"Jag vill få mammor att känna en gemenskap utan att döma varandra"

"Jag vill få mammor att känna en gemenskap utan att döma varandra"

Veckans blogg är mammabloggaren Angelica där hennes största fokus är barnen. Hon är utbildad stylist och drömmer om att få ett tredje barn. I hennes blogg kommer hon dela med sig av sin ärlighet och en hel del humor. Läs hennes inspirerande intervju här nedan! Profile -

Hej Angelica, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Jag ser varje måndag som en nystart. Även om det inte är något speciellt med måndagar eftersom jag är mammaledig så tycker jag att man ska ta tillvara på dem. Jag försöker planera in veckan så man vet vad man ska göra och fokusera på. Och så självklart flera koppar kaffe och massa mys med barnen.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Beskriva mig själv just nu skulle nog vara en mode och inrednings älskade heltidsmamma. Min största fokus i livet är mina barn. Det är precis det jag vill ska återspeglas i bloggen. Alla tankar man har som mamma, allt som går fel, allt som går rätt. Jag vill ju att så många som möjligt ska känna igen sig i min blogg, och att man kanske kan ge tips till varandra. Jag vill vara ärlig och även visa den dåliga sidan moderskapet, vilket jag kan tycka de flesta mammabloggare sopar under mattan eller förskönar ofta. Sen blandas detta med lite mode, inredning och barnkläder.

Varför började du blogga?
Det var faktiskt min kille som tyckte att jag skulle göra det. Jag hade väl också tänkt tanken, men trodde nog att jag inte skulle hinna med det, allt handlar ju om planering. Någonstans i denna mammarollen så är det lätt att tappa bort sig själv och bara fokusera på barnen. Bloggen får mig att fokusera på mig också och faktiskt ta lite tid för mig själv.

Vilka är dina bästa modetips?
Jag är ju utbildad stylist, men om jag ska ge ett råd om mode så är det att ta på dig kläder som du känner dig bekväm i. Det syns så otroligt väl om du har på dig något som du känner dig obekväm i. Sen tycker jag absolut att man ska prova nya stilar och modeller på kläder, då märker du också fort vad du kommer att kunna trivas i.

Vad gör du helst på helgen?
Eftersom killen är ledig på helgen så försöker vi passa på att göra en massa saker ihop hela familjen. Samtidigt brukar vi även lämna barnen några timmar hos mina svärföräldrar för att jag och killen ska få lite egentid också. Då brukar vi käka lunch, gå på bio, shoppa eller bara åka hem och kolla en film ihop. Tycker det är väldigt viktigt att få tid för varandra utan barn också.

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Oj vilken svår fråga. Det finns ju så otroligt många! Jag älskar @YAYAS och Gabriella Joss. Båda har så himla fina bilder och massa bra att läsa. Inom mode segmentet så är det Maja Why, Aimee Song, Fanny Lyckman, Sara Biderman, Joanna Fingal, Tilda Bjarsmyr (hon har massa fin inredning också) Alla har supersnygga outfits och snygga bilder som man kan inspireras av. Inredningskategorin är Petra Tungården och interiorbyjana. Så himla mycket snygga kombinationer av inredning, som jag använder som inspirationskällor.

Vad har du för mål med din blogg?
Mitt mål är att beröra så många som möjligt. Att få oss mammor att känna en gemenskap istället för att döma varandra. Att visa att alla familjer ser olika ut och alla har sina fel och brister och att allt inte är perfekt, men att det är helt okej ändå!

Vad gör Angelica om 5 år?
Om fem år så bor jag i mitt lilla drömhus och jobbar med något inom social media eller stylist biten. Jag har fått mitt tredje barn, en liten flicka (antagligen med en annan man eftersom min kille inte vill ha fler, har ju dock några år på mig att övertala).

Vad önskar du dig just nu?
Två veckor på Maldiverna med hela familjen. Hatar denna gråzon som vi är i just nu. Det var så mycket bättre när det var snö och ljust ute.

Angelicas blogg: nouw.com/angelicabrexner