Lovisa Briggert: "Mina bästa skönhetshemligheter"

Lovisa Briggert: "Mina bästa skönhetshemligheter"

#Nouw30DayChallenge - Vinnaren av den sista veckotävlingen är Lovisa Briggert! Här delar hon med sig av sina allra bästa skönhetstips, som du bara måste veta. Allt ifrån hur du räddar en trött mascara till hur du ger din foundation lite extra glow på en enkel sekund. Beauty - 34

Vinnaren i den fjärde och sista veckotävligen i #nouw30daychallenge är @LovisaBriggert! Förutom att få sitt inlägg publicerat i Nouw Magazine har hon även vunnit ett fint pris från Richmond & Finch.


1. Plocka dina bryn direkt efter du duschat - då gör det oftast inte lika ont!

2. Passa även på att klippa dina naglar vid samma tillfälle, då varmt vatten oftast gör naglarna något mjukare och därmed enklare att klippa!

3. Vill du se fest-sminkad ut på minimimalt med tid: kör på ett starkt läppstift eller glittrig ögonskugga!

4. På tal om läppstift: för att undvika märken på ditt dricks-glass, ska du slicka lite på kanten innan!

5. För ökad volym på bara en sekund, ta lite vatten på fingertopparna och ruffsa till i hårbotten. Vatten lyfter nämligen hårrötterna.

6. Planerar du att göra en särskild håruppsättning någon dag - se till att ditt hår inte är helt nytvättat. Aningen ”smutsigt” hår håller nämligen längre uppsatt.

7. Blanda honung och socker och skrubba bort död hy från dina torra läppar - på så sätt får du lena och mjuka läppar igen!

8. Ät bra mat, berikad med mängder av vitaminer! Då bygger du upp din skönhet inifrån och ut. Kiesel som bland annat finns i jordgubbar är superbra för ditt hår och c-vitamin som du finner apelsin och paprika, ger din hy lyster.

9. Applicera concealer eller foundation med händerna - värmen från din fingrar mjukar upp produkten och gör så att den bättre åker in i huden, vilket ger ett jämnare och finare resultat.

10. Har du riktigt vinter-torr-och-blek-hy? Då är ett tips att koka upp lite vatten i en kastrull, för att sedan ånga ansiktet ovan! Om du vill kan du även lägga i någon uppfriskande olja, som eucalyptus, då det bland annat öppnar upp luftvägarna! Det blir som din egna lilla mini-bastu.

11. Har du fått brun utan sol-ränder? Inga problem, blanda lite bakpulver med vatten och skrubba på fläckarna försiktigt, tills de försvinner!12. Om du har akne-problem är en mineral-foundation det bästa alternativet för dig. Om du däremot har torr hy skall du satsa på en foundation som är flytande och återfuktande. Kanske har du fet hy, då skall du istället leta efter en foundation utan tillsatta oljor.

13. Applicera kajalen före mascaran, så vida du inte vill riskera att mascaran klumpar sig! Det är nämligen lätt att pennan annars nuddar fransarna och gör att dem fastnar i varandra!

14. Missfärgningar på tänderna? Borsta dina tänder med lite bikarbonat och vatten!

15. Och när vi ändå talar om tänder: det skadar inte att borsta dem med gurkmeja till och från. Det tar bort bakterier som annars kan skapa dålig mun-hygein.

16. Har du slut på sminkborttagningsmedel hemma; leta efter olja i ditt skafferi! Kokosolja och olivolja brukar gör ett fantastisk jobb med att lösa upp sminket + det återfuktar!

17. Avsluta din duschrutin med att duscha kallt - det sätter igång blodcirkulationen och ger mer syre till din kropps alla organ!

18. Någonting som också ökar blodcirkulationen är massage, så passa på att massera ditt ansikte och din hårbotten!

19. Använd skönhetsprodukter från samma märke och serie, då de oftast hjälps åt bättre för att ge din hy det bästa resultatet!

20. För att din kropp inte skall samla på sin onödigt mycket vätska, skall du minska ner på saltet! På sätt kan puffigheten som du kanske upplever i ansiktet, försvinna! Kom ihåg att soja och och färdiga kryddblandningar kan vara två riktiga bovar i dramat.21. Förvara din parfym svalt och mörkt - då håller den nämligen längre.

22. För att undvika bakterier i ditt ansikte - se till lätt tvätta ditt örngott ofta och använd aldrig samma handduk till händerna som till ansiktet.

23. Har du naglar som är missfärgade av nagellacK? Att stoppa dina fingrar i varmt vatten med salt i 15 - 30 minuter, brukar efter upprepade gånger ge bra resultat!

24. Tycker du din foundation känns för tjock att bära en varm sommardag - blanda ut den med dagkräm…

25. … eller om du vill ha mer lyster, blanda ut den med någon droppe olja!

26. Har din mascara torkat något - några droppar linsvätska brukar göra susen att hälla i! Undvik dock vatten, då det bara gör din mascara rinnig!

27. Istället för att dra handduken över ansiktet när du torkar dig, kan du ”dutta” den. Det är skonsammare för din hy, samtidigt som det inte torkar ut lika mycket.

28. Upplever du att ditt hår alltid är fett - kanske tvättar du det för ofta? Det torkar nämligen ut hårbotten och säger till den ”producera mer olja så at jag blir återfuktad”.

29. Har du en hemsk finne på gång - ta lite alcogel på den! Det dödar det bakterier, samtidigt som det torkar ut den.

30. Har du applicerat för mycket parfym - då är återigen alcogelen en räddare i nöden! Alkoholen kommer nämligen att dämpa den intensiteten av doften, men inte ta bort den!


Text & foto: @LovisaBriggert


Writer
Redaktionen