Kom i gang med din instagram

Vil du gerne booste din instagram? Læs med her og få tips og tricks til, hvordan du på ærlig vis kan komme godt i gang med din instagram profil. Vi har spurgt to dygtige influencers om deres bedste råd til at få boostet sin instagram profil. Blogging tips - 9

Det kan være svært at skabe en god og udbredt instagram-profil, når der findes så mange forskellige profiler. Men sidder du og har brug for lidt hjælp og nogle gode råd til at komme godt igang med din instagram profil, så læs med her.

Vi har nemlig spurgt Mathilde (@RavensLife) og Pernille (@pernillewilby) om en masse instagram-relaterede spørgsmål, som kan hjælpe dig til at booste din instagram.

Image og fokus

@RavensLife: "For mig betyder det rigtig meget, at man kan mærke en stemning, en slags vibe, i andres profiler. Så man føler man får lidt en fornemmelse af, hvilken slags person, det er man følger - og hvilke ting de interesserer sig rigtig meget for. Derfor synes jeg, at man bør tænke over, hvilket image/ting man gerne vil have at ens profil skal have fokus på. Skal det være mode, beauty, livsstil, interiør inspo, eller en blanding af det hele? Tænk over, hvilken slags profil DU gerne vil skabe dig og ikke hvilken du gerne vil ligne."

Gør den personlig

@RavensLife: "Gør den til din! Folk vil meget hellere følge en profil som de ikke føler ”efterligner” en anden. Du er ligeså unik som profilen med 1 mio. følgere – så prøv ikke at ligne alle andre."

@pernillewilby: "Sørg for at være dig selv og forsøg at find din egen stil fremfor at kopiere andre store instagrammere. Det kan ofte være nyttigt, at finde inspiration fra andre men forsøg altid at give det dit eget personlige pift."

Netværk og engagement

@ravenslife: "Skab dig et netværk, der laver lidt det samme som dig, og spørg om I ikke skal dele hinandens profiler – derudover giver det altid rigtig godt på min profil, når jeg er meget aktiv og når jeg er ude at rejse. Så at poste en masse på mine ferier prioriterer jeg meget!"

@pernillewilby: "Jeg sørger for at engagere mig i andre profiler - kommentere, like osv. Derudover har jeg lavet flere shoutouts med andre instagrammere med nogenlunde samme antal følgere – på den måde kan det være, at nye profiler opdager din."

Redigering, kvalitet og tema

@ravenslife: "Det er ikke nogen hemmelighed, at Instagram tager tid, og meget mere end man lige tror! Det er vigtigt, at billederne er i god kvalitet, for ellers er det bare ikke ligeså fedt at se på og derudover (hvis du kører et tema på dit feed) er sted, vejr og outfit også bare noget der skal gå op i en højere enhed.

Redigering af billeder spiller en stor rolle i form af filtre, belysning osv. Her gælder det også om at skabe sig sit eget look og ikke sin yndlingsprofils. Dog er det ikke til at undgå at få inspiration fra andre profiler, og det skal man bestemt heller ikke holde sig fra! Det er jo trods alt en stor inspirations-verden".

@pernillewilby: "Jeg synes redigering kan gøre SÅ meget for et billede. Nogle af de helt store instagrammere poster ofte et billede redigeret og det samme uredigeret, så følgerne kan se forskellen. Jeg bliver altid helt overrasket over, hvor stor forskel der er og hvor meget redigeringen egentlig gør. Jovist er det uredigerede billede flot, men det redigerede har ofte bare mere kant. Dog skal det siges, at et uredigeret billede ofte også kan være smukt i selv og kun behøver minimal redigering måske endda ingen."

Gode insta-apps

@ravenslife: "Benyt dig at app’en VSCO Cam – og hold dine billeder lyse i farverne samt i god kvalitet. Billeder er oftest også rigtig flotte når de er naturlige, og for meget redigering er ikke ”in” fortiden – så keep it natural!"

@pernillewilby: " Benyt Lightroom til redigering, den er virkelig god, og kan en masse! Hvis du ikke er så skarp i redigering, så kan du i denne app købe nogle presets (filtre), lavet af bl.a. andre instagrammere. Ellers har app’en VSCO også nogle rigtig fine filtre."

Vær aktiv!

@ravenslife: "For mig virker mindst 1-2 stories hver dag, samt helst 2 billeder om dagen aller bedst. Det er ikke altid jeg har mulighed for det, men jo mere aktiv jeg er, jo flere nye kommer der til min profil."

@pernillewilby: "En gang om dagen eller hver anden dag ca. fungerer fint for mig. Det virker mindre godt at poste flere billeder på en dag, så det vil jeg fraråde folk, som endnu ikke har virkelig mange følgere. Personligt også hvad jeg selv har oplevet på Instagram, så bliver man træt af at se 3 billeder fra samme person på en dag."

Instagram tager tid

@ravenslife: "Instagram tager tid, og hvis man vil skabe sig et navn/profil indenfor noget bestemt, så sker det ikke over en nat, det skal man huske."

@pernillewilby: "Hvis du virkelig vil gøre noget ud af det, så vil jeg sige ja. Jeg bruger meget tid på at spotte locations til nye billeder samt finde outfits."