"Jag såg bloggandet lite som en sysselsättning"

"Jag såg bloggandet lite som en sysselsättning"

Denna veckan får vi följa Mathilda Weihager - en sprallig, glad och omtänksam människa, som ofta är på resande fot och påväg mot nya äventyr. Under veckan får vi följa med när hon är i LA, höra om hennes skönhetsprodukter hon inte kan leva utan samt hennes blogg- och livsråd. Kika in! Profile - 10

Hej Mathilda, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej, jag brukar alltid kicka igång måndagen med att börja på gymet alternativt om solen skiner så går jag en lång promenad med mina hundar. Vi är lediga på måndagar och därför är måndag lite av vår söndag, så det blir också en och annan brunch tillsammans.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Hm alltid lika svårt att beskriva sig själv men jag ser mig själv som sprallig, glad och omtänksam. Min blogg handlar i stora drag om mitt vardagliga liv, resa och en del mode.

Varför började du blogga?
Många av mina vänner bloggar och har gjort i många år, jag var nästan den enda som inte bloggade så det var kanske på tiden att jag började. Men annars så såg jag bloggandet lite som en sysselsättning, eftersom jag inte jobbar när jag följer med min man så kändes det som en bra och rolig sysselsättning för mig.

Du spenderar mycket tips på resande fot och vi är såklart nyfikna på hur du håller dig så fräsch. Vilka är dina absoluta favoritprodukter som alltid följer med i din necessär, vart du än ska?
Tre produkter som alltid är med mig och som jag inte kan vara utan är Beauté Pacifique instant hydrating mask, Beauté Pacifique serum paradoxe och Dior all-in-brow 3D. En fräsch hy och ett par snygga ögonbryn räddar många tillfällen!Vad gör du helst på helgen?
Under helgen spenderar jag gärna tid med vänner, middagar och roliga aktiviteter så som en weekend eller att försöka se någon ny stad eller intressant plats.

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Jag influeras mycket av Skandinavien och våra bloggare men även av Frankrike, älskar allt ifrån deras mat och vin till mode. Jag är ganska kort och liten så deras "petit" stil har alltid passat mig bra, det får mig att känna mig kvinnlig. Önskar att jag kunde prata franska, då hade jag känt mig som en fulländad fransyska haha!

Vad har du för mål med din blogg?
Hm bloggen är ganska ny så jag har inte ens hunnit att tänka på mina mål med den. Jag hoppas kunna inspirera och ge lite tips från de olika städerna och länderna jag lever i. Jag hoppas också att jag kan inspirera till att följa sitt hjärta och magkänsla, ibland är det inte alltid så lätt att ta livsavgörande beslut. För mig var det ett stort beslut att lämna Stockholm och Sverige och sluta jobba för att följa med min man men idag är det det bästa jag gjort. Jag är lyckligare än någonsin, vi behöver ibland ett avbrott från all stress och måsten och bara lyssna på oss själva. Gå sin egen väg och det är jag ganska bra på.

Vad gör Mathilda om 5 år?
Oj, om 5 år tror jag nog att vi har flyttat hem till Stockholm på heltid. Jag är 5 år äldre och gissar att jag har kanske ett barn och jobbar med inköp (som jag gjorde förut) eller att jag jobbar inom inredning och design.

Vad önskar du dig just nu?
Just nu befinner jag mig i L.A och sitter på verandan med en kaffe, jag önskar mig en avocado macka från Organic Market och mina två hundar haha!