Not published

"Mammalivet har gjort mig till en så mycket bättre människa"

"Mammalivet har gjort mig till en så mycket bättre människa"

Denna vecka får vi följa vår mammaprofil Carro Andersson som har bloggat i nästan åtta års tid. Carro bloggar om livet som mamma och hon tipsar gärna om allt från bra lekplatser och hudkrämer till mysiga hotell. Profile -

Hej Carro! Hur har din helg varit?
Hej! Min helg har varit härlig! Vi har lekt på lekplats med vänner, haft tacosmys, kollat Talang och ätit fruktsallad. Vår äldsta dotter sov en natt hos sin mormor och morfar så jag och sambon fick en myskväll i soffan med skaldjur, bubbel och seriemys. Vi har även fixat i yngsta dotters rum och lunchgrillat med vänner.

Du har bloggat på flitigt i nästan 8 år. Vad får vi ta del av på din blogg och vad inspirerar dig till att blogga?
Jag bloggar om livet som mamma, om våra äventyr, om barnkläder, om tips här i livet, en del om vår husrenovering och huslivet. I dessa tider har jag försökt att tipsa om massa roliga saker att göra utomhus, att peppa till att fortsätta leva och känna glädje, samtidigt som jag gett tips mot ångest och stress. Min inspiration är helt enkelt all fin respons som jag får från mina läsare, det ger så mycket pepp och glädje. Jag älskar att tipsa om saker, allt från bra lekplatser till resmål och att få inspirera. Att blogga och dokumentera har blivit ett av mina stora intressen.

Hur gör du för att peppa igång måndag morgon och en ny vecka?
Varje måndag startar jag och mina tjejer dagen med att sova tills vi vaknar, mysa i sängen och sedan äta en god frukost. Därefter har vi lekdejt med en av mina närmsta vänner som också är mammaledig. Vi får dricka kaffe, prata ikapp och barnen får leka med varandra. Vi testar nya lekplatser och denna stund ger energi för flera dagar framöver.

Du är mamma till två döttrar. Blev mammalivet som du tänkte dig?
Jag tror att det är omöjligt att föreställa sig hur det ska bli. Vem kunde tro att man skulle blåsa upp hjärtballonger, duka med hjärtservetter och köpa presenter till våffelfrukosten för att det är alla hjärtans dag och man alltid vill göra det där lilla extra för ens barn? Mammalivet är betydligt tuffare än jag hade kunde tänka mig men samtidigt så mycket mer fantastiskt och kärleken som får mitt hjärta att svämma över kunde jag aldrig föreställa mig. Kärleken till mina döttrar är starkare än något annat i världen. Jag kommer alltid göra allt för dem. Mammalivet har gjort mig till en så mycket bättre människa, jag har insett vad som är viktigt i livet och vad jag ska lägga min energi på.

Vad är det bästa med att vara mamma?
Kärleken man får, skratten, kramarna och pussarna. Att de är mina och stoltheten jag känner över det och dem. Att få följa deras utvecklingar. Att få vara deras trygghet! Att vi har så kul ihop, jag har fått två nya minibästisar i livet som jag får hänga med dygnet runt. Att höra ”mamma” första gången eller orden ”Jag älskar dig mamma, mest i hela världen”, ja dessa orden får ögonen att fyllas och hjärtat att smälta av kärlek. Att vara mamma är den finaste titeln jag har.

Vad drömmer du om just nu?
Att kunna bjuda hem vänner på middag, att åka på en weekend till London, att gå på lekland med mina barn, att gå ut och äta med familjen eller att gå ut och dricka ett glas bubbel med vänner.

Fem snabba

Ringa / Smsa
Att ta ett samtal med airpods i öronen gör att jag fortfarande kan leka, laga mat och trösta barn.

Morgon / Kväll
Kvällarna är heliga, efter mysig sagostund med barnen kan jag äntligen slappna av, andas ut, fixa i ordning hemma och träna eller kolla serie.

Regn / Snö
Jag älskar snö, det är så mycket lättare att hitta på saker med barnen och snön lyser upp så fint utomhus.

Godis / Chips
Min svaghet när det kommer till godsaker är helt klart chips.

Serie / Film
Jag orkar sällan sitta still och se en hel film men ett serieavsnitt är alldeles lagom.

Läs Carros blogg här @carroat