Lär dig fotografera streetstyle

Lär dig fotografera streetstyle

#Nouw30DayChallenge - Det kan vara svårt att få till riktigt bra streetstyle bilder, men övning ger färdighet! Här ger vi flera tips på hur du kan gå till väga och tänka för att få till riktigt fina outfitbilder. Blogging tips - 27

Fotografera manuellt - Det är svårt att fotografera manuellt i början eftersom man måste få till bländar, slutartid och ISO för ett bra resultat. Det bästa är bara att öva öva öva! Du kommer bli bättre ju mer du fotograferar, men se till att fotografera manuellt även om det kan vara svårt. På Youtube finns det mängder av videos på hur man fotograferar manuellt!

Tänk på ljuset - För att få till grymma bilder borde man fotografera under the golden hour (efter att solen har gått upp eller är påväg ner). Att fotografera mitt på ljusa dagen brukar ofta ge väldiga kontraster och mörka ner vissa partier i ansiktet (under ögonen). För ett mjukare resultat kan man fotografera i skuggan mitt på ljusa dagen eller använda dig av reflexskärm. Testa dig fram med det befintliga ljuset tills du hittar ditt sätt att fotografera.

Vinklar och bildutsnitt - Undvik grodperspektiv samt fågelperspektivet (underifrån/ovanifrån) för att exempelvis slippa få benen att se kortare ut än vad de faktiskt är. Det bästa är att fotografera rakt framifrån och se till att huka på dig lite för ett mer naturligt resultat. Se även till att alltid fokusera på ansiktet (helst ögonen) när du fotograferar. Helbild är något man alltid fotograferar när det gäller streetstyle för att få med hela outfiten från topp till tå.

Kamerautrustning - Det behövs inte en fullformatskamera för att ta fina streetstyle bilder utan allt handlar om optiken. Ju större bländare du har desto kortare skärpedjup får du = blurrigare bakgrund. Jag rekommenderar att skaffa ett fast objektiv 50mm f/1,8 som ditt första objektiv och den kostar under 2 000 kr. Lär känna kameran, ditt objektiv och våga testa dig fram bland alla inställningar. Glöm inte att ingen är expert direkt så låt det ta sin tid.