Matilda fick 100K följare på ett år

För ett år sedan hade hon 2000 följare på Instagram och nu har hon över 100 000. Matilda Djerf valde att säga upp sig på jobbet och börja leva sin dröm utomlands. Nu försörjer hon sig på sina sociala medier och får se alla världens vackra platser. Profile - 33

Matilda, grattis till 100K på Instagram. Hur känns det?
Åh tack så mycket, det känns helt amazing!! Verkligen en milstolpe jag inte vågade hoppas på skulle komma så snabbt!

För ett år sedan hade du 2000 följare. Hade du som mål då att börja jobba med Instagram på heltid?
I smyg hade jag det, men det kändes liksom för stort för lilla mig att säga högt. Jag skulle just komma hem till Sverige och börja jobba i en juice bar. Det var ju bara en dagdröm just då! Efter ett tag sa jag upp mig för att kunna satsa på det jag verkligen älskade, och då kunde jag ju bara hoppas att det skulle bära och inte brista. Snacka om att jag var nervös!

Vad tror du ledde till att du växte så snabbt? Har du något hemligt knep att dela med dig av?
Åh den frågan får jag ofta, vet aldrig vad jag ska svara. Jag gillar ju att tro att det är på grund av att jag sedan dag ett kört mitt eget race, och vågat sticka ut. Jag har alltid hållit mig till mina värderingar och vad jag tror på. Jag tror att man märkt att allt har varit 100% jag. Och inte bara massa knep för att komma framåt. Jag är väldigt genuin och jag tror man gillar det. Hemliga knep, hmm.. gör det du gillar, försök inte vara någon annan. Och med det menar jag att man ska köra sitt eget race, hitta sin egen nisch. Det kommer ju till slut löna sig! Det är alltid så mycket roligare att komma på egna idéer än att härma andra.

Du bor för tillfället på Bali. Hur länge kommer du att stanna utomlands?
Jag bodde i Bali i tre månader, men just nu befinner jag mig faktiskt i Australien! Vi är inne på våra sista veckor innan vi kommer hem till Sverige och andas ut lite. Sedan bär det av mot nya äventyr! Vart får ni se på bloggen i framtiden :)

Du gör ditt äventyr tillsammans med din pojkvän. Hur har han stöttat dig i din resa?
Oj Rasmus, som är min kille har verkligen varit mitt number one fan sen dag ett. I karibien, där allt började - stod han och fotade mig med en liten kompakt kamera. Sedan har det fortsatt så. Att ha haft han vid min sida har verkligen varit värdefullt. Han har peppat mig, inspirerat mig och fått mig att vilja nå högre! mer kan man ju inte be om av sin bästa vän.

Vad är dina framtidsdrömmar?
Att fortsätta göra det jag älskar! Det är så viktigt för mig. Att jobba med något jag brinner för. Sedan vill jag bocka av drömresmål, som Maldiverna och Cuba!

Har du alltid haft ett stort intresse för bild?
Ja, så långt bak jag kan minnas. Jag minns när jag en gång tvingade min tjejkompis att stå modell, jag skvätte vatten i ögonen så det skulle se ut som hon gråtit (tänk liksom mascara under ögonen, fast inte artistiskt haha) sedan kom vinden och med den bilden vann jag min första fototävling. Det var tema Twilight och jag vann en reflexskärm, haha. Bild är ett sätt för mig att inspirera och uttrycka mig själv.

Vart ser vi dig om ett år?
Vet du vad, för första gången på länge har jag faktiskt ingen aning! Livet är så jäkla spännande och oförutsägbart. Jag kan ju vara vart som helst i mitt liv då, sån härlig känsla att inte veta! Ni får fortsätta följa mig och se..