"Kvalité är det viktigaste för mig"

"Kvalité är det viktigaste för mig"

Denna veckan får vi följa Josefine Söderberg - som har gått från att låta mamma ta outfit-bilder i trädgården till att idag driva en proffsig blogg med fokus på vackra bilder. Här delar hon med sina bästa fototips, sin stundande favoritfrukost, om framtida husbyggen och om hur hon vill leverera till 110 procent i det hon gör. Profile - 10

Hej Josefine, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej! Istället för att tänka att det är måndag och helgen är över, så vänder jag på det hela och ser det från den ljusa sidan. Nämligen att varje måndag är som en nystart på veckan! Det funkar för mig och ger mig den där extra energin jag behöver på måndagsmorgonen. Sen några (läs: många) kaffekoppar på det så är jag igång!

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag är en 23-årig bloggare bosatt i Umeå. I min blogg får man som läsare följa mig genom kameralinsen i form av outfits, inredning, skönhet, vardagsbilder och massa annat. När jag inte bloggar så pluggar jag till civilekonom och har precis gått klart mitt första år. Jag är en väldigt driven tjej som alltid vill leverera till 110% och på min blogg är kvalité det viktigaste för mig!

Varför började du blogga?
Jag har alltid haft ett intresse för att ta bilder, redan som liten tvingade jag med mamma ut i trädgården för att fota min "outfit". Så redan där fanns en liten bloggare inom mig. När jag sedan tog steget att starta en blogg för några år sedan var det först och främst ett sätt för mig att kunna skriva av mig och uttrycka mig i bilder. Därefter växte intresset för varje dag som gick och i dagsläget är bloggen något jag brinner för.

Mycket i din blogg ligger med fokus på vackra och ljusa bilder. Hur hittade du din fotostil och kan du ge lite tips till någon som försöker att hitta sin stil?
Åh, tack! Jag har alltid älskat att fota och dela med mig och jag upptäckte ganska tidigt att kvalitét framför kvantitet var det som gällde för mig. Ljuset är helt klart det viktigaste för mig när jag fotar och jag lägger alltid väldigt mycket energi och tanke bakom hur just den bilden ska tas, vilken location och framförallt hur ljuset blir just där. Jag vill att min blogg ska vara som ett Instagram-flöde där alla bilder passar ihop, där alla har samma stil. Mitt tips till den som fortfarande inte hittat sin stil är att testa. Vad tycker du om att fota? Hur vill du att din blogg ska vara? Vill du ha ljusa bilder? Naturbilder? Färgglada? Det är helt enkelt bara att prova sig fram och se vilken stil just DU gillar.Vad gör du helst på helgen?
Först och främst tar jag en lång sovmorgon! Därefter brukar jag lyxa till frukosten lite extra och laga det man annars på en vardag inte har tid för. Just nu är det American pancakes med färska bär som toppar listan. Hur gott? På kvällarna däremot beror det helt på vilket humör jag är på och hur veckan har sett ut. Antingen en utekväll med tjejerna eller en lugn hemmakväll med seriemaraton.

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Finns så många jag inspireras av och Janni Delér är helt klart en av dem! Har följt hennes blogg sedan starten och vilken tjej alltså och vilket liv, vem skulle inte vilja bo året om på ett soligt ställe och resa världen runt? Sen så älskar jag såklart hennes stil och skulle mer än gärna byta garderob med henne. En annan influenser jag nyligen hittat är Leonie Hanne som har ett helt fantastiskt flöde! Jag älskar alla hennes bilder och hon lyckas alltid fånga det magiska i varje ögonblick. Leonie får mig verkligen att bara vilja hoppa på ett flygplan och besöka de destinationer hon besöker.

Vad har du för mål med din blogg?
Att växa och bli större är såklart något jag alltid strävar efter. Men det viktigaste för mig är trots allt mina läsare och att de ska känna sig inspirerade när de klickat sig in på bloggen. Jag vill vara någon som de inspireras av på samma sätt som jag inspireras av andra som jag ser upp till.

Vad gör Josefine om 5 år?
Då har jag läst klart min civilekonomutbildning på Universitetet och troligtvis flyttat. Drömmen skulle vara att kunna kombinera mitt stora modeintresse med min utbildning. Så förhoppningsvis kanske jag hittat något sådant jobb. Sen har jag och D kanske börjat planerat vårt framtida husbygge?

Vad önskar du dig just nu?
Eftersom jag befinner mig i Grekland för tillfället så hoppas jag att detta magiska väder kan följa med mig tillbaka till Sverige. Med andra ord att sommaren verkligen kan dra igång på riktigt nu där hemma, inte detta väder med regn och sol om vartannat.