"Jag tycker om att få saker att hända"

"Jag tycker om att få saker att hända"

Denna veckan får vi följa Rikard Lindholm - killen som inte vill sitta still men som samtidigt värderar tid hemma. I bloggen ser vi en reflektion av Rikards intresse för mode & foto - i intervjun får vi bland annat hans tips på hur du personifierar en outfit, men även höra om vem som väckte hans modeintresse till liv. Profile - 2

Hej Rikard, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej! Min måndagspeppning börjar redan på söndagskvällen. Söndag kväll är den bästa tiden på hela veckan, det är då jag laddar upp inför veckan. Peppningen består av att jag intar sängen med en skål popcorn och en film. Den perfekt uppladdning inför veckan. Ingen söndagsångest så långt ögat kan nå.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Skulle jag beskriva mig själv med tre ord skulle jag säga att jag är driven, engagerad och rastlös. Jag tycker om att få saker att hända. Det finns en tjusning i att gå från idé till verklighet. Men i samma veva finns det inget bättre än att bara ligga hemma i sängen en hel dag.

Min blogg är där jag får utlopp för mitt foto och modeintresse, men också min kreativa sida. Det blir mycket fokus på kläder, men jag lyckas även klämma in andra små saker som jag tycker om och gör. Jag gillar mina söndagsinlägg där jag delar med mig av blandade bilder från veckan.

Varför började du blogga?
Det var faktiskt en vän som pushade mig till det. Hon såg någon slags potential i mig och mina bilder som jag publicerade på Instagram. Jag har alltid tyckt om att fotografera och mode har vuxit till ett stort intresse. Hon tyckte nog kanske att en blogg skulle passa mig bättre än Instagram. Till viss mån är jag beredd att hålla med, det är kul med blogg och man kan uttrycka så mycket mer.

Vad är ditt bästa tips på att få en personlig touch på en enkel outfit?
Jag är allt för enkelhet och att man ska känna sig bekväm. Är du obekväm i dina kläder lyser det igenom. Addera inga onödiga detaljer och spöka inte ut dig, håll det enkelt och låt din personlighet lysa igenom.Vad gör du helst på helgen?
Jag vill intala mig själv att jag är hemmakär och vill spendera mycket tid hemma. Fast jag vet att när jag väl sitter där hemma utan några som helst planer så kryper det i kroppen. Så det brukar bli att jag planerar upp helgerna med allt från jobb, till att träffa vänner och umgås. Förutom mina heliga söndag kvällar såklart!

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Det var i samband med att jag började läsa Andreas Wijks blogg, för en herrans massa år sedan, som mitt intresse för kläder och mode väcktes. Han är fortfarande en person som jag hittar inspiration av, men nu hittar jag det även i min omgivning och människorna som jag omger mig med.

Vad har du för mål med din blogg?
Att inspirera. Det är så nedrans kul att det jag skapar uppskattas av andra. Jag blir så glad! Det är också ett sätt för mig att utvecklas. Jag har lärt mig väldigt mycket under den korta tiden som jag har bloggat och förhoppningsvis kommer jag lära mig ännu mer och utvecklas med bloggen.

Vad gör Rikard om 5 år?
Jag bor i en fin lägenhet med min sambo här i Stockholm, kanske med sällskap av en lite hund om jag har tur. Jag har lyckats kombinera mitt intresse för mode med med min utbildning inom kommunikation, vilket resulterar i drömjobbet. Viktigast för mig karriärmässigt är att jag har ett arbete som är inspirerande, utmanande och som jag brinner för.

Vad önskar du dig just nu?
En linnekostym. Min bästa vän har gift sig och deras bröllopsfest är i slutet på maj. Så en enkel och avslappnad linnekostym. Då är jag också redo för sommarens alla festligheter.Rikards blogg: nouw.com/rikardlindholm