Not published

"Jag skriver rubriken och sedan flyger fingrarna fram över tangenterna"

"Jag skriver rubriken och sedan flyger fingrarna fram över tangenterna"

Veckans blogg är tillbaka och denna vecka får vi följa Tilda Wernström! Tilda är tillbaka i skolbänken efter en fin sommar och vi får läsa om hennes drömmar för framtiden, samt om hur bloggen har kommit till att bli hennes favoritplats där kreativiteten får flöda fritt. Profile -

Hej Tilda! Så var sommaren och ledighet förbi. Har du gjort något kul i sommar?
Hej! Ja men det tycker jag att jag har gjort. Pandemin har nog inte påverkat mig så speciellt mycket, och inte på ett negativt sätt. Jag har bland annat varit i Göteborg och på Smögen. Dessutom var jag och mamma på en liten girl-trip i Helsingborg. Men det jag har tyckt varit roligast är alla mina minnen med kompisarna. Speciellt dem tillsammans med min bästa vän. Åka karuseller, göra bar-debut, åka på roadtrips och shoppa tillsammans.

Berätta lite om dig själv och vad vi får se på din blogg?
Jag heter då Tilda, är 18 år och kommer från en liten stad i Blekinge som heter Ronneby. Jag bor med min familj som består av en mamma, en pappa, Fina som är som en lillasyster för mig och min älskade hund, Chiba. Dessutom har jag två bröder men de båda har flyttat hemifrån. Det är alltid svårt att berätta om sig själv, utifrån sig själv. Det är mycket enklare att tänka på hur mina kompisar skulle beskriva mig, och jag tror att de hade beskrivit mig som påhittig, social, öppen med vad jag tycker och ärlig. De orden är jag stolt över att jag beskrivs som :) Sen har jag ju faktiskt en blogg som jag älskar. Det var en sak som jag sa till en vän, bloggen är verkligen mitt space till att ta det lugnt och koppla av. Vem behöver spa liksom? På min blogg skriver jag om mitt liv och om speciella händelser, men det jag brinner för mest är kläder, styling och shopping. Jag gillar att utrycka mig via mina kläder, och får min inspiration från andra bloggare här på Nouw, Pinterest och Instagram.

Hur kommer det sig att du började blogga och vad inspirerar dig att fortsätta?
Jag började med att blogga för att uttrycka min kreativitet, att fota och fånga momenten i vardagen. För att det är kul att se tillbaka på vad jag faktiskt gjorde för kanske ett år sedan. Sedan har jag ju faktiskt en till anledning till varför jag började blogga, och det är för att jag kopplar av när jag sätter mig framför bloggen, skriver eller bara ändrar min design. Jag ska beskriva min bästa känsla. Tänk er att ni just satt er på er favoritplats, kan vara att ni åkt någonstans, satt er i soffan eller i sängen, eller kanske satt er på kontoret om ni har det som favoritplats. Jag sätter mig iallafall i sängen eller i soffan, en Celsius bredvid mig (helst Frozen Berry). Jag har just kommit på en grym ide på ett inlägg som jag är redo att skriva, jag skriver rubriken och sedan flyger fingrarna fram över tangenterna utan att behöva tänka. Sedan trycker jag på publicera och får snart respons från mina fina läsare som är så positiva. Jag bara känner mig uppskattad och ändå att jag lyckats på ett sätt. Det är även det som inspirerar mig till att fortsätta, bara en massa "feel good"-känslor. Dessutom har jag underbara kompisar och min fina mamma som stöttat mig hela vägen och varit mina största supporters.

I förra veckan drog skolan igång för dig igen. Vad studerar du och hur trivs du med det?
Jag är ju då 18 år och då går man på gymnasiet. Jag går nu mitt sista år på Handel-och Administrationsprogrammet. När jag skulle välja program så ville jag gå något praktiskt men som ändå kunde bli högskoleförberedande, och då kände jag att Handel var perfekt för mig. Vi har mycket praktisk jobb på APL-platser och driver UF-företag, men såklart behöver man sitta lite vid skolbänken. Det är inga problem bara man får göra praktiska saker också. Jag trivs jättebra med mitt program och inriktning, det öppnar många möjligheter till vad jag ska göra efter studenten.

Vad är det första du drömmer om att göra efter att pandemin är över och vi kan leva som vanligt igen?
Det finns mycket som jag saknar. Jag har en mycket stor släkt, överdriver inte om jag säger att vi är mycket mer än 100 pers, och jag saknar våra släktträffar JÄTTEMYCKET. Dessutom så har jag under pandemin nästan glömt bort hur man hälsar och kramar släktingar och personer man är bort bjuden hos. Det är ofta jag inte hälsar på grund av att jag nästan glömt hur man ska göra. Sedan är det en till sak som jag verkligen saknar och det är att åka utomlands, egentligen tänkte vi åka till Spanien nu i september men vi kommer troligtvis att avboka den på grund av pandemins utveckling som sker på grund av utomlands-resor. Jag hoppas verkligen att pandemin lugnar sig snart, då jag vill kunna ha en normal student, kunna lära mig att hälsa på släkt och andra, kunna resa och upptäcka nya platser och jag vill kunna träffa min fina släkt.

Hur ser ditt liv ut om fem år?
Om fem år, då är jag 23 år. Då tänker jag att jag har en egen lägenhet i Kalmar eller Karlskrona om jag inte vågat flytta längre från min familj. Jag kanske just att påbörjat en högskola, men vilken linje? Det vet jag inte. Om jag inte har börjat på högskola så jobbar jag säkert, jag hoppas på en butik men ett cafe är inte omöjligt att tänka sig. Men det kan även finnas en annan plan om jag kanske redan har gått utbildningar för att bli legitimerad frans- och brynstylist. Det är något jag verkligen vill bli. Med andra ord har jag många planer men vet inte i vilken riktning jag ska välja att gå. Men jag hoppas att jag mår bra, fortsätter med min blogg och kanske ha en liten hund bredvid mig när jag skriver på bloggen i min egna lägenhet.

Fem snabba

Frukost / Middag
Frukost är verkligen det bästa och godaste jag vet, att åka på frukostbuffe är som att jag har hamnat i himmelriket.

Musik / Podcast
Poddar inspirerar mig, och jag hade gärna startat en podd själv. Tyvärr släpps det avsnitt så sällan att jag ofta får lyssna på musik även om jag hellre lyssnar på poddar.

Snacks / Godis
Jag kan hur enkelt som helst äta en chips påse själv, men godis? Nja inte min grej riktigt.

Guld / Silver
Jag har varit ganska svajig med vad jag helst använder mig av men nu har jag bestämt mig för att jag passar bäst i guld smycken.

Pool / Hav
Pool alla dagar i veckan, jag är rädd för havet. Tycker det är så obehagligt med sjögräs, fiskar och dess botten, nej tack.

Läs Tildas blogg här @tildawernstrm