"Kreativiteten och skapandet blev under svåra perioder min livboj"

"Kreativiteten och skapandet blev under svåra perioder min livboj"

Denna veckan får vi följa Lisa Florin - en kreativ själ som snubblade in i att driva eget då hennes hobby blev ett företag, som inspireras av människor som satsar på sina drömmar och gärna börjar sin vecka med yoga. Profile - 4

Hej Lisa, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej Nouw! En måndag... Eftersom att jag driver eget företag har jag väldigt sällan ångest inför måndagmornar. Jag lägger upp mina arbetsdagar utefter inspiration, motivation och ork. Jag försöker alltid börja måndagen med att planera den kommande veckan, sätta upp mål, söka inspiration och bokar gärna in något att se framemot till slutet på veckan eller helgen. Något jag verkligen njuter av är att dricka gott kaffe framför Nyhetsmorgon, lägger gärna några extra minuter på att göra en riktigt god frukost och strukturera upp arbetet. Jag älskar att yoga och om jag hinner, spenderar jag några minuter på mattan för att samla mig inför en ny vecka.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag tror människor i min närhet skulle beskriva mig som utåtriktad, positiv, energisk och snäll. Vilket säkerligen stämmer, men skulle jag beskriva mig själv hade den självkritiska Lisa tagit ett kliv fram. Jag har väldigt nära till känslor, lätt till skratt och likaså gråt. Jag är ganska pratig, nyfiken, målinriktat, eftertänksam, miljömedveten och omtänksam. Jag älskar att skapa, skratta, laga mat, dricka bubbel, yoga, umgås med familj, pojkvännen och mina fina vänner.

Vissa perioder har bloggen efterliknat en dagbok, ibland ett bollplank, då och då med tips och recept och under andra perioder en reseblogg. Jag har aldrig inriktat mig på enbart ett område inom mitt bloggande utan skrivit utifrån vad som känts viktigt och väsentligt under den aktuella tiden i livet.

Varför började du blogga?
Min blogg har alltid varit som en dagbok för mig, jag har aldrig haft som syfte att få mycket följare, tjäna pengar eller bli ett ansikte utåt. Jag har bloggat sedan december 2011 och fullkomligt älskar att skriva om allt och ingenting. Älskar den bubblande glädjen i kroppen när jag går tillbaka i arkivet och läser vad jag gjorde för 5 år sedan.

Du driver eget företag inom inredning. Vad är det bästa med att driva eget företag inom sitt stora intresse?Fantastiskt. Det absolut bästa med att driva eget och jobba med mitt stora intresse är att jag varje kväll går och lägger mig glad och längtar efter att en ny dag ska börja så att jag kan få sätta igång och jobba med det jag älskar. Företaget startade egentligen i ett terapeutiskt syfte och avsikten från början var inte alls att det skulle sluta som ett företag. Det var något som kom under min sjukskrivning i behandlingens gång. Kreativiteten och skapandet blev under svåra perioder min livboj, räddning och tillslut SVEA-LISA DESIGN. Så tacksam för det!Vad gör du helst på helgen?
På helgen försöker jag alltid att släppa krav, njuta och prioritera människor omkring mig. Eftersom jag älskar frukost lägger ofta extra tid på att göra en lyxigare variant, dricka kaffe på stan, unna mig något fint, jobba om jag har krafter, äta goda middagar, somna i famnen på min pojkvän, njuta av ett glas vin och kramas med mina bästa människor.

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Jag inspireras av människor som satsar på sina drömmar, är genuina och godhjärtade. Mina kollegor i butiken jag jobbar på är otroliga förebilder för mig och goda exempel på hur jag själv vill bli uppfattad. De sprider oändligt med energi, positivitet och genomsyrande glädje. Hur nere jag än är eller dåligt jag än mår åker jag alltid från jobbet med en obeskrivligt fin känsla i kroppen.

Vad har du för mål med din blogg?
Som jag nämnde tidigare har jag tills nu inte funderat kring mål med att blogga. Däremot har jag alltid älskat att skriva, fota och utrycka mig visuellt, vilket bloggandet gett otroliga möjligheter till. Min dröm är att kunna utveckla mitt företag och frilansa som art director, stylist och designer. Att blogga ger mig utlopp för delar av det jag vill arbeta med i framtiden och jag älskar det. Och om jag genom tips, vardagsuppdateringar, texter, tankar och bilder kan inspirera andra är mitt mål med bloggandet fulländat.

Vad gör Lisa om 5 år?
Om 5 år hoppas jag att jag har pluggat till art director och frilansar som kreatör och designer. Förhoppningsvis har jag fortfarande den stora förmånen att jobba med mitt eget företag. Kanske lever ihop med någon jag älskar, går till sängs med ett leende på läpparna och njuter av att jag lever.

Vad önskar du dig just nu?
Just nu önskar jag mig en lägenhet med öppen planlösning, högt i tak, fiskbens parkett, breda fönsterbrädor, med naturnära djupa basfärger med inslag av ljusa pasteller och sprängfylld med inredning. En plats på folkhögskolan i Göteborg hade jag inte heller tackat nej till.Lisas blogg: nouw.com/lisaflorin