"Jag lovade mig själv att leva livet fullt ut"

"Jag lovade mig själv att leva livet fullt ut"

Trots en uppväxt kantad av sjukdom & sorg står hon här med enorm styrka, livsgläje och driv. Idag skriver hon på sin framtida bok, driver en podcast och njuter av livet - och vaknar varje morgon med att glimta vajande palmer utanför balkongen. Profil - 24

Hej Sofia, för någon som inte känner dig - vem är du?
Sofia heter jag och är 25 år, hade ni frågat min bästa vän skulle hon beskriva mig som energistark, positiv och halv galen. Sedan snart ett år tillbaka bor jag i Marbella, Spanien med min sambo Emilio och hund Mini.

Jag är i uppstarten av ett spännande företag, skriver på mitt manus då jag har en dröm att få släppa min bok och är en av halvan på "Inspodden" jag har tillsammans med Tuliany där vi sprider Marbella hem till Sverig, pratar viktiga ämnen & sen såklart min älskade blogg och sociala medier. Men resan började inte här utan jag växte upp i lilla Gävle och lämnade redan som 19-åring efter att ha haft en uppväxt med en del motgångar. Jag valde att ta steget ut i vuxna livet och leva för mig. Idag lever jag med mottot "här & nu" - men det kommer från många tuffa motgångar.

Jag älskar att vara positiv, sprida livsglöd och verkligen ta vara på livet som vi tacksam har i behåll idag. Frågar du vad jag gör en fredagkvälll så är det inte nattklubben ni hittar mig på utan hemma i mjukiskläder, tacos framför en bra serie med nära och kära. Tro mig - helgens höjdpunkt. Men som 19-åring träffade jag mannen i mitt liv - alltså Emilio, vi flyttade till Thailand direkt där vi bodde i några månader, kom hem till Sverige och flyttade till Stockholm. Något år senare som 21 åring köpte vi vår första nyproduktion i hjärtat av Stockholm. 9 månader senare tog vi första stora klivet, hyrde ut vår lägenhet, sa upp våra heltidsarbeten och köpte en one way ticket till Australien.

Ett nytt vardagsliv på andra sidan jorden där vi arbetade heltid och njöt av livet i både Sydney och Gold Coast. 1 år senare med Bali, Nya Zeeland och många platser i Australien i väskan kom vi hem för Emilios studier till mäklare och för att köpa vår drömhund vi pratat om i 4 år lilla Mini. 1,5 år senare gjorde vi det för andra gången sa upp mitt heltids arbete som butikschef, sålde vår fina lägenhet i Stockholm, hyrde ut vår lägenhet i Gävle och flyttade hela lasset till Spanien Marbella och här har vi snart bott i ett år. Mellan raderna har vi stor passion för resandet och har besökt under våra snart 7 år tillsammans nästan 20 länder. Genom motgångarna så lovade jag mig själv efter all sorg, alla tårar och bearbetning att leva livet fullt ut. Utgår man från mitt Instagram flöde så kan mitt liv se väldigt härligt och smärtfritt ut bland palmerna men så har det inte alltid varit.


Just nu bor Sofia med sin stora kärlek Emilio i Marbella


Vad fick dig att starta din blogg och vad är din drivkraft idag?
Som 13 åring kom min syster på tanken att jag skulle börja skriva av mig av min sjukdomshistoria på en blogg så hon startade upp den. Det blev uppmärksammat och fick vara med i en del tidningar och dela min historia. Sedan dess har den varit med mig och då visste jag inte att det skulle komma att fyllas med fler motgångar och att bloggen blev som min terapi och bästa vän. Idag är den detsamma som den var då, min kanal att få dela livets verkliga liv samtidigt som att komma ut på en positiv sida och sprida livet härliga. Hjälpa, inspirera & motivera att trots motgångar kunna leva ett positivt liv det är min drivkraft idag. Då det inte bara är jag som drabbas av motgångar och vill leva ett liv fullt av liv. Kunna inspirera den som kanske inte vågar ta steget att flytta utomlands trots handikapp, kanske säga upp sitt heltidsarbete för en dröm eller kanske bara se att genom motgångar ändå kunna se positivt till livet.

