Kolla in de gulliga minimössorna – och sticka en själv!

Kolla in de gulliga minimössorna – och sticka en själv!

Alla kan sticka en mössa, framför allt om den bara är fyra centimeter hög och ska passa en smoothieflaska. I innocents nya kampanj Den Stora Stickningen samlas nybörjarstickare och stickningsexperter för en god sak: att samla in pengar till Röda Korsets besöksverksamhet för och med äldre. Profile -

För många innebär att bli äldre också att bli ensam. Vänner går bort, och när kroppen protesterar kan det vara svårt att komma hemifrån för att träffa nya.


Det vill innocent ändra på, när de nu teamar upp med Röda Korset för att samla in pengar till organisationens besöksverksamhet för och med äldre.


Kampanjen Den Stora Stickningen – The Big Knit på engelska – firade nyligen tio år i Storbritannien. Runtom i Europa har man genom åren samlat in över 35 miljoner kronor till välgörande ändamål. Nu har kampanjen äntligen kommit till Sverige. Under hösten samlas stickare över hela landet över en gemensam sak: att sticka minimössor till innocents smoothieflaskor. När flaskorna sedan säljs i butik i februari 2016 går två kronor per såld flaska direkt till Röda Korset.


Kliar det i fingrarna? Kolla in vår superenkla tutorial för hur du gör en mössa på klippet nedan.Läs gärna mer om kampanjen på www.denstorastickningen.se.


Artikeln är ett samarbete med innocent.