"Jag inspireras av livet och vardagen som pågår"

"Jag inspireras av livet och vardagen som pågår"

Denna vecka får vi följa och inspireras av vår profil Therese Wickman. Sedan flera år tillbaka är hon egenföretagare och söndagskvällar har sedan dess bestått av längtan att få starta en ny kreativ jobbvecka. På hennes blogg får vi läsa om vardagens roliga, men även mindre roliga stunder. Profile - 12

Hej Therese! Måndag morgon och ny vecka. Hur har din helg varit?
Hej! Måndag morgon, så underbart. Sedan jag blev egen företagare för flera år sedan så är måndagar lite av en favoritdag. Ingen ångest som håller mig vaken på söndagskvällarna utan enbart en längtan att få starta en ny kreativ jobbvecka. Vår helg har varit bra. Vi har rensat på baksidan, börjat packa ner vårt hem i kartonger då vi i slutet på nästa månad flyttar. VI har också hunnit med ett besök på Prison Island och myskvällar framför julfilmer. Ja vet, det är bara september men jag och barnen älskar allt som har med julen att göra och smygstartar alltid med julfilmer i september :)

Du har seglat upp högt på topplistan senaste veckan. Kan inte du berätta lite om dig själv och vad vi får se på din blogg?
Så himla kul! Känner mig verkligen välkommen med öppna armar. Tacksam att både nya och gamla läsare kikat in på min blogg. Therese heter jag, en ensamstående trebarnsmamma till mina barn Ellah 11 år, Kidh 9 år och minstingen Matheus på 2 år. Här får man följa med i vår vardag, där livet pågår och inte alltid målas upp som rosa puttinuttit och underbart hela tiden, för så är inte livet. Vi alla har motgångar, stökiga hem i mellan åt, barn som bråkar mm.

Man får också ta del av en del DIY projekt då jag älskar att inreda och sätta klorna i små projekt. I och med vår flytt som väntas i slutet på Oktober så kommer det nog vara extra mycket inredning. En familj- och livsstilsblogg full av kärlek, kaos, resor, inredning, barnkläder, kroppspositivism mm.

Vad fick dig att börja blogga?
Oj det var nu länge sedan. Från start började jag skriva blogg när jag väntade mitt första barn. Mycket för att dokumentera men också för vänner och släkt i andra städer att ta del av. Det fortsatte och efter min medverkan i Ensam mamma söker 2013 så blev det på lite mer allvar. Men även om jag bloggat i över 11 år så är det inte förens dom sista 4 åren som detta blivit en del av mitt arbete.

Du är ensamstående mamma till tre barn. Vad är det bästa med att vara mamma?
Det bästa med att vara mamma är att man aldrig någonsin känner sig ensam. Skulle vilja byta ut ensamstående mot enastående mamma då man känner sig allt annat en just ensam. Många av mina vänner har haft storslagna drömmar om vad dom ville bli som vuxna, ni vet en klar linje vad man vill bli. Advokat, läkare mm medan min dröm alltid var att bli mamma och så är det fortfarande. Det bästa jobbet i världen är att få vara mamma..

Vilken är den tuffaste utmaningen som förälder?
Skulle säga att det finns ganska många , men känslan av att inte räcka till infinner sig ofta. Sedan rädslan över att man inte kan skydda dom mot allt ont i världen även om man gör allt i sin makt för att just undvika det..

Du skapar väldigt fint innehåll och är säkert en inspiration för många. Vad inspireras du av?
Men tack, vad glad jag blir! Jag inspireras av livet och vardagen som pågår. Även av mina egna känslor om min kropp som jag delar med mig av även på min Instagram för att få andra kvinnor att börja älska och acceptera sig själva lite mer och sina kroppar. Men jag inspireras också av flera starka kvinnor inom mitt yrke som jag delar samma passion med.

Fem snabba
Katt
/ Hund
Vi har en liten Ragdoll kisse här hemma och hund har aldrig känts som något för mig.

Guld / Silver
Har aldrig varit en kvinna som gillar smycken, men när jag väl bär så skulle jag säga silver, bara för att jag tycker det är finast.

Teater / Bio
Skulle säga Bio, det känns för mig mer mysigare och avklätt. Inget man behöver klä upp sig till utan det är bara att glida ner i en mjuk stol, med popcorn och en läsk och njuta av en bra film.

Middag / Fika
Är en sucker för bakverk, så måste säga Fika på den.

Film / Serie
Jag älskar serier! Speciellt svenska kriminalserier. Tror jag har veranda streamingtjänst som går att ha, just pågrund av serier :)

Läs Thereses blogg här @theresewickman