"Man finner verkligen en frihetskänsla i att ta allt som det kommer"

Den här veckan får vi följa Minna Mathisson som befinner sig på långresa i Asien där hon tar dagen som den kommer, utan några måsten. Hon är driven, älskar att resa och att uppleva nya kulturer. Här berättar hon om sina favoritställen på resan och ger sina bästa tips till dig som ska ut och backpacka. Profile - 8

Hej Minna, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Jag peppar igång måndagen genom att gå upp tidigt för att hinna ha lite lugn egentid innan jobbet. För en frukostmänniska som mig, är en extra lyxig frukost ett perfekt sätt att börja veckan. Jag lagar gärna bananpannkakor, medan en mysig podcast spelas i bakgrunden.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag skulle beskriva mig själv som en driven tjej, som älskar att resa och uppleva nya kulturer. Jag kan ha svårt att spendera pengar på materiella ting, men har inga problem att spendera mina sparpengar på resor. Jag ser det som en investering i minnesvärda upplevelser. Både att skriva och fotografera ligger mig varmt om hjärtat och kombinationen av det resulterar i min blogg, där jag delar med mig av tankar, resetips och fotografier i mängder. Just i år blir det extra mycket resande för min del - i nuläget får läsarna ta del av min backpackingresa i Asien och om cirka två månader kommer de få ta del av min roadtrip i USA.

Just nu är du ute på långresa i Asien sedan en tid tillbaka. Har du hunnit hitta ett favoritställe ännu och vart bär resan av härnäst?
Åh ja, vi har redan hunnit vara iväg i två månader och jag har hittat så många ställen där jag verkligen trivts. Bali är helt klart favoriten än så länge, men det är svårt att bestämma huruvida det var Canggu eller Nusa-öarna som var absolut bäst där. I Canggu är det en så otroligt härlig vibe bland alla backpackers och surfare, vilket gör att det till exempel blir lätt att hitta nya resekompisar. Men Nusa-öarna är också en favorit, på grund av all vacker natur och allt som finns att upptäcka där. Nu har vi åkt vidare från Nusa och befinner oss i Kuta på Lombok. Planen är att vi ska ta oss norrut om några dagar för att kolla på alla fina vattenfall där, men just nu har vi fastnat för surfingen här i söder. Vi tar verkligen varje dag som den kommer och åker vidare när vi känner för det helt enkelt; det är lite det som är charmen med backpacking.

Det är många som är sugna på att göra en likadan resa som du. Vad kan du ge för tips till dem?
Packa inte för mycket! Ett bra tips kan vara att plocka fram allt du tror dig behöva i klädväg och sedan plocka bort hälften. Vad det gäller resandet i allmänhet så tänk på att inte överplanera. Den gyllene regeln när man reser på det här sättet är kort och gott att allting löser sig. Det tar ett tag att inse det, men när man väl gjort det så finner man verkligen en frihetskänsla i att ta allt som det kommer.Vilka influencers inspireras du mest av? Och varför?
Jag inspireras otroligt mycket av Alice Stenlöf och älskar hennes sätt att redigera och fotografera. Hon är dessutom galet vacker. Förutom Alice Stenlöf inspireras jag också mycket av Janni Delér och alla fantastiska resor hon gör.

Vad har du för mål med din blogg?
Jag älskar bloggandet och det är en väldigt uppskattad rutin i min vardag att avsätta lite tid varje dag för att skriva av mig, redigera bilder och bara reflektera. Genom att fortsätta utvecklas inom fotografi och skrivande hoppas jag kunna inspirera fler och fler. Att få dela med mig av det jag älskar till en större publik hade verkligen varit drömmen.

Vad gör Minna om 5 år?
Om 5 år har jag backpackat i ytterligare fler av världens alla hörn och därav förhoppningsvis fått andra perspektiv på livet. Jag har börjat plugga, men trots det lever jag inget trist vardagsliv, utan har lärt mig värna om gyllene stunder i annars monotona veckorutinerna. Jag omger mig bland vänner, pojkvän och familj och har lyckats skapa mig ett liv där jag verkligen är lycklig och nöjd med min tillvaro.

Vad önskar du dig just nu?
Jag hade velat krama om mina älskade småsyskon, mina fina föräldrar och mina bästa tjejkompisar. Utöver det är jag så otroligt glad över att kunna säga att just nu känns allt precis sådär perfekt. Jag gör exakt vad jag känner för och har absolut inga måsten. Det är en typ av frihetskänsla som jag aldrig upplevt tidigare.