Du och din sambo har bott på lite olika ställen i världen och är nu i Marbella. Vad är det som lockar så med livet som utlandssvensk?
Finns ingenting som får mig att känna mig mer levande än att fylla min själ med så mycket minnen och platser som möjligt därav mitt stora intresse för att resa och testa att bo utomlands. Mitt motto att leva livet så mycket jag bara kan, fyller upp när jag vågar ta nya steg ut i världen och dess utmaningar. Sen har jag som 13 åring alltid haft ett mål att innan jag fyller 25 år ska jag ha flyttat utomlands då palmer och sol alltid varit en stor dröm att ha utanför fönstret. Nu har jag haft äran att bo både i Australien och nu i Marbella. Tacksamhet.Det är inte svårt att känna sig inspirerad av din styrka och livspepp i bloggen. Men det har ju inte alltid varit så lätt. Berätta om din resa och varför det är viktigt för dig att dela med dig i bloggen!
Redan som åttaåring då jag drabbades av en svår tumör i magen som fick sina komplikationer. En tumör som skulle varit min tvilling men som kom in i min mage och växte redan från födseln. Den hann bli ett halv kilo och vara stor som en apelsin i min lilla mage. Tuffa år att komma tillbaka till den nya Sofia, blodförgiftning, bukhinneinflammation och mycket bearbetning för att komma tillbaka till skolan med slangar och dropp om nätterna. Komplikationerna som gjort att jag idag lever med mitt ärr på magen och min slang som jag får sondmat i om nätterna. Men tro mig, jag är en stor matälskare också. Men jag äter idag dubbelt så mycket som en normal i min ålder men har otroligt hög ämnesomsättning. Sedan förlorade vi mitt barndomshem i brand och att ett år senare kom nästa smäll då min pappa drabbades av cancer. 4,5 vecka senare efter beskedet fick jag säga hejdå till min pappa för sista gången på cancer avdelning i Gävle. Då var jag 18 år.

Efter att ha tagit sig igenom sorgen och bearbetat mycket blev mitt motto att leva ett lyckligt & positivt liv trotts motgångar, leva livet för mig här och nu. Precis vad jag vill sända ut och få alla att göra. När jag fyllde 19 och tog studenten så tog jag klivet ut i vuxenlivet och lärde mig att vara tacksam för det lilla, bestämde mig för att inte ta något förgivet och leva här & nu, då vi aldrig vet när livet tar slut. Därav min starka inställning till livet. Thailandsresan med 40 extra kilo för att kunna få sondmaten även där, eller att flytta utomlands - som idag här i Spanien att min mamma skickar en kartong med 30 kilo sondmat varje månad för att det ska fungera. Men ingenting ska hindra än trots handikapp. Därför är det otroligt viktigt att få dela med mig av allt i bloggen, motgångar som det bättre i livet, för det är exakt så livet ser ut för alla. Ups & downs. Därav vill jag sprida budskapet i mina kanaler som jag hoppas kan inspirera alla vart man än befinner sig i livet.

Samma år som vi flyttade hit till Marbella åkte min bonus mamma på bröstcancer och har precis tagit sig ur cellgifterna och är i bearbetningen tillbaka. Vi förlorade en nära anhörig för ett år sedan över natten, som 32-åring, och vi vet aldrig vad som knackar på dörren imorgon därav alltid ha i tanken här & nu. Sen ha i åtanke att du vet aldrig vad den du möter på gatan har i ryggsäcken.


Sofia har vad hon kallar en "knapp" på magen - på så sätt kan hon få den extra näring hennes kropp behöver


Tre snabba frågor:

Om jag inte bodde i Marbella skulle min dröm vara att bo... i Australien.

Min drömdag startar... när jag öppnar ögonen och ser rakt ut på palmerna och den blåa himlen från balkongen.

I framtiden vill jag jag inget hällre än att... få äran att bli mamma, bo i mitt framtida hus, vara tillfreds med mitt liv och ha hälsan i behåll.Sofias blogg: nouw.com/bysofia