"Jag fick mig en tankeställare"

"Jag fick mig en tankeställare"

Nouws bloggare Julia Malmsten valde i år att hjälpa Stadsmissionen för att bidra med glädje, kärlek och värme till dem som inte får det över jul. Läs Julias egna tankar om detta. Profile -

Brasan är tänd, klapparna delas ut och alla skrattar lite lyckligt - för att julen är det bästa som finns. Något man sett fram emot lite extra. Så känner många samtidigt som det finns de som inte har en familj att fira med, ingen mat att äta och ingen värme att mysa i. Nouws bloggare Julia Malmsten sa att nu räcker det, i år hjälpte hon till som volontär på stadsmissionens julbord. Det är något som inspirerar oss. Att Julia i en sådan ung ålder redan känner behov av att hjälpa andra för alla ska tycka julen är en fin högtid.

Julia Malmsten:
"Att få hjälpa till med att anordna ett julbord med statsmissionen betydde väldigt mycket för mig, jag tyckte att det var väldigt givande, roligt och intressant! Att få träffa och prata med människor jag inte annars kan komma i kontakt med i t.ex skolan, hemma, eller när jag är med kompisar! Det kändes bra att göra någonting för någon annan än en själv, då människor som kommer till julbordet kanske inte har någon annanstans att fira jul, eller inte är välkomna längre till deras familjer. Många av de som kommer dit och äter är stamgäster då Johanneskyrkan är öppet varje dag, så de berättade att de känner sig hemma där och att de är som en familj, det tycker jag är så fint.

Det är lite som en tankeställare att vara med på något sånt här, då man får se det i verkligheten som man annars bara hör om. Människor kom dit tidigt på morgonen för att hämta gratis bröd, något som för oss är givet att det alltid finns hemma. Sedan satt jag och pratade och åt tårta med två små pojkar på 9 och 4 år medan deras föräldrar var på NA möte (för narkomaner, knarkare), det är så orättvist. Vi som lever i bra familjer där våra föräldrar bryr sig om oss och som har mat på bordet varje dag, vi ska vara så jäkla glada för det."


Foto: Mikaela Watsfeldt