AdvertisementJohannas spa-weekend på Falkenberg Strandbad

Johannas spa-weekend på Falkenberg Strandbad

Johanna Wedel var förra årets vinnare i höstens stora tävling #NouwSeptemberChallenge och nu har hon äntligen avnjutit en helg på Falkenberg Strandbad! En weekend som innehöll avslappning i hotellets spa, promenader längs strandkanten och ljuva måltider i restaurangen. Other - 12

I betalt samarbete med Falkenberg Strandbad

Wow, vilken helg!
Hotellet, utsikten, servicen, maten, relaxen... Magiskt.

Jag hade ju äran och glädjen att kamma hem en förstaplats i #nouwseptemberchallenge förra året (fortfarande så överlyckligt överraskad över detta..!). Utöver att jag fick en massa härliga produkter i min goodiebag och en kamera - som jag älskar - med tillbehör så fick jag ju även en hel spa-weekend för två på Falkenbergs Strandbad!

Jag hade aldrig varit i Falkenberg innan så jag var väldigt spänd på att se hur detta omtalade och rekommenderade hotell/spa skulle vara :) På fredagen packade jag med mig min man, min kamera och lite annat smått och gott och därefter styrde vi däcken mot Falkenberg.

Vi fick ett supermysigt rum med utsikt och balkong mot havet. Så fräscht och fint - och jisses vilka bekväma sängar!

Efter att ha bekantat oss med rummet och letat fram våra badkläder i väskorna så blev det givetvis ett byte till såväl badrock som flip-flops. Att få vandra runt i sin badrock är verkligen höjden av avslappning - då kickar liksom vacay-känslan in på riktigt.

Krispig och kall luft, havsutsikt, sol och att helt ha övergått till "the-robe-life" med mannen vid sin sida.

Skulle nog vilja säga att det inte finns mycket som toppar det.

Hela vår första eftermiddag spenderades i hotellets retreat-club. Pooler både ute och inne i en underbar miljö och härliga sittgrupper och sängar för avslappning som kantade hela området.
Här befann vi oss även en stor del av vår andra dag. Avslappnande och mysigt som bara den!

Jag kom på mig själv, flera gånger, med att ha riktiga 'utomlands-vibbar'. Det kändes verkligen som att man var iväg på semester någonstans i världen - vilket inte var helt fel med tanke på att man inte kommer så långt iväg för tillfället. Att få den ljuvliga semester-känslan så 'close to home' var så himla härligt och välbehövligt.

När vi tagit oss tillbaks till rummet efter flertalet avslappnande timmar i relaxen så fick vi njuta av denna helt otroliga solnedgång innan det vankades middag. Att ha så vacker och fri vy över havet var makalöst fint! Man fick liksom knipa sig lite i armen varje gång för att vara säker på att det verkligen fanns där. Älskade att vi fick denna utsikten!

På hotellets mysiga och väldigt stämningsfulla restaurang 'Famille' hade vi inbokad 3-rätters middag båda kvällarna av vår vistelse. Vi provade olika rätter båda sittningar och blev verkligen inte besvikna en enda gång!
Otroligt god mat - vi njöt av varje tugga - och finfin service. Här tok-trivdes vi!

Nästkommande morgon vaknade vi upp till ytterligare en dag med strålande sol och blå himmel. Då blir man alltid på lite extra fint humör. Vi fixade till oss lite och vandrade sedan ner för att testa på hotellets frukost.

Ytterligare ett mål mat som blev över förväntan! Man fick en färdig tallrik till bordet följt av kaffe och juice. Därefter gick servitören runt till borden och bjöd på såväl äggröra och bacon som plättar med sylt och grädde. Det var verkligen ett härligt sätt att vakna till liv på!

Mätta och runda så hoppade vi återigen tillbaks in i morgonrockarna för att fortsätta förmiddagen i deras härliga Retreat Club. Höjdpunkten denna förmiddag var att först sitta i bastun och bli riktigt riktigt varm följt av att tassa ut och bli helt nerkyld i minusgrader på den isbelagda innergården för att sedan sätta sig i en varm utomhusbassäng. Kunde riktigt känna hur kroppen bara stor-njöt!

När vi badat och slappat vid poolerna en längre stund så letade vi upp ett rum som var märkt med orden "Eldrelax". Här la vi oss tillrätta i en säng mitt framför den stora eldstaden, drack en kopp te och bara hade det härligt. Lugn harmonisk musik tillsammans med den stilla sprakande elden var otroligt mysigt!

När vi kände oss makalöst avslappnande så begav vi oss tillbaka till hotellrummet för att duscha till oss och sedan ta en promenad längs med stranden i det vackra vädret. Det var ganska mycket folk längs med havet som också tyckte att det var en superb idé att ta sig en liten vandring - och det förstår jag verkligen, så underbart!

Lagom tills dess att solen var på gång ner så befann vi oss återigen på hotellrummet för att korka upp en liten flaska bubbel och njuta av allt det vackra från vår balkong.

Magisk kväll det där. Bara vi två, i solnedgången på Falkenberg Strandbad.

Denna kvällen fortsatte sedan med lite Schack och Shuffleboard i hotellets mysiga lobby följt av den där utsökta trerättersmiddagen som jag nämnde innan.

Det var två avslappnade, tacksamma och nöjda personer som dagen därpå satte sig för att avnjuta den sista frukosten på hotellet. Jag är verkligen så glad att jag fick möjligheten att få vara iväg på denna makalöst härliga weekend! Denna vinst kommer vi att bära med oss länge!

Text och foto: @fruwendel

Writer
Redaktionen