JULPANEL MED NOUWBLOGGARE

Här nedan svarar 5 av Nouws toppbloggare på frågor om julen. Häng med! Lifestyle -

@pdotter svarar:

Hur firar du jul?
Jag tänkte volontärjobba för stadsmissionen i år men platserna tog slut direkt. Så nu vet jag inte riktigt. Mina julaftnar ser aldrig riktigt samma ut och om jag ska vara ärlig så betyder faktiskt inte julen något för mig. Det viktigaste är att jag får vara med dom jag älskar allra mest.

Vilken är den bästa julklappen du någonsin fått?
Gud sånt här har jag för dåligt minne för…

Vad är knepet för att hitta dom bästa fynden på mellandagsrean?
Stå först i kö och kolla in redan i förväg vad du tänker köpa.

@linneawidmark svarar:

Hur firar du jul?
Vi firar alltid på landet och det är verkligen det mysigaste jag vet. Vaknar upp på morgonen och är pirrig. Tar det lugnt och gör massa julgodis och kanske tar en långpromenad med hela familjen. Sedan äter vi julbord (julskinka är det bästa jag vet!) och kollar Kalle Ankas jul och efter det öppnar vi julklappar och tar det lugnt hela kvällen! Älskar julen.

Vilken är den bästa julklappen du någonsin fått?
Oj, vad svårt! Men det måste nog vara min julklapp jag fick av min pojkvän förra julen. Han hade gått runt och valt ut allt själv och lyckades hitta riktigt bra saker som jag har använt flitigt sedan dess. Var så imponerad!

Vad är bästa knepet för att hitta dom bästa fynden på mellandagsrean?
Skriv ner vad du letar efter innan du ska ut på stan eller leta på nätet. Och tänk kvalitet före kvantitet! Hellre ett lite dyrare plagg som du kan använda länge än tio billiga som kommer gå sönder efter en månad.

@elsaw svarar:

Hur firar du jul?
Jag har alltid firat julen tillsammans med min familj och innan tillsammans med släkten. Oftast på landet eller hemma, ibland har jag haft lyckan att få åka bort under julen.

Vilken är den bästa julklappen du någonsin fått?
Jag tror alla leksaker man fick när man var liten var dem allra bästa julklapparna. Lyckan när man öppnade omslagspappret och såg den leksaken man hade önskat sig i flera månader. Nu är det mycket enklare att köpa saker som man vill ha medan då det var mycket svårare.

Vad är knepet för att hitta dom bästa fynden på mellandagsrean?
Spana in sedan innan. Vad du vill ha egentligen? Vilken storlek? Så se till att du har exempelvis provat jackan, skorna eller om väskan sitter bra så du kan enkelt springa och köpa den sen för vi alla vet att omklädningsrummen är milslånga den dagen då rean börjar..

@gertrudes svarar:

Hur firar du jul?
Majoriteten av mina 20 år jag levt har jag firat jul utomlands med familjen och detta år kommer jag att fira jul på Bali, jag längtar så jag spricker...

Vilken är den bästa julklappen du någonsin fått?
Hmm... Jag skäms lite över att säga det men jag är en sådan liten skitunge som alltid passar på att önska mig dyra saker, t.ex. förra året önskade jag mig min Céline trio bag. Det måste vart den mest använda julklappen jag någonsin fått, det ser ni på skinnet ;-). Men ska jag vara helt ärlig skulle jag nog säga att jag är allra mest tacksam under de åren min familj väljer att fira julafton utomlands. Då är ju hela familjen samlad på en vacker plats någonstans i världen, vi är lediga och alla mår som bäst under denna period av året. Hela det paketet är definitivt snäppet vassare än min Céline väska!

Vad är knepet för att hitta dom bästa fynden på mellandagsrean?
Om ni hade tänkt att spara er för att handla er nyårs-outfit under dessa dagar, säger jag bara - rekommenderar ej. Dessa dagar är hysteriska på stan och innan man vet ordet av det blir man besviken för att just er storlek är slut på plagget ni väntat på att handla under rean. Därför tycker jag istället man ska passa på att shoppa tidlösa basplagg som man kan ha användning för säsong efter säsong - för kanske är den där cashmere tröjan ifrån Filippa K på rea? Så frossa bas istället för ett plagg man en månad senare glömmer bort, slöseri på pengar!

@joannajohansson svarar:

Hur firar du jul?
Detta år firar vi jul för första gång som en liten familj och inte bara som ett par. Det ska bli så himla roligt och vi kommer fira med hela släkten. Gissa om vi har en liten bebis som kommer få många julklappar? Det blir en riktigt drömjul med Kalle anka, tomte och allt. Känns verkligen så mycket roligare att fira just jul när man själv är förälder.

Vilken är den bästa julklappen du någonsin fått?
Helt klart min underbara Givenchy-väska som jag fick av min fina sambo förra året. Jag grät av lycka när jag öppnade paketet och det roliga är att han har det på film, då han förstod att jag skulle börja gråta. Han är helt galen! Gissa om min julklapp till honom kändes lite blek..

Vad är knepet för att hitta dom bästa fynden på mellandagsrean?
Nu kommer jag nog svara som alla andra, men TÄNK bas och inte det som är "inne" just nu! Att investera i lite bättre kvalitéer på sina baskläder som inte går ur modet på just mellandagsrean, tycker jag är så himla smart.