"Less is more är inte riktigt min melodi"

Denna veckan får vi följa Isabella Pozzi - vars personlighet är lika färgglad som hennes garderob, som har en stor svaghet för vackra mönster och aldrig kan få nog av accessoarer. Bloggen föddes i Barcelona och är idag en plats där hon kan uttrycka sin personliga stil och inspirera andra. Profile - 6

Hej Isabella, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej Frida och alla Nouw-läsare! Tro det eller ej så gillar jag faktiskt måndagar:) En helt ny vecka med nya utmaningar som ger mig det där pirret i magen! Självklart är jag lite extra trött efter helgen men efter en dusch och lite elektronisk lounge musik är jag på G :) för lite extra pepp ser jag alltid till att ta på mig färg för det gör mig alltid extra glad och klackar såklart!

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag skulle beskriva mig själv som en färgstark, öppen, glad och ganska enkel person som älskar utmaningar, speciellt när det kommer till att utmana mig själv. Min blogg skulle jag säga är min visuella dagbok där jag delar mitt intresse för mode och där jag även får chansen att uttrycka min kreativa sida. För mig är bloggandet avslappnande och jag älskar att hålla den uppdaterad med både outfits, trender och shopping tips där den röda tråden är färg och print!

Varför började du blogga?
Jag startade min blogg för ca 4 år sen när jag bodde i Barcelona. Jag hade tänkt på det väldigt länge men aldrig fått tummen ur . Efter många om och men och lite ” pushande" från mina kompisar så startade jag till slut StyleSpectra som ett roligt sidoprojekt då jag ville dela med mig av mitt intresse för mode till andra. Jag har alltid älskat mode och kläder och tänkte "varför inte dela med mig av det jag inspireras av till andra"? Så StyleSpectra blev min visuella dagbok för just det.

Du har bott både i Florence, Milano och Barcelona. På vilket sätt har det influerat din personliga stil?
Jag skulle säga att det har influerat min stil väldigt mycket! Jag har alltid älskat färg och print och inte identifierat mig lika mycket med skandinaviska stilrena stilen (som jag dock måste säga har ändrats mycket på sista tiden då man ser allt mer färg och print användas). Jag skulle säga att min stil alltid varit ganska feminin men har vuxit än mer åt det hållet med åren då jag bodde i Florens, Milano och Barcelona där klackar och klänningar tillhör vardagen (vilket jag älskar) samtidigt som jag även gillar att blanda in en mer edgy tvist till min stil. För mig är det detaljerna som gör skillnaden och mina två stora svagheter är skor och accessoarer som jag aldrig kan få nog av. Mottot "less is more" är inte riktigt min melodi, skulle säga att det är tvärtom. Mode är roligt och ett sett att uttrycka sig på utan att behöva säga så mycket och det är precis så jag klär mig!Vad gör du helst på helgen?
Helgerna för mig handlar om familj och vänner! Jag älskar att ha middagar hemma med gott vin, härligt sällskap och en massa prat fram mot småtimmarna :) Blir det inte middag hemma så träffar jag mina vänner på någon mysig bar eller trevlig restaurang, helgerna är till för att njuta! Förutom det tycker jag om att promenera och upptäcka nya platser och ställen och försöker alltid hålla mig uppdaterad om det är någon vintage marknad att besöka och självklart lite shopping. Även outfit bilder står på listan då det är svårt att hinna med allt när man jobbar heltid.

Vilka influencers inspireras du mest av? Och varför?
Oj vilken svår fråga, det finns så många inspirerande människor! Men jag skulle säga att jag inspireras av människor som har en personlig stil, som vågar att ta ut svängarna och struntar i ”regler”. Personligen blir jag inspirerad av folk som tar mode till en annan nivå genom att mix matcha plagg som inte är självklara tillsammans. De som vågar att ta ut svängarna men även de som blandar stora mode hus med kommersiella kedjor och viktigast av allt att de känner sig bekväma i vad de bär. Några av mina favoriter för tillfället är @louloudesaison, @monikh, @pernilleteisbaek, @emilisindlev, @leandramcohen and @celineaagaard_ …men som sagt listan är oändlig ;)

Vad har du för mål med din blogg?
För mig är bloggen ett ställe där jag kan få ut min kreativa sida. Målet är att dela mitt intresse med världen och förhoppningsvis inspirera andra såsom jag blir inspirerad av andra bloggare och ”influencers” :) Sjävklart skulle det vara roligt att få en stor internationell läsarkrets och få chanser som idag att bli veckans blogg och dela med mig mer om mig själv.

Vad gör Isabella om 5 år?
Oj vilken svår fråga. Jag försöker att leva mer i nuet och inte planera för långt i framtiden då saker och ting snabbt kan förändras. Jag tycker om att hålla saker och ting öppna och inte ha en strikt framtidsplan då det för mig hämmar mig mer. Dock kan jag kan se mig själv bo utomlands igen om möjligheten visar sig och barn är inte helt främmande heller :) Självklart skulle jag även gärna se att bloggen har växt och att jag har läsare över hela världen!

Vad önskar du dig just nu?
Mer värme :) Sommaren har varit och är alldeles för kort i Sverige. En härlig vintersemester ligger högt upp på listan. Jag har även en del skor och väskor som har hittat sin plats där men där får de nog ligga kvar ett tag till!Isabellas blogg: nouw.com/stylespectra