Kvinnor hyllas i nya Power Girls Awards

Som en hyllning till alla tjejer och kvinnor annordnar Gina Tricot tillsammans med UN Women Sverige en välgörenhetsgala i vår. Galan, som hålls på internationella kvinnodagen den 8 mars, kommer att ta ställning för kvinnors rättigheter och utstråla power! Lifestyle - 21

I samband med Internationella kvinnodagen förra året inledde Gina Tricot ett samarbete med UN Women Sverige för att stödja deras arbete för en jämställd värld fri från diskriminering och våld mot kvinnor och flickor. I år fortsätter samarbetet med den gemensamma storsatsningen – Power Girl Awards.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över att Gina Tricot har valt att fortsätta samarbetet med oss. Tillsammans tar vi ställning för kvinnor och flickors rättigheter och vi gör det genom att lyfta fram och hylla tjejer med en fantastisk gala, säger verksamhetschef Petra Engberg på UN Women Sverige.Under galakvällen, som leds av superkvinnorna Parisa Amiri och Ellen Bergström, kommer flera priser delas ut till starka kvinnoprofiler och förebilder som utmärkt sig som äkta Power Girls. Bland annat ska ”Årets Power Girl” koras och här finns det möjlighet att i förväg, via kampanjsidan på ginatricot.com, nominera en vän, syster eller kollega som förtjänar att vinna och ta emot det fina priset uppe på scen. Tre finalister utses som får ta med sig sin nominerade vän till galan där resa, hotellnatt och biljetter ingår, vinnaren av priset koras på scen under kvällen.

– Med ca 1 900 anställda varav 98 procent av dessa är tjejer så finns det enormt mycket girl power innanför väggarna på Gina Tricot. Power Girl Awards är en chans för oss att hylla alla coola tjejer där ute, att få rulla ut röda mattan och ge något tillbaka till dessa fantastiska tjejer som vi inspireras av varje dag. Samarbetet med UN Woman Sverige är ett viktigt ställningstagande som våra anställda och våra kunder kan förknippa sig med. Det bygger stolthet hela vägen inifrån och ut, säger Anna Appelqvist, Brand Manager Gina Tricot.

Writer
Redaktionen