Jeanett Mikkelsen: 10 tips for å holde det ryddig

Jeanett Mikkelsen: 10 tips for å holde det ryddig

#Nouw30DayChallenge - Våren er like rundt hjørnet, og hybelkaninene fra vinteren dukker opp i alle kriker og kroker. Kanskje har det også samlet seg opp en haug med klær på soverommet? Vår blogger, Jeanett, har tipsene for deg som gjør at du slipper å vaske ned hele hjemmet ditt i vår. Other - 6

Vinneren av den fjerde ukesutfordringen i #nouw30daychallenge er Jeanett! Utenom å få sitt innlegg publisert i Nouw Magasin, har hun også vunnet en fin premie fra vår sponsor Richmond & Finch!

Jeg regner med at de fleste av dere er godt kjent med at ting fort kan skli litt ut i en hektisk hverdag. Og da tenker jeg primært på at oppvasken kan hope seg opp, det kan fort skje at man får en topp på skittentøyskurven osv. Dette er jo på mange måter helt normalt, men for mange ikke veldig ålreit. Jeg blir ganske stresset av at det ikke er ryddig hjemme og klarer ikke å senke skuldrene på samme måte. Derfor har jeg samlet sammen 10 tips som jeg vet hjelper meg - og som jeg håper vil hjelpe deg også når det kommer til å holde det rent og ryddig hjemme.


1. Forsøk å ikke la rent tøy bli hengende på snoren eller liggende i maskinen for lenge. Brett det sammen så fort du har litt tid til overs, for eksempel mens barna spiser kveldsmat eller mens du venter på at håret skal tørke. Du kan også sette på en serie på tven og brette klærne samtidig. Da går det som regel mye fortere.

2. Ha en eller to faste dager i uken som du setter av til klesvask. Kjør gjerne både to og tre maskiner om du har muligheten til det, på den måten får du det unna med jevne mellomrom.

3. Lag en plan. Sett opp en mandag - fredag plan hvor du skriver ned hvilke rom skal skal vaskes når. Heng den opp på kjøkkenet eller noe, slik at alle får det med seg og kanskje tar i et tak. På den måten blir det enklere for mannen å hjelpe til også ;-)

4. Tørk over vasken på badet og speilet hver kveld. Man trenger kanskje ikke gjøre det fullt så ofte, men det er en ganske god rutine som jeg hadde når jeg bodde for meg selv. Skal innrømme at jeg har blitt litt slappere på det nå, men jeg skal prøve å skjerpe meg. Det er jo så praktisk, og det ser mye ryddigere ut med en gang.

5. Ta en stor opprydning i skap og skuffer ca. 4-5 ganger i året. Den tingen som blir liggende i skapet på tredje runde, går kanskje i en søppelsekk på siste runde. Man samler opp så utrolig mye rart i skuffer og skap, og gjerne når man skal være litt rask på å rydde opp hverdagsrotet.


6. Re opp senga med en gang du står opp hver dag. Det føles mye ryddigere med en gang, og du får en god følelse med en gang du går inn på soverommet på kvelden. Det frister heller ikke å legge stabler med rene klær på en nyoppredd seng, og dessuten er det en veldig fin start på dagen.

7. Rydd opp og sett oppvasken inn i oppvaskmaskinen så fort du har spist middag. Den berømte middagshvilen kan drøye i fem minutter. Her i huset er vi fryktelig dårlig på akkurat det, og det er noe som må strammes inn. Det samme gjelder egentlig når man har laget middag. Vask opp stekepanner og kjeler med en gang - det gjør ikke seg selv og det er utrolig tiltak å begynne med når man er mett i tillegg.

8. Støvsug så ofte som mulig. Jeg har full forståelse for at man ikke orker å gjøre det hver dag, men det ser så mye ryddigere ut så fort gulvet er fritt for smuler og andre ting. Optimalt sett ville jeg støvsugd hver andre til tredje dag. Det minte meg på at jeg må få kjøpt nye støvsugerposer også!

9. Ta en opprydning i kjøleskapet en gang i uken. Kast alt som er gammelt og vask over hyller og skuffer med en fuktig klut. Gjør det gjerne før du tar ukeshandelen. Da slipper du å fylle opp et allerede halvfullt kjøleskap og hvis det er noe du tror du har, som brått har blitt gammelt - slipper du en ekstra tur på butikken ;-)

10. Fyll opp oppvaskmaskinen og kjør den når den er full. Pass også på at du tømmer den så fort du har mulighet, så slipper det å hope seg opp med glass og tallerkner på kjøkkenbenken. Er det ryddig på kjøkkenbenken, ser det ofte veldig ryddig ut i resten av huset også.Hva gjør du for å holde det ryddig hjemme?


Tekst og foto: @jeanettmikkelsen

Writer
Redaktionen