Margaux Dietz, Molly Rustas och Hannalicious blir popstjärnor!

Ta tre av landets främsta influencers, tussa ihop dem med en stjärnlåtskrivare – och resultatet är en glimrande sommarhit. Nu gör bloggstjärnorna Margaux Dietz, Molly Rustas och Hanna ”Hannalicious” Friberg popkarriär med supergruppen Inspire. Lifestyle -

När Molly Rustas, känd från både sin stora blogg och från TV3:s serie Glamourama, först fick frågan trodde hon att det var ett skämt. Skulle hon kunna göra musikkarriär? Tillsammans med två andra stora bloggprofiler?!

– Jag var väldigt skeptisk till en början, men sen tänkte jag efter, pratade lite med mina kompisar och kom fram till att det kunde bli en kul grej. Men jag ville inte hoppa på förrän jag hade hört låten. Och när jag fick höra den kände jag bara att ”Vänta va, är det här vår låt?! Det låter ju som Kygo!” haha!

Idag släpps Inspires första låt ”Beautiful life”, skriven av ingen mindre än Thomas G:son, legendarisk låtskrivare med hela 69 bidrag i nationella tävlingar till Eurovision Song Contest genom året, 39 av dem i Sverige. Han ligger också bakom Loreens vinnarlåt ”Euphoria” som kammade hem hela tävlingen 2012.

– Att få frågan att skriva till tre bloggprofiler kändes spännande och väldigt… ovisst. Att sedan ha dem i studion visade sig vara en ren fröjd. De spred positiv energi och en air av glamour i rummet.

Margaux, Molly och Hanna var bekanta sedan tidigare, men har kommit varandra betydligt närmare sedan Inspire startade.

– Eftersom vi alla bloggar så har vi sprungit på varandra på bloggevents, men jag kände varken Molly eller Hanna. Det gjorde allt ännu mer spännande. Såklart var det lite läskigt och pinsamt första gången vi skulle sjunga en och en när de andra hörde på. Men jag tror att det är ett toppenbra sätt att lära känna varandra på, berättar Margaux, som förutom stjärnbloggare är chefredaktör på Devote.se.

Bandnamnet då? Det satt långt inne – ett tag kallades bandet Insta-Chicks, men eftersom det förde tankarna till kycklingar ströks det alternativet. Istället var det Hannas mamma som kläckte idén.

– Hon brukar faktiskt alltid komma med bra idéer när det kommer till att hitta på namn till saker och ting, och det här passade väldigt bra för oss tre, säger Hanna, som bloggar på Tidningensolo.se.


Vem är vem i Inspire?

Hannalicious:

”Jag känner mig tråkigt nog som den seriösa haha, min största dröm när jag var liten var ju att bli popstjärna! Margaux är den stökiga och roliga, hennes härliga humör smittar alltid av sig och hon är väldigt oförutsägbar. Molly skulle jag ge titeln ’Den snygga’. Hon vet verkligen exakt hur hon ska posa och använda kroppen på olika sätt i olika vinklar för att det ska bli snyggt på bild.”

Margaux:

”Jag skulle säga att Hanna är den glammiga, hon kör stora solglasögon inomhus och gärna Chanel-väskan i högsta hugg. Molly är en helylletjej från Dalarna som är riktigt sexig och jag tror att jag är den lite mer galna.”

Molly:

”Margaux är den galna, Hanna är schtekaren som prompt ska ha solglajjor inomhus och jag är… haha, ingen aning. Så himla svårt att sätta en titel på sig själv!”

Lyssna på Inspires första hit "Beautiful Life" här!