
Jag startar gärna måndagen med ett träningspass för att kick-starta dagen, följt av en näringsrik och god frukost och en stor kopp svart kaffe. Träning på morgonen ger mig energi och hjälper mig att hålla fokus resten av dagen. Jag ser måndagar som en chans att sätta ribban för resten av veckan, både vad gäller träning och mål att nå inom jobb/studier. Jag vill få saker gjort effektivt och skriver gärna en checklista får måndagen och resten av veckan. Måndagar är ju superhärliga!

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Min blogg speglar mitt största intresse vilket är träning och hälsa. Jag lägger stor vikt vid hälsoaspekten då jag vill sprida en härlig energi, träningsgäldje och matglädje till näringsrik kost. Jag älskar vad jag gör, och jag hoppas att det kan smitta av sig på andra att vilja satsa på sin hälsa och tycka att det är lika roligt som jag! Därför delar jag med mig av inspiration till träningspass, nyttiga recept och ett och annat motiverande inlägg om hälsofördelar och pepp. Jag tror att andra skulle beskriva mig som livsglad, idésprudlande och positiv som gillar att ha mycket för mig, och gärna allt samtidigt.

När och hur fick du upp ögonen för träning & hälsa?
Att vara aktiv har alltid funnits med mig sedan jag var barn med olika sporter och idrotter som handboll och ridning. Sedan gick det över till individuell träning och gym och för några år sedan ville jag förstå allt på en djupare nivå och utbildade mig då till Personlig tränare och Kostrådgivare. Det gav mig en helt ny förståelse, dels kring träningens effekter, men också vikten av yrket att försöka få andra att förstå den. Sedan dess har jag på olika vis varit verksam inom träning och hälsa som PT på SATS samt via online coaching. Nu inom kort kommer det finnas möjlighet att anlita mig som PT i Göteborg vilket ska bli fantastiskt roligt att köra eget och satsa på mitt, så spännande.

Många har svårt att hitta motivationen till träningen, vad är ditt bästa motivationstips?
Hitta den träningsform du tycker är rolig och motiverande. Gå inte ut för hårt i början med att exempelvis tvinga dig till gymmet 6 dagar i veckan från att inte vara van vid så hög träningsfrekvens. Trappa istället upp långsamt. Skaffa en träningskompis och boka träff med henne/honom. Ha en plan med dina pass, det är svårt att motivera sig om man inte riktigt vet vad man ska göra när man väl tagit sig till gymmet. Skriv ett träningsupplägg eller skaffa ett (jag erbjuder en komplett träningsguide som har en fullständig plan för dig.). Och slutligen, följ din progression utan att sätta för höga krav. Det är tufft, men kämpa på och se hur mycket roligare det blir när du känner utveckling och hur starkare, snabbare och smidigare du själv kan göra din kropp. Min största motivationsgivare är att jag vill vara så vältränad och hälsosam som jag kan bli - ”best version of me”, nu och för framtiden. Det tror jag att du också vill?!Vilka influencers inspireras du mest av? Och varför?
Jag tycker att det finns så mycket bra influencers och jag älskar hur stort sociala medier har blivit på så kort tid. Jag kikar ofta runt på YouTube och Instagram för inspiration till övningar och olika pass på gymmet. Vi har många duktiga i Sverige men också utomlands, just nu har jag trillat in på ”Sarahs Day” på youtube. Jag tycker om influencers som sprider glädje och där man märker att dem älskar vad dem gör, sådant tror jag alltid syns igenom. Träning och hälsa är ju glädje för mig och det inspireras jag av.

Vad har du för mål med din blogg?
Blogg är ett roligt koncept då det känns mer personligt och man har möjlighet att nå ut till läsare/följare på ett annat sätt som funkar bra tillsammans med Instagram, vilket är den plattform jag hittills satsat mest på. Mina mål är att utvecklas som bloggare, få en bredare kontakt med läsare/följare som jag gärna vill ska vara delaktiga i mina projekt och idéer samt ge mer av mig själv och sprida min glädje till kost och träning för att förhoppningsvis inspirera och motivera någon till mer hälsosamma mål i deras liv och vardag. Kan jag hjälpa på något vis via mina sociala medier, så är jag lyckligast i världen!

Vad gör Hanna om 5 år?
Jag har ju som sagt 700 idéer och inte en aning om hur jag ska kunna förverkliga 5% av dem.. men jag hoppas att jag inom 5 år har utvecklats som person, upplevt saker jag vill uppleva, uppnått delmål inom karriär, samt våga genomfört utmaningar som idag inte känns inom räckhåll. Jag tror på att våga för att vinna och att man tar sig fram längs vägen trots att den inte alltid blir som man planerat till en början.

Vad önskar du dig just nu?
Jag önskar värme, sommar och salta bad.Hannas blogg: nouw.com/hannaelfast