JOANNA FINGAL LISTAR SINA FAVORITBUTIKER

JOANNA FINGAL LISTAR SINA FAVORITBUTIKER

De bästa tipsen inför resan hittar du inte i guideboken, utan hos initierade personer med koll på varje gathörn i världens metropoler. Nouw har bett tre globetrotters tipsa om sina allra bästa butiker världen över. Lifestyle -

Rodeos Maria Van Nguyen tipsar om sina favoritbutiker.

Maria van Nguyen, designstudent och Rodeo-bloggare:

Dashwood Books
33 Bond Street
New York
En pytteliten butik med ovanliga fotoböcker – full av diamanter! Här brukar jag skämma bort mig själv, utforska och leta inspiration, och du behöver inte alls vara en fotoexpert för att gilla utbudet. Stanna gärna länge – personalen är supervälkomnande och trevlig.

Yaeca Home Store
4-7-10 Shirokane
Tokyo

Yaeca har tre butiker i Tokyo, och jag har lyckats hitta till två av dem, mitt i varsitt tyst och lugnt bostadsområde en bit från shoppingstråken. De kan vara svåra att hitta, men de är verkligen värda omvägen! Den här butiken är deras ”hembutik” och min favorit av de tre. Yaeca har en egen klädlinje full av stilrena, vackra och välgjorda plagg. Själva butiken är inredd som ett hem, och du kommer garanterat att älska de fina möblerna och den harmoniska stämningen.

Tortoise General Store
1208 Abbot Kinney Blvd
Los Angeles
En gullig liten butik med japanska prylar: porslin, kläder, inredning, skönhetsprodukter och pennor och papper. Alla produkter är vackra och urvalet känns både perfekt och praktiskt. Dessutom gömmer sig ett fascinerande galleri bakom butiken. Missa inte!

Tortoise General Store i Los Angeles. Foto: Pinterest

Joanna Fingal, bloggare och chefredaktör på Nouw.com:
?
?

Chanel
31 Rue Cambon
Paris
Även om man inte planerar att tömma plånboken så älskar jag att besöka Chanels flagshipstore på exklusiva Rue Cambon i Paris. Här finns allt från den exklusiva miljön, till välklädda fransyskor och så klart dyrgriparna till väskor man själv drömmer om. Har du inte tänkt handla är det ett ypperligt ställe att kändisspotta och samtidigt dricka ett glas champagne.

Colette
213 rue Saint Honoré
Paris
Här hittar du allt från dyra märkeskläder till onödiga små designprylar. Vad sägs om en nyckelring eller en vinöppnare som någon gästdesigner formgivit? Hursomhelst, ett underbart ställe.

Artilleriet
Magasinsgatan 19
Göteborg
Inredningsfreak som jag är så ÄLSKAR jag att besöka Artilleriet varje gång jag är i Göteborg. Miljön, möblerna, allt plock och alla prylar. Önskelistan fylls alltid på med minst tio nya saker efter varje besök. Detsamma gäller inför julen – min familj vet precis vart de ska gå för att snabbt hitta mina julklappar.

10 Corso Como i Milano. Foto: IBL

Michaela Forni, bloggprofil och författare:

Dubai Mall
Downtown
Dubai
Får man tipsa om ett helt mall? Ja. Det är ingen nyhet att Dubai Mall ska vara det häftigaste varuhuset i världen. Jag är i Dubai nu och kan garantera er att det är det. Här finns ALLT.

10 Corso Como
Corso Como, 10
Milano
För den som älskar all möjlig design från världens häftigaste designers. Allt från doftljus till böcker till väskor. En otroligt inspirerande butik som även funkar utmärkt för en aperitivo eller lunch!

Nordiska Galleriet
Nybrogatan 11
Stockholm
När jag vill shoppa inredning är det Nordiska Galleriet som ger mig inspirationen!

Vill du uppleva mer på din resa? Just nu samarbetar Nouw med Eurocard Platinum, som bjuder alla läsare på halva kostnaden under första året. Bland fördelarna med ett Eurocard Platinum finns access till lyxiga lounger på hundratals flygplatser världen över och Concierge Service som kan hjälpa dig mycket mer än du tror – till exempel genom att guida dig till de bästa butikerna eller att fixa bord på den hetaste restaurangen på just ditt resmål. Ansök om ett eget kort här. Där kan du även få information om villkor etc.