"Jag har känslan av att man kan åstadkomma vad man vill här"

Denna veckan får vi följa med Amanda - en kvinna som utstrålar energi och positivitet och vars livsglädje smittar av sig i bloggen. Vi snackar om hennes år som Los Angeles-bo, skillnader mellan lilla landet lagom & staterna och om att ha kakan äta den också. Profile - 12

Hej Amanda, berätta lite om dig själv, vem är du?

Åh hej Frida! Jag är en Göteborgstjej som pluggade i Lund och sedan hamnade i Kalifornien och blev superkär (i Kalifornien alltså). Total beuty-nörd som kan fastna i timmar på Into The Gloss och diverse beauty-videos på YouTube och som älskar att resa (senaste favoriten var helt klart Tulum) samt att testa nya restauranger och caféer. I övrigt är hundar typ det bästa.


Vad får vi läsa om i din blogg?

Typ en salig blandning av LA och Cali-livet blandat med diverse inlägg om olika platser och saker jag älskar lite extra mycket samt en hel del tankar kring att bo utomlands, att flytta hem och annat jag funderar på. Nu kommer ni också få en hel del sommar Göteborg och västkust-saker eftersom jag precis tagot mitt pick och pack (läs dyrt överviktiga bagage) och flyttat hem en sväng.


Var får du din blogginspiration ifrån?

Åh, men typ allt möjligt. Älskar att kolla på vloggar från olika brittiska YouTubers som också har bloggar men även genom att spana på Instagram eller helt enkelt genom att göra härliga saker som jag gärna vill dela med mig av.


Du har precis flyttat hem från nästan två år i Los Angeles, hur kändes det att landa på svensk mark?

Så himla konstigt måste jag ändå erkänna. Två år är en längre tid än man tror och man hinner verkligen skapa sig en ny vardag med nya rutiner och vanor, älsklingsmataffärer, caféer, träningsställen och saker man gör osv osv. Ni fattar. Himla mysigt att få krama om alla kompisar och familjen igen dock samt att kunna äta filmjölk och röda sura godisar när jag vill. Extra plus för att Sverige precis bjudit på ett helt magiskt väder också. Det gjorde ju omställningen onekligen lättare.

Vad är de största skillnaderna mellan USA och Sverige som du inte visste innan?
Bra fråga! Det är verkligen större skillnad mellan länderna än vad jag trodde från början. Man tanker ju lätt att de båda är västerländska och därmed rätt lika men faktiskt inte. Hade nog inte inset fullt hur mycket mer bilburet USA är. Man klarar sig liksom knappt utan bil. Inte heller hur otroligt stora klasskillnaderna är, hur lyxiga arbetsvillkor och försäkringar vi har i Sverige och hur annorlunda det är att plugga på unversitetet i USA gentemot i Sverige. Hade dock inte heller förstått fullt hur kär jag skulle bli i flera av skillnaderna såsom vädret, människorna, utbudet av mat och beautyprodukter och känslan av att man kan åstadkomma på pricken vad man vill här.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Åh men då bor jag nog i Kalifornien igen en sväng. Eller kanske halva året där och halva i Sverige pga man vill ju ha kakan och äta den? Jag jobbar gärna med något där man får jobba lika delar med strategi och kreativitet, gärna med PR eller på någon marknadsavdelning för ett spännande företag inom mode eller beauty. I övrigt vill jag gärna ha en hund och se till att äntligen ha lärt mig surfa!Fem snabba frågor:

Kaffe eller te
Åh men detta är jus om att be någon att välja mellan sina syskon?! Kan verkligen inte. Älskar den mysiga känslan morgonkaffet ger eller att ta en kaffe på stan men dricker nog fler koppar te om dagen egentligen.

Skidsemester eller solsemester
Solsemester alla gånger!

Film eller serier
Serier, älskar liksom hela grejen med att kunna bingea något? Så mysigt.

Sneakers eller klackar
Sneakers helt klart. Har lärt mig att gilla klackar först nu senaste året typ.

Sverige eller USA
Gud vad svårt! Är man hemsk om man sager USA? För just nu klappar mitt hjärta ändå lite extra för Kalifornien men svensk sommar är ju som sagt svårslagen.. Hade du frågat mig i mörkaste november hade jag nog svarat USA utan att tveka dock!Amandas blogg: nouw.com/amandanst