"Jag kommer minnas alla stunder då vi skrattat"

"Jag kommer minnas alla stunder då vi skrattat"

På ett sätt är jag ledsen för att jag inte då visste vad som skulle hända tre dagar senare. Jag hade kramat dig ännu hårdare, pussat ännu mer på dig, och berömt dig ännu mer för att du var lika fin som alltid. Men samtidigt var det lika bra att jag inte visste något. För hur hade jag kunnat säga hej då till dig? Krönika -

Det känns så overkligt att du inte är här längre, när jag för tre dagar sedan satt mitt emot dig. Vi pratade om killar, och avslutade innan farfar kom in i rummet och hörde vad vi sa.

Jag är så glad att jag hann få den stunden med dig farmor. Att jag fick fnissa med dig. Även fast jag vet att du inte mådde så bra, så är jag glad att jag fick se dig skratta en sista gång.

Jag kommer sakna dig så otroligt mycket. "Jag ville bara ringa och säga att boken du gav mig - gud vad bra den var. Jag glömde säga det, så ville bara berätta det", sa du när du ringde en halvtimme efter att jag tackat för middagen och sagt hej då. "Och var försiktig i Miami. Jag vet att det var 25 år sedan jag var där - men var försiktig", avslutade du med. Fina farmor, som brydde dig så mycket om alla i din närhet.

På ett sätt är jag ledsen för att jag inte då visste vad som skulle hända tre dagar senare. Jag hade kramat dig ännu hårdare, pussat ännu mer på dig, och berömt dig ännu mer för att du var lika fin som alltid. Men samtidigt var det lika bra att jag inte visste något. För hur hade jag kunnat säga hej då till dig?

Jag hade så gärna velat få berätta om Miami för dig. Jag hade så gärna velat visa upp min bränna, och mitt solblekta hår som du alltid berömde mig för. Jag hade så gärna velat berätta om utekvällar med en drink för mycket, och fnissa åt snygga killar jag sett.

Bara fått en till middag med dig.

Men vet du vad älskade farmor. Hur sorgligt det än låter, och hur mycket du än älskade din familj, så tror jag att du har det bättre där uppe. Jag hoppas i alla fall det.

Tack för att du alltid trodde så mycket på mig. Vad jag än tog mig an trodde du alltid att jag skulle klara det, och vad jag än bestämde mig för att göra, så var du stolt över mig. I dina ögon fanns det ingenting jag inte skulle klara. Och det kommer jag för all framtid att bära med mig.

Jag kommer minnas alla stunder då vi skrattat, stunder då du funnits där och lyssnat på mina problem. Stunder då vi inte behövt säga så mycket, utan suttit mitt emot varandra med ett varsitt korsord. Framför allt kommer jag minnas alla stunder du har fått mig att tro på mig själv.

Och jag ska om och om igen påminna mig själv om hur viktigt det är att ta vara på tiden. Att njuta av varenda stund med människor jag älskar, och aldrig ta någon eller något för givet. Det är tur att man inte är medveten om vad som sker i framtiden, men det är också viktigt att komma ihåg att uppskatta nuet och det man har.

För oj vad jag uppskattade (och uppskattar ännu mer nu) våra stunder farmor.

Och jag vet ju att du kommer vara med mig i Miami, du är för nyfiken av dig för att inte vara med.

Jag älskar dig.


?Text skriven av: @mstenso 
?Bild tagen av: @fannyamandanilsson 

Skribent
Redaktionen