"Jag tror att en variation av allt är det ultimata"

"Jag tror att en variation av allt är det ultimata"

I Veckans blogg får vi denna vecka följa vår lifestyleprofil Natalie Faltin. Tillsammans med sin sambo Adrian och hunden Milo bor de i Örebro där hon precis blivit klar med första året på sin utbildning på det Rättsvetenskapliga programmet. Natalie bjuder även på hennes tre bästa tips på saker att hitta på i sommar! Profile - 3

Hej Natalie! Hur har din helg varit?
Hej! Du den har varit spontant fullspäckad om man kan uttrycka det så. Jag inledde faktiskt helgen redan i torsdags med att skicka in min sista tenta, och mötte sedan upp ett par klasskompisar på middag och drinkar innan lite häng i parken. Resten utav helgen bestod utav jobb, AW, ett spontant besök utav svärfamiljen och lite mer jobb innan en lugn söndag i soffan. Med det sagt har jag haft en väldigt bra helg! Jag gillar när man hinner med mycket.

För nya läsare, kan du inte berätta lite om dig och vad vi får se i din blogg?
Haha denna frågan ger mig alltid en identitetskris, men jag ska försöka! Jag fyller 25 i september, bor i Örebro med min sambo Adrian som jag firar 5 år med i sommar, och vår lilla hund Milo. Jag har precis pluggat mitt första år på universitetet, och när jag inte sitter med näsan i datorn eller lagboken jobbar jag i en butik med hälsokost. På min blogg får ni se mycket utav min vardag som består utav jobb, plugg, träning , mode och allt där i mellan, men jag försöker även få in inlägg med lite djupare tankar och funderingar ibland.

De senaste veckorna har bestått av mycket tentaplugga för din del. Berätta om din utbildning och vad du pluggar till?
Ja, jag har ju som sagt pluggat två terminer nu på Örebro universitet, och min utbildning heter ”Rättsvetenskapliga programmet med internationell och digital inriktning”. På svenska betyder det alltså att jag läser mycket juridik, både svensk och internationell, men utöver det läser jag även kurser i digitalisering, och legal tech. Det är en stor variation på kurserna vilket kan kännas både skönt och jobbigt. I vintras satt jag liksom och kämpade med programmering, och nu under våren har jag försökt f��rstå mig på förvaltningslagen. Men jag trivs otroligt bra och det är väldigt intressant! Jag har för tillfället inget rakt svar på vad jag ”vill bli”, men min önskan är ju att jobba med juridik på något sätt, eller inom polismyndigheten.

Vilka är dina tre bästa tips på aktiviteter att hitta på nu i sommar?
- Picknick! Går att göra nästan var som helst, i en park, på stranden, uppe på ett berg, skogen ja you name it. Att bara ta med sig sin fika eller lunch ut och njuta av solen är en perfekt aktivitet oavsett om man vill vara själv eller med ett gäng kompisar!

- Drinkkväll goes glasskväll - Det är faktiskt hur enkelt som helst att göra egen glass, och det finns massor utav goda recept att följa. Gör det till en grej där du och dina vänner gör varsin smak och tävla om vem som gör godast, vem som dekorerar snyggast osv. Passar superbra en solig som en regnig dag och vem gillar inte glass i mängder?

- Testa något nytt - Jag tycker alla borde ha som mål att testa en ny aktivitet varje sommar. Jag och min sambo är till exempel sugna på att testa åka vattenskidor denna sommar, men man kan ju välja vad som helst som man inte provat innan. Testa dreja, flyga luftballong, vandra.. ja vad som helst!

Du skapar väldigt fint content! Vad inspireras och motiveras du av?
Tack snälla! Jag tror att jag kan inspireras av det mesta! En fin solnedgång, en Instagrambild, andra kreatörer, en film, en bok.. ja det mesta kort och gott! Men motivationen kommer nog av att jag är omringad av så inspirerande människor! Alla mina närmsta vänner är duktiga på något specifikt, eller brinner för någonting och jag tycker det är så fint att se vilket motiverar mig att gå all in på det jag tycker är kul! Sen såklart blir man ju motiverad av att andra tycker om det man gör, det ska jag inte sticka under stolen. Men vem blir inte det?

Vad drömmer du om? Stort som smått!
Just nu drömmer jag som många andra om att få resa! Sen hoppas jag väl såklart på att i framtiden kunna få barn, och få bo i ett hus som jag och Adrian renoverat eller byggt själva (ja inte bokstavligen byggt, men planerat allt kring bygget haha). Om man får va lite materiell så drömmer jag om att äga en båt. Förstå vad trevligt alla båtägare har det nu under sommaren?

Fem snabba

Spontant / Planerat
Oftast föredrar jag planerat! Vill ha koll på saker, och veta ungefär vad som händer när. Däremot har jag blivit mycket bättre på att släppa kontrollen. Förut var det på den nivån, att jag försökte lägga mig i när andra planerade överraskningsfest åt mig haha.

Parkhäng / Strandhäng
Båda är väldigt trevligt, men att hänga på en fin strand är något extra! Perfekt att kunna både njuta av solen, och svalka sig på samma plats också.

Knäckebröd / Mjukt bröd
Alla dagar i veckan! Inget slår en bra macka.

Musik / Podcast
Jag är en periodare när det kommer till det mesta, och just nu är jag inne i en period där jag i princip bara lyssnar på musik.

Småstad / Storstad
Får man säga båda? Jag kommer ju från en ganska liten stad i Småland, och kan absolut tycka det är supermysigt, men jag trivs otroligt bra i storstan också. Jag tror att en variation av allt är det ultimata!

Läs Natalies blogg här @faltinnatalie