Josefine tar steget ut med Lotto

Josefine tar steget ut med Lotto

I fredags släpptes Josefines första låt; Lotto. Därmed tog hon sitt första riktiga steg ut som artist - men garanterat inte sitt sista. Vi snackade kärlek till musiken, om hennes musikvideo i 360 grader och vad hennes nästa steg är. Profile - 2

Hej Josefine! Du släppte precis låten Lotto och tog därmed ditt första stora steg som artist. Nu vill vi såklart veta mer om dig; vem är Josefine?
Jag är en helt vanlig tjej med en stor dröm och passion för musik. Jag har bott i USA sedan 2012 och känner att det är dags att komma hem och leva ut det jag bara kunnat drömma om, tills nu!

Berätta om din relation till musiken, när visste du att det var just musik du ville satsa på?
Det är nog det enda i mitt liv jag aldrig tvekat på. Musiken har varit min största passion så länge jag kan minnas, allt ifrån att uppträda på småstjärnorna i lågstadiet, smyga ut ifrån nationella proven i högstadiet för att mima framför skoltoalettens spegel till att sjunga framför några av de mest respekterade musiker under min tid i USA.

Hur kom låten Lotto till och varför blev just den din första låt?
Vi satt i studion, jag min producent och låtskrivare och pratade om saker som jag gått igenom och varit med om och kom fram till konceptet för Lotto som är en riktigt girlpower-låt som förmedlar massor av självförtroende och frihet med sin sexualitet. Jag tycker att det är viktigt att inte behöva ta livet på så stort allvar alla gånger och och bara följa magkänslan!

Till Lotto släpps snart en musikvideo som kan ses i 360 grader, något som är väldigt nytt och spännande. Vad kan vi förvänta oss av den kommande musikvideon och hur var det att spela in en musikvideo i 360?
Att spela in musikvideon för Lotto var nog bland det roligaste, galnaste och stressigaste på väldigt länge och dessutom i VR vilket gör att man alltid är sedd oavsett om man är framför eller bakom kameran- ALLT SYNS! Jag ville skapa något nytt, något annorlunda och spännande så VR var ett självklart val!

När får vi höra mer av din musik, och vad kommer vi då att bjudas på?
Oh, det här året kommer gå så sjukt fort då det ständigt kommer hända grejer för mig med allt ifrån plåtningar, spelningar och massor av timmar på flygplan mellan Stockholm och Los Angeles där jag bor. Det är roligt att äntligen få dela med mig av det jag jobbar så hårt för och självklart hoppas jag att det bara är början!Du bor just nu I drömmarnas stad; Los Angeles, en stad som är både meckat för show business men även en plats full av så mycket mer. Vilka är dina bästa guldkorn du upptäckt i staden hittills?
Precis, jag flyttade till Los Angeles från Boston 2016 och det är bland de bästa beslut jag tagit. Jag har alltid varit en East-coast girl men jag måste säga att jag verkligen hittat min plats och känner mig som hemma i Los Angeles. Mina favoriter hittills är bland annat; Gjelina för frukost (beställ lemon ricotta pancakes, TRUST ME!), Art district i Downtown för sjukt bra och mysiga caféer. Nu blev det väldigt mycket mat helt plötsligt så jag avslutar med mitt favorit träningsställe Barry's Bootcamp, träningsvärken är total!

Om vi kikar fem år fram i tiden, och du får gissa och önska, hur ser ditt liv åt då?
Det där är lika svårt för mig att svara på som att fråga vilken min favorit maträtt är... Om jag får drömma så försörjer jag mig på musiken, spelar in och turnerar med ett grymt team som backar upp mig i alla lägen. Jag hoppas även att jag får lära känna mina fans och följare som jag tycker är lika minst lika viktigt, det är dem som får mig att vilja fortsätta kämpa!


Lyssna på Josefines låt Lotto här: