"Jag tror på feminism men varför denna machokultur?"

Jag läste en text här om dagen då jag såg att en känd bloggare skrivit en intressant lista. Listan bestod helt enkelt av fördelar med att vara tjej. Listan var såklart skriven i ett lite humoristiskt tankesätt som jag förstod det men som dessvärre inte så många andra gjorde, att listan helt enkelt var gjord för att ge folk en rejäl tankeställare. Chronicle -

Jag läste lite av kommentarerna och jag blev riktigt förvånad över när jag såg hur fel folk tar saker och ting. Jag ser personer som skriver kommentarer om ”att feminism inte borde existera”, att man genom denna lista tappat helt förståndet över vad feminism faktiskt innebär. Men vet ni vad? Anledningen till varför man som person skriver sånna här saker om man brinner för för feminism (alltså jämställdhet) är för man vill som sagt väcka den där tankeställaren i folks huvuden. Man vill få folk som tycker att det är okej att kvinnor inte blir behandlade på samma sätt i samhället som män genom att ge den syn män har om sig själva i ett kvinnoperspektiv. Ombytta och ÖVERDRIVNA roller helt enkelt!

Syftet som så många helt tappat är när man som person kallar sig feminist och vill att folk ska börja tänka till och få dom fatta hur sjukt det faktiskt är att det är okej att killar hyllar sig själva på det sättet men inte tjejer. Kille och tjej är bara två ord.

Om man är feminist då låtsas man faktiskt som att samhället redan är jämställt. Man brukar oftast skämmas lite för att man säger att man är feminist för det är i ens egen värld redan så självklart att alla borde vara det. Man säger saker på sådant sätt så att folk lyfter på ögonbrynet och får sig en rejäl tankeställare. Det man vill med sådant som denna lista exempelvis visar är att man vill ge kvinnan samma syn på sig själv som männen redan har om sig själva. Man gör saker som egentligen bara är tillåtet i ”machokulturen” så att folk ska reagera. För det är det man vill ha, en reaktion helt enkelt men en sådan reaktion så att till och med tjejer står emot feminism är nog inte riktigt det man strävar efter precis, hel galet om du frågar mig att det finns sådana personer.

Som exempelvis de personer som kommenterade negativt på detta inlägget. De människor reagerar för att det tycker att jämställdhet inte framgår när man som kvinna hyllar sig själv på det sättet. Man fattar då inte poängen med att man gör så bara för att visa på hur sjukt det låter när man som kvinna gör exakt samma sak som män gör, som är vanligt i machokulturen men inte som kvinna. Man vill överdriva scenarion. Om folk fortfarande anser att kvinnan inte är lika mycket värd som män då vill man visa det genom att överdriva att kvinnan är bättre än män så att man ska förstå hur sjukt där faktiskt är att tänka så om varandras kön för som sagt det är ju bara två ord.

Förstår ni då varför det då är så viktigt att det finns starka personer här i världen som kalla sig feminister för att dom tror på en framtid då jämställdhet existerar fullt ut, är så viktigt? Jo för att man som människor fortfarande reagerar och tycker det är så förbannat konstigt att se en tjej i en ”så kallad” machokultur roll.

Lovisas blogg: nouw.com/byLolloz

Writer
Redaktionen