"Jag har alltid haft stora drömmar och mål i livet"

"Jag har alltid haft stora drömmar och mål i livet"

Från Dalarna till Stockholm, från tävlingsdansare till media och PR - Moa har stora drömmar och tvekar inte att jaga dem. Vi pratar om hur du kan hitta inspiration överallt i livet, om att inspirera andra i bloggen med sina texter och hennes absoluta favoritprodukt för härligt glow! Profil - 6

Hej Moa, berätta lite kort om dig själv, vem är du?
- Hejsan! Moa Alm heter jag och är en tjej på 21 år (22 denna vecka faktiskt) som i grund och botten är uppvuxen Dalkulla, från lilla Falun, men som efter några flyttar landat tillsammans med min pojkvän här i Stockholm. Jag har spenderat i stort sätt hela mina uppväxt i en danssal då jag tävlingsdansat från 6 års ålder men valde att avsluta det för ungefär 2 år sedan, något som har gett mig otroligt mycket och format mig till den jag är även utanför dansgolvet. Med ett hjärta som även klappat extra för mode och kläder har jag bland annat lyckats tjatat till mig praktikplatser ställen som Damernas Värld, Swedish Fashion Council och nu till slut landat på en PR byrå här i Stockholm där jag får chansen att jobba med det jag verkligen brinner för. Jag tror att allt är möjligt så länge man verkligen vill någonting och har alltid haft stora drömmar och mål i livet.

Vad fick dig att starta din blogg och vad är din drivkraft idag?
- Oj, jag började blogga redan som 11-12 åring som en rolig grej och har väl alltid haft bloggen vid sidan av som ett sätt att få uttrycka både mig i ord och min passion för foto. Förutom det vardagliga så älskar jag att skriva om saker som rör just mål och drömmar, det finns nog inget roligare än att grotta ner sig i olika ”metoder” för att uppnå sina mål i livet och om jag sedan kan inspirera andra så känner jag att jag har lyckats! Min drivkraft idag är utan tvekan att få inspirera andra till att verkligen köra på sin grej och tro på sig själva!

Vad är det bästa som hänt, som inte hade varit möjligt om det inte vore för bloggandet?
- Det bästa med att blogga är att man blir tvingad till att reflektera över saker som man annars kanske inte hade lagt lika mycket tid på. Eftersom att jag skriver mycket om mål och drömmar gör det att jag själv måste stanna och reflektera över mina mål och faktiskt få ner dem i skrift - vilket kan vara lite utmanande, men också otroligt lärorikt. Även ett inlägg som t.ex ”10 snabba saker jag uppskattar idag” gör att man tvingas tänka efter och faktiskt få ner det man har att vara stolt och glad över i ord, något som kanske annars bara försvinner förbi i farten, och man kan lämna datorn lite gladare än innan, det uppskattar jag verkligen med bloggen!Stort fokus i bloggen är pepp och inspiration, så härligt! Vad är dina bästa vardagstips för att få inspiration?
- Inspiration är för mig verkligen så stort, de kan vara allt ifrån inspiration till att testa någon ny rätt till middag eller att plocka fram något ur garderoben och använda det på ett nytt sätt. Inspiration finns överallt - alltid, bara man väljer att se det. Jag personligen hämtar inspiration från allt i min vardag, djupa diskussioner med vännerna eller partnern, att höra någon annans livshistoria och hur den personen tänker och resonerar, folk på stan som bär en outfit på ett visst sätt och såklart sociala medier, bloggar etc där folk uttryckt sig på sitt vis.

Tre snabba frågor:
Det bästa med våren är… utan tvekan att alla vaknar till liv, uteserveringarna börjar fyllas och dagarna blir längre!

Min absoluta go-to-outfit en stressig morgon är… Just nu ett par ljusa jeans, en tunnare stickad tröja och en trenchcoat eller kappa över - en snygg kappa kan verkligen rädda vilken outfit som helst - och ett par vita fräscha chunky sneakers!

Mina topp tre skönhetsfavoriter just nu är… Till håret - en hårmousse från märket Milkshake, de vårdar vinterns slitna toppar och luktar magiskt. Till ansiktet blir det ett vitaminrikt serum från The Body Shop, och såklart - ett brun utan sol serum från Löwengrip som ger ansiktet det där extra glowet!Moas blogg: nouw.com/moaalm