Kika in bakom lucka 3

Varje dag fram till jul öppnar vi en ny lucka i vår julkalender. Bakom varje lucka har vi gömt en av våra duktiga bloggare som finns där för att inspirera dig i hela 24 h. Välkommen in för att öppna lucka 3! Profile - 9

Bakom tredje luckan finner vi Madeleine som driver bloggen @madeleinemartinsson:Beskriv dig själv med 5 ord.
Fotograf, ifrågasättande, vegan, rolig & jämställdhetshungrig.

Vilket är ditt bästa bloggminne?
Mitt bästa bloggminne är nog när jag kom ut som queer (och senare pansexuell). Det är mitt bästa, eller ett av dem, mest av egoistisk anledning. För det var genom bloggen jag kom ut för hela min omgivning, i alla fall mer definitivt. En måste verkligen inte komma ut, det borde inte vara en stor grej egentligen då människor inte kommer ut som hetero. Men för MIG var det viktigt och stort att skriva om det för då var det lättare att öppna dörren till HBTQ-rörelsen. Lättare att vara en del av den gemenskapen och kampen. Sedan har jag såklart träffat massa fina människor tack vare bloggen!

Vad ser du fram emot mest med julen?
I år är det första gången på 29 år jag inte kommer fira jul med min familj, utan med min bästa vän som jag bor med här i Barcelona i ett gäng månader. Och det ska bli SÅ spännande och kul! Vi kommer fira den 24:e med veganskt klassiskt svenskt julbord och alla tusen svenska TV-program. Den 25:e, som är Spaniens julafton, blir det antagligen massa hemmagjord tapas och fest med vänner!

Skribent
Redaktionen