Karriere interview - Sandra Willer

19 årige Sandra Willer er en af Danmarks mest anerkendte bloggere og driver bloggen blogbysandra.dk på fuldtid. En helt normal pige med et ualmindelig job beskriver hun sig selv. Nouw har bedt hende komme med sine bedste karrieretips. Lifestyle -

Hej Sandra, hvordan går det med dig?
Jamen det går dejligt! Jeg er lige kommet hjem fra skiferie med min kæreste.

For dem som ikke læser din blog, hvem er Sandra?
Jeg er sådan set en rimelig almindelig 19 årig pige, med et ualmindeligt arbejde. I den tid jeg har blogget har mit liv udviklet sig meget, fra at bo i provinsen til at bo i København samt at tage skridtene fra folkeskolen til gymansiet også videre ud i livet sideløbende med, at jeg har drevet bloggen. Jeg har levet af min blog siden jeg var 17 år, hvor jeg flyttede hjemmefra. Jeg er en glad og ambitiøs pige, jeg elsker at rejse og udfordre mig selv.

Det her interview skal give læserne et indblik i hvad du arbejder med, så vi kan vel starte med det, hvad er det præcis du gør?
Jeg arbejder for mig selv, hehe. Jeg har hele tiden blogget undet samme domæne, men da jeg afsluttede gymnasiet gik jeg ud af mit tidligere netværk for at drive forretningen alene. I forhold til selve bloggen består arbejdet mest i at finde på idéer og inspiration, tage billeder, redigere billeder og derefter skrive teksten. Udover det er der alt det andet som at besvare mails, kommentarer, møder med potentielle samt nuværende kunder, deltage i events, networke og meget mere. Den kommercielle del har jeg nu en mega sej agent til, som forhandler og kan tale på mine vegne i forretningsmæssige sammenhænge. Jeg kan godt lide at bloggen nu er min helt egen men, at jeg har en til at hjælpe mig med business. Jeg er 100% inde over alle samarbejder vi indgår, og bruger meget tid på at udtænke idéer til, hvordan de kommercielle aftaler kan passe bedst til bloggen.

Hvad er det absolut sjoveste med det du gør?
Det er nok at rejse, samtidig med at det er det mest trættende. Det er fantastisk at få lov til at møde andre internationale bloggere på disse rejser, og så elsker jeg bare at se verden og være på farten. Jeg kan rigtig godt lide det sociale aspekt af mit arbejde.

Hvad var dit første job?
Jeg solgte is til et vetaranbilstræf!

Hvad tror du er den vigtigste egenskab for at få succes i din branche?
At man er sig selv og er original. Bloggere er utroligt gode til at falde for de samme trends og ting, da vi som regel har rimelig mange fællesnævnere, inden for hvad vi synes er æstetisk og pænt. Det er selvfølgelig helt fint, men det er også vigtigt at prøve at skille sig ud. Jeg tror dog det er utroligt vigtigt, at bloggen starter fra et passioneret sted, og ikke forretningsmæssigt perspektiv. Læserne gennemskuer det hurtigt, så hvis motivationen for en blog er "nogle gratis shampoo prøver og en håndfuld penge", så ville jeg måske grave lidt dybere inden jeg gik i gang. Stay real, vil være mit bedste råd.

Hvad vil du definere som din hidtidig største succes?
Hmm, det svært at sige! Jeg synes mit samarbejde med Aussie (et af mine all-time favorit brands jeg altid har sværget til), I december-januar var et højdepunkt. Jeg var i Australien med en masse andre dygtige nordiske bloggere, og det var sindsygt sjovt!

Sidst men ikke mindst, har du nogle karrieretips til vores læsere?

Mit bedste karriere tip vil være at tro på sig selv, og ikke være bange for at do the dirty work. Hvis man vil opnå noget, næsten inden for hvad som helt, så skal man gribe hver en opgave og gå til den så godt og effektivt man kan. Hvad enten det er at hente kaffe eller poste et sponsoreret Instagram billede. Whatever it is, så lad vær med at sjuske. Derudover er det at kunne modtage kritik og som blogger at lytte til sine læsere, da det er på grund af dem, jeg overhoved laver det her. Jeg går dog meget op i, at min blog/Instagram ikke afspejler mit selvværd eller har indflydelse på mit humør. Et godt billede/indlæg med god respons/likes er lig med, at jeg har gjort et godt stykke arbejde, og det er ikke lig med, at JEG er en bedre person. Hvis jeg får dårlig respons er JEG ikke en dårlig person eller har effekt på mit selvværd. Det betyder bare, at jeg må gøre det bedre næste gang! Jeg tror, der er mange unge piger, der har svært ved at skille det ad på de sociale medier og hurtigt bliver fanget i denne negative spiral. Det må I love mig aldrig at gøre! Stå ved jer selv og pas på jer selv. Tag det I laver seriøst, men ikke tag jer selv aaaalt for seriøs ville nok være mit sidste råd. Man skal kunne grine af sig selv og af livet ind i mellem. Over and out, kys!

Tjek Sandras inspirerende blog ud på blogbysandra.dk