”Jag försöker att vara positiv och se alla fördelar i det jag gör”

”Jag försöker att vara positiv och se alla fördelar i det jag gör”

Denna veckan får vi följa Sara Rutberg - en tjej som lever och studerar i Thailand, men som ser framtiden i Paris. Som strävar efter att göra ett avtryck hos sina läsare och som själv inspireras av människor som gör det de älskar. Kom in och läs Saras tankar om att våga, vem hon är och varför hon började blogga! Profile - 10

Hej Sara, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
För att jag ska peppa igång en måndag så krävs det en söndag utav planering och vila. Jag är en av dem som gillar måndagar. Jag tycker om att det blir en ny start på veckan som erbjuder nya möjligheter och nya upplevelser. Jag är nämligen en sån person som älskar att leva i stunden och uppskattar all tid jag har här i livet.

För dem som inte är som jag och behöver något extra för att peppa igång måndagen så rekommenderar jag att få en god nattsömn, äta en god frukost och börja dagen med att planera vad man ska göra under veckan som kommer, utan planering blir det rörigt och stressigt så med en liten plan kan det bli enklare. Börja också varje vecka med inställningen att den här veckan ska bli lite bättre än den förra!

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag är en driven tjej som har ett högt temperament som försöker att ta vara på den tiden jag har här i livet och njuta så mycket jag kan. Temperament får mig att få saker gjort, men kan också skapa stress och irritation men trotts detta försöker jag att vara positiv och se alla fördelar i det jag gör. Jag tror att min blogg speglar mig som person då jag inte bara skriver som att mitt liv är en dans på rosor. Jag vill vara ärlig och kan då inte bara lyfta fram allt bra här i livet utan ibland är det tufft och då vill jag dela med mig av det också.

Varför började du blogga?
Bloggen betyder mycket för mig och det är en stor del av mitt liv men även en plats där jag förvarar många av mina minnen. Mitt bloggande har gått i perioder sedan jag var 12 år. Bloggen är där jag lättar på mina tankar och får en stund på dagen bara för mig själv, vilket gör att jag alltid kommer tillbaka!Du tog beslutet att flytta utomlands och studerar nu i Bankok! Det är ett stort steg att flytta utomlands - vad skulle du ge för råd till någon som funderar på att studera utomlands?
GÖR DET. Jag tycker att folk är alldeles för rädda för att ta steget ut i världen och göra fel. Många väljer att hålla sig till det dem vet. Våga göra fel, våga stå på egna ben och våga gå utanför din ”comfort zone”. Värsta som kan hända när man tar steget och flyttar utomlands är att man inte trivs och att man får flytta hem igen. Jorden går inte under för det och ingen kommer var stoltare än du själv som tog steget och testade i alla fall. Du kan ju aldrig veta hur det skulle bli om du inte testar, eller hur?

Vad gör du helst på helgen?
Helt ärligt så tycker jag mest om att vara hemma i sängen och inte göra mycket alls. Men självklart tycker jag om att spendera tid med vänner, antingen för att festa eller bara ta en fika. Men jag är faktiskt en person som tycker om att vara själv och jag tycker om att ha helgerna i lugn och ro. Sen jag flyttade till Bangkok så har helgerna sett annorlunda ut. Vi studerar på lördagar vilket gör att man inte har mycket tid över till annat. Nu för tiden använder vi våra lediga dagar till att planera kommande resor så vi har något riktigt härligt att se fram emot!

Vilka influensers inspireras du mest av och varför?
Jag inspireras av de människor som gör det dem älskar. Dem som väljer att gå sin egen väg och skiter i vad samhället har att säga. Det känns som att dagens ideal är att människor prioriterar karriären före lyckan, detta är någonting som jag inte vill dras med i. Jag står för att försöka göra det jag vill och följa mina drömmar. Att vara lyckad är inte samma som att vara lycklig. De människor som gör de dem älskar blir oftast lyckade tack vare lyckan och det är dessa människor som jag inspireras av.

Vad har du för mål med din blogg?
Jag skulle vilja dela upp mina mål i två kategorier. Först har vi de kortsiktiga målen med bloggen och det är att jag vill lägga ner mer tid på allt jag publicerar. Jag vill skapa material som kan sätta ett avtryck hos mina läsare och ge dem inspiration till sina liv. Jag vill att min blogg ska växa och långsiktigt inspirera människor att lyssna på sig själva och att våga göra det man vill. Följa sina drömmar. Vi har ett liv, ta vara på det!

Vad gör Sara om 5 år?
Om fem år bor jag i Paris. Jobbar inom marknadsföring, har minst en hund och har lärt mig att tala franska samt dricka rödvin. Har länge haft en dröm om Paris och om fem år så ska drömmen vara sann!

Vad önskar du dig just nu?
Att mina två taxar hade kunnat flyga ner hit till Bangkok när min mamma kommer och hälsar på i mars. Jag saknar mina hundar enormt mycket och kan nästan börja gråta av att bara prata om dem... Dock vet jag att de inte hade uppskattat värmen här så jag får nöja mig med bilder fram tills jag åker hem i juni.