"Jag önskar mig sommar och fred på jorden"

Veckans blogg denna vecka är fototjejen Alicia. Hon driver en blogg med inspirerande foton där hon även delar med sig av en hel del tips till den som vill lära sig fota. Läs en hel intervju med henne här nedan! Profile -

Hej Alicia, hur mår du? Hur känns det att vara veckans blogg?
Hej! Jag mår bra, tack. Självklart känns jätteroligt att bli utsedd till veckans blogg! Jag är verkligen tacksam och förväntansfull inför den här möjligheten att nå ut med mina bilder till nya läsare.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
I min blogg är det fotograferingen som står i fokus. Jag älskar att fotografera och läsarna får tar del av min vardag genom kameran. Bilderna föreställer allt från helgfrukostar till färgglada naturbilder och bortglömda arkivbilder från min senaste utlandsresa. Jag delar dessutom med mig av mina egna foto-tips och inspirationskällor inom fotograferingen.

Ge oss ditt bästa fototips!
Våga släppa kamerans autoinställningar! Sedan jag började fota manuellt har mina bilder blivit bättre och mitt fotograferande har utvecklats. Trots att det till en början kan verka krångligt med alla nya begrepp (ISO, bländare, slutartid och så vidare) så finns det utförliga och bra vägledningar på internet som man kan ta till hjälp. Dessutom blir det mycket roligare att fota när man själv komponerar bilderna!

Hur spenderar du helst din lördagskväll?
Jag spenderar helst min lördagskväll hemma. Efter en god middag tillsammans med familjen myser jag helst ner mig i soffan. Lösgodis och en bra film är ju helt klart bästa kombinationen.

Vilka andra fotobloggare hittar du inspiration ifrån?
Jag läser många bra bloggar, men de fotobloggar som jag läser dagligen och hämtar mest inspiration från är Isabella Johanssons@amandavalfridsson och @antonstenander. Varje gång jag klickar in på deras bloggar blir jag alltid lika inspirerad till att fota.

Vart befinner du dig i livet om 10 år?
Förhoppningsvis har jag börjat studera något som jag verkligen brinner för, gärna på ett universitet i England. Jag förväntar mig att jag fortfarande håller igång med fotograferingen, kanske gör jag lite fotojobb vid sidan av plugget. Jag hoppas även att jag vid det laget har rest till många främmande städer och länder runt om i världen. Framför mig ser jag ett fotoalbum där jag samlat mängder av bilder från mina resor.

Vad är framgångsreceptet för dig och din blogg?
Vilken svår fråga! Knappt så att jag vet svaret själv. Det jag värdesätter i en blogg och därmed försöker eftersträva är framför allt bra bildkvalité, men också välskrivna inlägg som man märker att personen i fråga har lagt ner tid på.

Nämn 3 saker som du önskar dig just nu!
Sommar, en ny kamera och fred på jorden!

Alicias blogg: nouw.com/aliciasfoto