Livet enligt Elin: Att vara kär och sårbar

Livet enligt Elin: Att vara kär och sårbar

Kärlek: En text om att alltid vilja vara nära den man älskar som mest. Chronicle -

Tv:n är på och någon halvt bra däckare står på. Jag ligger tätt intill dig och andas mot din bröstkorg. Kliar dig lite lätt på magen och kysser din varma hud. Det är söndag och det känns helt okej att helgen närmar sig sitt slut, för jag ligger trots allt här bredvid dig. Att få ligga bredvid dig, i en soffa, på en söndag är allt jag behöver.

Men varje dag får inte lov att vara sådär perfekt. Jag vet att imorgon åker du till ditt "hem" igen. Imorgon kommer jag inte komma hem till denna varma, trygga famn igen. Det är nog det som gör mest ont med att vara i ett distansförhållande. Närheten är inte konstant. Ibland känns det fullkomligt onödigt att ens öppna upp sitt hjärta, visa sig sårbar och vara beroende av din närvaro - när du sedan måste åka nästa dag. Ibland vill jag bara vara hård och osårbar. Ibland vill jag inte behöva ligga sömnlös flera nätter efter att du åkt, för att vänja mig av vid att du sover i en annan säng. I en annan stad. Långt ifrån mig. Desto mer närhet man får, desto mer närhet behöver man.


Foto: Mikaela Watsfeldt

Ibland kommer man till perioder i livet då man behöver personen som står en närmast, hela tiden. Varenda sekund. Ibland kommer också de där stunderna i livet då man måste vara sårbar och blödig, men inte klarar av att vara det själv. Det är då jag behöver dig som mest.

Men vem är jag att "klaga". Vem är jag att vara "sårbar". Jag har ju dig och det är det som är det viktiga. För jag ligger hellre sömnlös natt efter natt än att aldrig mer få sova bredvid dig. Få skratta med dig. Få älska dig.

Jag har insett att du är något av det finaste i mitt liv. För en kyss från dig kan till och med göra en helt vanlig färglös söndag färgglad.

Klicka här för att komma till Elins blogg!

Elin kommer två gånger i månaden publicera texter i artikelformatet "Livet enligt Elin". Har du frågor kring kärlek eller livet överlag som du vill att hon ska besvara (alla är anonyma)? Skicka då ett mail till [email protected]