"Jeg har opplevd så mye kjærlighet de siste dagene at jeg blir rørt"

Silje Økland har fått tildelt den gjevne tittelen "Årets Stylista", og vi bøyer oss i støvet. Gratulerer! Nå kan du bli enda bedre kjent med vinneren - klikk deg inn for å lese et personlig intervju som tar oss under overflaten. Profile - 1

Hei @siljeokland, og gratulerer med den gjevne tittelen "Årets Stylista 2017"! Hvordan føles det å stikke av med seieren?

Det føles helt sinnsykt bra, skal jeg si er det første jeg tenker. Det føles surrealistisk, og jeg føler arbeidet jeg har lagt ned i de siste tre årene nå har gitt meg enda mer motivasjon. Jeg har opplevd så mye kjærlighet de siste dagene at jeg blir rørt av å snakke om det. Folk har sett at dette betyr mye for meg, og det gjør meg utrolig ydmyk.

Har du noen planer for det kommende året når det kommer til dine sosiale kanaler?
Vet du, det er utrolig mye som skal skje, og jeg skal i flere møter de neste ukene. Blant annet har jeg skrevet et bidrag til et av Norges største magasiner, og jeg har enda flere oppdrag den kommende tiden. Når det kommer til sosiale medier, skal jeg ta YouTube enda lenger! Det blir altså mye som skjer!

Hva brenner du for?
Ingenting kan måle seg med å få høre at det du gjør, er høydepunktet til en annen eller har inspirert noen. Jeg brenner for å skrive og dukke ned i et hav av inspirasjon, derfor reiser jeg til Paris en uke alene i sommer for å gjøre nettopp det. Ta tid til meg selv og mitt, og bare nyte det å være meg, se på andre mennesker og oppleve kulturen.

Kan du nevne tre moteikoner som du ser opp til, og hvorfor de er det?
Olivia Palermo: En utrolig flink person som kombinerer farger og klassiske klær. Jeg elsker den “enkle” stilen hun har, selv om hun kjører på og utforsker. Hun er ikke redd for å gjøre noe nytt.

Audrey Hepburn: Ja, hun er nok mitt all time- crush. Hvem har ikke drømt seg bort i hennes nydelige bilder? Hun får meg til å tenke at man skal ha selvtillit til å bære klærne, ikke omvendt. Hun hadde en elegant stil!

Mamma: Mamma har lært meg opp til å ikke prøve å være noen andre enn deg selv, og kle deg for alderen. Haha, jeg har ikke peiling på hvor mange ganger jeg har gått ned trappen, og hun har sagt “vil du virkelig gå i det?”. Haha, vi er bestevenner og veldig like (!) så jeg endte alltid opp med å høre på henne. Da har det alltid gått veldig bra. Hun kjenner meg best. Nå har jeg funnet min stil og det jeg liker, men spør henne alltid om råd.Vi vet jo at du er vakker, en god skribent og en kreativ person - men vi vil gjerne bli enda bedre kjent med deg! Kan du fortelle en liten hemmelighet om deg selv?

Tusen takk for det! En liten hemmelighet er at jeg elsker å holde kontroll på alt, alt fra organisering og holde ting ryddig og pent, men det eneste jeg føler jeg ikke noen gang kommer til å få kontroll på hele tiden det er rommet mitt. Det er en evig kamp om å klare å holde det ryddig. Når jeg først klarer det, så er det helt strøkent en stund, men så bygger kleshaugen på "stolen" seg opp, og så går det egentlig bare ned derfra...

Kan legge til en ting til, og det er at det aller verste jeg vet; når folk setter seg opp i sengen min med sokker på. Haha, jeg er så sinnsykt eiesyk over sengen min, og elsker å ha nytt sengetøy. Da er støv og bakterier ikke det første jeg vil ha der.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Da er jeg utdannet anestesisykepleier, jobber kanskje i Luftambulansen eller på sykehus under operasjoner. Jeg har skrevet en bok som er gitt ut (jeg har allerede skrevet en som ligger på pcen, men som jeg ikke vet om jeg noen gang vil gi ut).

Jeg har nok også reist, nytt livet og sett det jeg ønsket. Forhåpentligvis har jeg fått meg kjæreste og kanskje en hund eller to. Drømmen er å få barn når tiden er riktig, og kanskje den er det innen ti år. Jeg har brukt bloggen og vært kreativ på disse årene, og jeg vil se tilbake på denne tiden og tenke at jeg gjorde det fullt ut og fulgte drømmene mine.

Hva er ditt beste fototips?
Smil, le og ha det gøy. Få bildene til å være livlige! Jeg får kommentarer for folk som tar bilder hele tiden om at jeg er mye vakrere når jeg smiler, og det er sant. SÅ SANT.Fem kjappe med Silje:

Kosekveld eller fest? Kosekveld, always (med unntak om tidenes hjemmefest).

Potetgull eller sjokolade? Coco for chocolate.

Byferie eller strandferie? Ingenting kan måle seg med en ferie til varmere strøk, men jeg er en jente som elsker å oppleve ting, se nye ting. Så byferie! Eller går det an å si ja-takk, begge deler?

Tv-serier eller film? Tv-serier. Tror jeg har sett alt som går på Netflix…

Bilder eller tekst? Tekst, absolutt. Jeg skriver hver kveld. Det er måten jeg kobler av på. Men noen ganger vil et bilde si mye mer. Eller for eksempel video - og det er den nye satsningen min 😊


Siljes blogg: nouw.com/siljeokland