Midsommar från ett annat perspektiv

En krönika om en midsommar inkluderat alkohol, misshandel & ångest. Chronicle -

Hon gömmer sig under täcket, hon vet att det inte är ett bra gömställe. Men hon orkar inte hitta något bättre gömställe längre, han kommer hitta henne förr eller senare. Och hon har lärt sig nu att om Han inte skulle hitta henne, skulle hans slag bli allt hårdare och orden mer hatiska nästa gång. Tårarna börjar brännas bakom hennes ögonlock och hon hör hur han försöker låsa upp dörren. Hon vet att han har druckit i dag eftersom det är ”lill-lördag” plus att det är tre dagar kvar till midsommar och hans drickande började minst tre dagar innan varje högtid. Han hatade även Midsommar extra mycket eftersom det var den dagen hennes mamma lämnade dom, det var då Han gick från att vara världens bästa pappa till ett Monster.

Han har nu fått upp dörren och hon hör att hans fotsteg är vingliga och arga. Han ropar hennes namn och kastar av sig sina grejer. Hon vill inte svara, hon vill inte känna dom hårda slagen mot sin kropp, hon vill inte gömma sina blåmärken och känna sig så värdelös. Men detta har blivit en vardag för henne och även fast hon hatade den känslan så skulle hon känna sig tom utan Hans slag. Han ropar hennes namn igen och Han låter argare.

Hennes tårar börjar nu rinna ner för kinden, hon greppar tag hårt om sin lilla mjukis kanin som hon fick i present av hennes Mamma dagen innan hon lämnade dom. Hon visste då inte om att hennes mamma skulle lämna henne utan hon trodde det var bara en midsommars present som hon fått varje midsommar. Det var den sista presenten hon någonsin fick eftersom alla pengar dom fick in gick till alkoholen.

Han öppnar nu hennes dörr till rummet och rycker av henne täcket, han tar tag i hennes ben och kastar ner henne i golvet med en duns. Hon försöker hålla tårarna tillbaka, men dunsen gör ont. Han skriker att hon ska resa sig upp. Men Hon vill inte, hon försöker drömma sig bort från denna värld och tänker på sin mamma och pappa. Han skriker på henne att hon ska resa sig upp ännu en gång, hon känner hans saliv som spottas ut från hans mun av ilska, men hon orkar inte reagera hon är borta i en annan värld nu. Hon tänker på hur hennes pappas kramar kändes förut och hur gott han luktade. Han börjar nu sparka henne och denna gång sparkar han henne hårdare än någonsin. Och hon kommer nu tillbaka till verkligheten, hennes tårar rinner ner för hennes kinder. Smärtan är enorm.

Han ser hennes Kanin och det blir alldeles svart i hans ögon. Han hatade den där kaninen, den påminde så mycket om hennes Mamma. Han ger henne nu ett slag mot hennes ansikte och skriker glad jävla midsommar och smäller igen dörren. Hon reser sig försiktigt upp på sina vingliga ben och kastar sig i sängen, kroppen gör ont. Hon tar tag i sin Kanin och kramar om den hårt.

Hon gråter nu av smärtan som dunkar inuti hennes kropp. Det knyter sig i magen när hon tänker på att bara hans ”förfest drickande” har börjat. En rädsla kryper fram och hon undrar, hur kommer det bli på midsommar? Han verkar argare i år, kommer hon leva efter denna midsommar? Och om hon klarar sig vad ska hon säga till ambulanspersonalen som ska hämta henne? För hon har slut på ideer nu på vad hon ska säga denna gång.

Denna historia har jag aldrig varit med om, men jag vet att många barn har varit med om liknande. År 2010 gjorde man en undersökning på hur många anmälningar (där barn/ungdomar illa behandlade) som kommit in på ett år vilket gav resultatet 140 000 anmälningar. Vilket enligt mig är en skrämmande hög siffra och jag vill att ni ska veta att vid varje högtid här i världen är det den "perioden" föräldrarna oftast tar till alkoholen som mest. Så om några dagar är det midsommar, vilket (jag och) säkert fler av er ser fram emot, men det finns barn där ute som sitter med en klump i magen inför denna högtid. Och jag vill att om ni vet något barn där ute som far illa gör något åt detta! Eller om det är någon av er som far illa, kom i håg att ni inte är ensamma om detta och om ni blir behandlade av någon vuxen så är det aldrig okej!