Leitntos: Tips för att inreda ett inspirerande kontor

Leitntos: Tips för att inreda ett inspirerande kontor

#Nouw30DayChallenge - Det är viktigt med en inspirerande miljö för att utföra inspirerande arbete. Vi får följa med in i inredaren Linnéas fantastiska & nyrenoverade kontor - en plats fullt med svala färger, harmoni och arbetsro. Välkommen in! Lifestyle - 22

Vinnaren i den tredje veckotävligen i #nouw30daychallenge är Linnéa bakom bloggen @leitntos! Förutom att få sitt inlägg publicerat i Nouw Magazine har hon även vunnit ett fint pris från Daniel Wellington.


Nytt kontor! Så himla härligt. Här kommer en bildbomb på hur det nu, efter min och Sandras make-over, ser ut i kontors- & matdelen av ateljén på jobbet. Nu är jag övertygad om att vi skall kunna känna oss lite mer inspirerade av att hänga där än vad vi på senaste tiden gjort. För tro mig, omgivningen är viktigare än man tror för att få saker gjorda. Det är jobbigt att kunna prestera i en rörig och stressfylld miljö. Vi behöver harmoni!


Ett av de bästa sakerna med den nya matdelen är att vi helt plötsligt fick en bänk! Tidigare stod micron, kaffebryggaren och skafferigrejerna i ett högt smal Ivar-hylla. Men ingen plats att lägga upp mat, hälla upp kaffe etc. Det blev skrivbordet eller tillskärningsbordet som agerade bänk. Inte alltid så smidigt.

En soffa byggde vi utav halvpallar som alltid finns på lager i vår butik. Ihop med en dyna, lik den jag sydde i somras, och massa kuddar blev det en riktigt myshörna. Det låter kanske hemskt, men vi slaktade en förpackning linnepåslakan, det blev nämligen billigare för oss än att köpa tyg. Vi fick ut både en dyna, skynket under bänken och tre kuddfodral utav lakanet. Det blev betydligt mjukare och mer ombonat med lite textilier i rummet. Visst mjukar de upp de hårda stenväggarna och betonggolvet?


Mycket papper blir det hos två företag. Det är skönt att nu ha ett lite längre skrivbord men som ändå tar mindre med plats än det förra, eftersom detta är smalare. Hos oss är det ett armeringsnät som agerar anslagstavla och håller koll på de viktigaste papperna.


En plats att kunna lägga sig ner en stund utifall en skulle behöva. En självklar prioritet, eller hur? Det tyckte vi!

Där, under det skrynkliga linneskynket gömmer sig vår avkapade ivarhylla som agerar skafferi och likaså det gamla kylskåpet. Det är verkligen så skönt att slippande se alla grejer. För mycket grejer har en tendens att bli en himla röra för ögonen och stressa en. Då är det bättre att gömma!

Att fika är något vi mer än gärna gör. Numer fikar vi på det fina slagbordet som vi tidigare använt till skyltning i butiken. De bruna loppisstolarna är väl det enda nyinköp vi har gjort till denna make-over. Tidigare hade vi tre av de gula fotöljerna här inne, de kommer från min mormor och morfar som hade dem i sin skoaffär förr. De är väldigt bekväma men lite klumpiga, för att inte tala om tunga! En har vi kvar här inne, den får agera kontorsstol vid skrivbordet. Pinnstolarna är lätta och betydligt smidigare om en behöver flytta runt på dem. Dessutom tar de mycket mindre plats. Och visst är de fina?!


Ranunklar, inte äkta vara men de står sig desto längre. Perfekt på jobbet. Oavsett så gör blommor och grönt så mycket för ett rum. Det liksom knyter ihop säcken och skapar hemtrevnad. Det är alltid en bra idé att placera ut lite grönt både här och där. Vi köpte några gröna växter som vi nu skall försöka komma ihåg att vattna. Det är klurigt eftersom vi inte har något vatten i vår del av Ladan, vilket gör att vi måste gå rätt långt för att hämta vatten. Man har en tendens att blir lite bekväm då.


Vi har saknat någon plats att hänga av våra ytterkläder på. Det är kanske inte bästa platsen, men nu satte vi fast en knopplist på ena sidan av våra höga skåp. Så äntligen kan vi hänga av våra jackor någonstans.

Skåpen fick vi förövrigt av ett dagis för några år sedan, som skulle slänga dem på tippen. De var då vita med gröna luckor. Vi drog ett varv med mörkgrå sprayfärg på dem, så nu rymmer de pärmar, kataloger och sådant som inte behöver synas.

Jag gillar hur det bruna lyfter rummet med sin varma jordton. Det blir både varmt och ombonat. Tidigare var allt bara vitt, liksom rummet. Det var så kallt och omysigt. Vi är verkligen nöjda med att vi lyckades få ihop ett mysigt kontor, för nästan inga pengar alls. Vi köpte lite gröna växter, ett linnepåslakan (från vår egen butik) och två pinnstolar från loppis. Virket fyndade vi som sagt på lagret och konsollerna fanns sedan innan. Betsen hade jag en slatt kvar hemifrån.

Hoppas någon av er kan få lite inspiration till något roligt göra-om projekt. Mitt tips är att verkligen, verkligen vända och vrida på saker och ting. Kanske kan man få brädorna att räcka om man gör på något annat sätt. Eller använda något annat. En make-over behöver inte alltid bli dyr. Det är himla coolt om man lyckas göra om saker till något nytt! Ni anar inte hur vi klurade innan vi fick ihop det!


Text & foto: @leitntos


Writer
Redaktionen