"Jag har ett ganska saftigt bagage"

"Jag har ett ganska saftigt bagage"

Isa är en orädd, ocensurerad och rejält rolig person - som riktigt snart även kan titulera sig mamma till lilla Rio. Vi hinner gå igenom med allt ifrån att hon redan levt tre liv trots sin unga ålder, till önskan om att vara en närvarande mamma och förväntningar på livet som förälder. Profile - 5

Hej Isa, berätta lite om dig själv, vem är du?
Men hej där! Jag är en höggravid tjej på 22 år. Eller som man säger i denna mycket udda ”gravid-värld” 1197 veckor. Det känns som jag är inne på mitt tredje liv, vilket är väldigt skönt. Verkligen det bästa hittills. Jag bor med min kille Isak i Uppsala men pluggar varken ekonomi eller längtar till Asien. Det bästa med Isak är att han, som jag, är lite norm-avstötande. Vilket bland annat har inneburit att vi flyttade ihop efter 2 veckor, sålde våra lägenheter efter 2 månader, köpte gemensam lägga och blev gravida efter 3 månader. Utan att ens skämmas eller få existentiell kris. Det var liksom vår plan. Nu är det typ 8 veckor kvar tills vår dotter anländer. Eller ja, ska komma ut ur min kropp. Hua. Hon heter Rio och sparkar 24/7.

Jag har ett ganska saftigt bagage, vilket har gjort mig hyfsat orädd, ocensurerad och..ganska rolig? Jag kanske inte är den som ”smälter in” men det har heller aldrig varit ett mål från min sida. Jag svär en del också. Passar mig annars för att sätta etiketter på mig själv, då jag vet att allt kan ändras på kort tid.

Vad får vi läsa om i din blogg?
Den handlar mest om min vardag, mina tankar, upplevelser och funderingar. Nu handlar det såklart en hel del om att bli förälder och resan mot en bebis. Försöker skriva som jag tänker. Det vill säga, ocensurerat och med humor/självironi. Det är verkligen både högt och lågt. Mycket lågt.. haha. Ganska utlämnande ofta.Var får du din blogginspiration ifrån?
Mig själv, den där inre rösten som säger galna saker. Och mina närmaste. Är som en tvättsvamp och suger i mig en miljon intryck dagligen. Så inspirationen kan komma från en tant, blomma eller doft. Fantasi kombinerat med verklighet och förflutet.

Du och din man väntar erat första barn, så spännande! Var är dina förhoppningar på föräldralivet?
Att överleva. Skoja. Hm... det är nog att bygga och vårda en kärleksfull relation som varar för alltid. Vara behövd och någons trygga famn.

Vad tror du kommer bli den enklaste vs svåraste omställningen?
Enklaste: ”Du kommer aldrig få gå på toa ensam igen” Skönt. Hatar att gå på toa ensam, så jäkla tråkigt! Då slipper även Isak skrik-svara på mina små utfyllnadsdialoger när jag sitter där inne, med dörren på glänt. Han är lite mer ”normal” (?) på den fronten. Stängd dörr osv. Kan ej relatera.

Svåraste: Att bära en bebis, en vagn och allt övrigt nödvändigt uppför 6 trappor. Utan hiss. Jag är inte atletiskt lagd. Tyvärr.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Hm.. 27 år... vilken udda ålder. Då har vi flyttat till en större lägenhet eller möjligtvis ett hus. Med gamla träd på tomten och ett torn. Ett lite ”mystiskt” hus. Som dessutom ligger sjukt centralt och nära våra vänner och familj! Sjukt billigt var det också! Och inga grannar! Med 10 min gångavstånd till ALLA caféer i stan ;)

Jag är lycklig, har extremt långt hår, ännu fler tatueringar och möjligtvis två barn (beroende på hur det går med det första nu hehe). Jag älskar Isak minst lika mycket. Har utökat min läppstift-samling och har minst 3 st matchande underklädesset. Och en negligé. Min favoritdrink är fortfarande whiskey sour. Jag äger en hel kaffebryggare och har äntligen lärt mig ”slänga ihop” en vardagsmiddag.

Jag är en närvarande mamma. Jag och Isak fortsätter sätta upp nya mål och ser till att vårt barn (..våra barn?..) känner sig älskade och och att hon (de..?) har en viktig plats här på jorden.

Fem snabba:

Kaffe eller te
- Kaffe, te är en myt

Avslappnad eller uppklädd
- UPPKLÄDD! Tro det eller ej

Film eller serier
- Serier. Då kan man vara besatt, länge.

Göteborg eller Stockholm
- GBG. Det finns skaldjur överallt!

Aldrig skriva eller fota igen
- Jag måste ju fota Rio. Jag offrar skriveriet! Motvilligt!Isas blogg: nouw.com/isaorio