"Jag inspireras av drivna människor som man själv kan lära sig av"

"Jag inspireras av drivna människor som man själv kan lära sig av"

Denna vecka får vi följa vår lifestyleprofil Sofia Haag. Sofia startade sin blogg för ungefär nio år sedan, redan då älskade hon att skriva. För några år sedan flyttade hon själv till Paris, där hon under ett års tid utvecklades enormt, och 2019 hoppade hon på en 2 årig utbildning som Webbkommunikatör i Stockholm. Profile -

Hej Sofia! Helgen är precis förbi, hur gör du för att peppa igång måndag morgon och en ny vecka?
Hej! Även om det verkligen kan vara svårare att peppa igång en måndag under corona så är jag ändå en person som faktiskt tycker väldigt mycket om måndagar och gillar känslan av en nystart. Vi har dessutom lektioner varje måndag så trots att jag inte alltid är en morgonperson så är det ändå skönt att komma upp tidigt och starta igång dagen. Det första jag börjar med är att sätta på min morgonrock och tofflor, och lyssna på en podd! Exempelvis Två systrar en podd, eller en intressant intervju från "En timme med..". Plus en vaniljlatte på det, så är morgonen komplett och en riktigt bra start på veckan!

Berätta lite mer om vad du gör! Blogga vet vi ju, men vad gör du när du inte sitter framför skärmen och postar härliga inlägg?
Åh, just nu pluggar jag faktiskt vilket jag gjort i nästan 1,5 år på Medieinstitutet i Stockholm. Där går jag programmet Webbkommunikatör med inriktning på sociala medier så det blir en hel del marknadsföring, kommunikation och skrivande för digitala kanaler. Precis sånt kreativt som jag tycker är kul och vill hålla på med i framtiden. Vi har dessutom mycket praktik vilket är så bra erfarenheter inför arbetslivet. Så förutom det älskar jag att vara kreativ genom att skriva och fota och kombinera det i mina sociala medier… men det vet ni ju förhoppningsvis redan! När det inte är corona älskar jag att umgås med vänner på härliga bruncher eller middagar. Det får jag energi av!

De som har läst din blogg tidigare vet säkert att du har bott i Paris. Vad tyckte du om att bo i Paris?
Ja men precis, även om det var några år sedan så är det ändå någonting som alltid följer med mig. Jag flyttade till Paris när jag var nitton och bodde där i ett år och pluggade franska och mode. Jag älskade att bo i Paris, det var en fantastisk upplevelse och jag har så många fina, roliga, oslagbara minnen därifrån. Dessutom är det ju en av de vackraste städerna!! Samtidigt är det också utmaningar med att flytta utomlands själv när man är ung vilket jag verkligen fick stöta på - exempelvis genom att bo i en lägenhet på 10 kvm eller att inte kunna flytande franska. Men det gav så otroligt mycket och rekommenderar alla som vill att flytta utomlands en period att göra det (när det går igen vill säga).

Hur kommer det sig att du började blogga från allra första början?
Alltså jag tror jag startade min första blogg när jag var 10 år? Då var det ju självklart inte lika seriöst på samma sätt. Men jag tror det började med att jag alltid älskat att skriva (ville bli författare när jag var liten) och det var ett bra forum för att skriva av sig. Sen har det hängt med resten av livet. Denna blogg har jag haft i nästan 9 år (!!) och det är ju så kul att kunna gå tillbaka i arkivet och läsa.

Det märks på ditt fina content att du är väldigt kreativ. Vad inspireras och drivs du av?
Åh tack! Jag vill att min blogg ska vara lite som ett magasin och vill alltid utveckla mitt kreativa tänk. Jag vill verkligen att läsaren ska få en stor dos inspiration när de läser min blogg, varesig det handlar om tips och inspiration, till att sätta guldkant på vardagarna, till tankar om hälsa och mående till stil. Det är nog det som driver mig mest! Att ha en kreativ plattform där läsarna kan inspireras. Jag själv blir väldigt inspirerad av att blogga då man ständigt tänker på kreativa inlägg och bilder.
Jag inspireras av drivna människor som man själv kan lära sig av. Jag inspireras av den franska och italienska estetiken men också den skandinaviska minimalismen. Och jag inspireras mycket av alla grymma personer på Instagram och bloggar som skapar så fint content!

Vad drömmer du om?
Jag drömmer om mycket, samtidigt som jag är väldigt nöjd med livet som det ser ut nu men jag älskar också att dagdrömma mig in i en önskad framtid. Jag drömmer om att publicera en bok. Jag drömmer om att bo en sommar i Italien (och skriva). Jag drömmer om att köpa min drömlägenhet i Stockholm. Jag drömmer om en karriär inom mode och marketing som jag förhoppningsvis kommer kunna starta igång nästa år när jag pluggat klart. Jag drömmer om hälsa och lycka för nära och kära såklart och just nu… en normal värld utan corona!

Fem snabba

Morgon / Kväll
Alla som känner mig vet att jag inte är en morgonmänniska. Jag försöker dock att bli det varje år, men utan resultat hittills.

Uppklätt / Myskläder
Jag älskar att ha lite mer uppklätt och känner mig mer bekväm med det när man är ute än myskläder.

Paris / Stockholm
Men gud vad svårt!! Även om jag älskar Stockholm och kommer nog troligtvis bo här resten av livet… så är Paris en helt magisk stad och det är inte mycket som slår det.

Guld / Silver
Jag är verkligen en guld-person och tycker det passar bäst på mig. Har exempelvis ett guldhalsband som jag bär varje dag.

Jul / Midsommar
Julen för mig är så mycket av en mysig tradition med nära familj. Jag har aldrig haft ett sådant där midsommargäng ute i skärgården, den där typiska svenska drömmen haha. Så av dessa två kommer jag alltid välja jul!

Läs Sofias blogg här @sofiahaag