"Jag får jobba med kärlek hela dagarna"

"Jag får jobba med kärlek hela dagarna"

Denna veckan följer vi Fanny - som har många järn i elden och kan titulera sig bröllopsplanerare, florist, poddare & bloggare. Hon berättar om allt ifrån att få inspiration från sitt eget liv, till hur en idé som kom till henne i en solstol i Grekland blev starten på hennes karriär. Profil - 9

Hej Fanny, berätta lite om dig själv, vem är du?
Hej! Givetvis, Fanny heter jag som sagt och är ursprungligen från Falun i Dalarna men flyttade till Stockholm för 9 år sedan. För ett halvår sedan köpte jag tillsammans med min pojkvän drömlägenheten i Vasastan som vi nu är i full gång med att inreda. Jag driver sedan 2016 eget som bröllopskoordinator, designer och florist, är ena halvan av "Bröllopspodden" och bloggar här på Nouw så jag har alltid många bollar i luften! Jag älskar att umgås med mina nära och kära, att resa och allt som kan klassas som "mysigt" (läs: filmkvällar, uteserveringshäng, London-weekends, långpromenader, bruncher, roadtrips etc).

Vad får vi läsa om i din blogg?
Min vardag, och inspiration till er egen vardag! Jag älskar att skriva om vardagslyx och inspirera mina följare till vad de kan göra idag eller imorgon, inte om 3 år. Jag lägger upp recept som ni kan prova ikväll, filmtips ni kan se på i helgen, outfits ni kan inspireras av när ni klär på er imorgon och andra praktiska tips som ni kan ta åt er direkt, som hur ni får snittblommorna att hålla längre eller hur ni bokar den perfekta resan. Jag delar även mycket bilder och tankar från vardagen som egenföretagare och givetvis blir det också en del inredning nu när vi flyttat in i vår nya lägenhet. Mitt mål är att driva en riktig feelgood-blogg och att alla följare ska lämna den lite gladare och mer peppade på vardagen än vad de var när de klickade sig in!

Vart får du din blogginspiration ifrån?
Oftast mitt eget liv! Jag skriver om vad som händer, fotar vad jag gör, delar nya saker/recept/annat jag upptäcker men funderar även mycket kring vad jag själv skulle vilja läsa om och vad som känns aktuellt. Sedan inspireras jag även mycket av utlänska bloggare och av högtider/säsonger.

Du har ett spännande yrke som bröllopsplanerare. Vi är såklart nyfikna på: hur du kom på att det var just det du ville göra?
Visst har jag det, ett av världens vackraste jobb som jag brukar kalla det, att få jobba med kärlek hela dagarna. Det kom faktiskt från ingenstans. Jag låg i en solstol på Santorini och funderade över vad jag ville göra med mitt liv, och vad jag var bra på. Jag har alltid älskat att planera och organisera men jag måste också få vara kreativ i mitt yrke. Då slog det mig att jag nog skulle vara grym på att planera bröllop där jag både kan planera och organisera men även designa och jobba med människor, och kände mig nästan lite dum som aldrig tänkt på detta tidigare trots att jag sett "The Wedding Planner" säkert 15 gånger. Jag började googla och märkte snabbt att det inte fanns några ordentliga utbildningar i Sverige och inte heller så många jobb, så 6 månader senare hoppade jag på en ettårig utbildning till bröllopskoordinator och designer i London, och spenderade sedan två år med att jobba med bröllop i New York City och Australien för att lära mig där branchen är större. När jag kände mig redo att stå på egna fötter flyttade jag hem till Sverige igen och startade Fanny Staaf Events som jag idag driver på heltid.Vad är det mest minnesvärda ögonblicket i din karriär?
Oj, vad svårt! Det har hänt så mycket roligt sedan jag startade mitt företag men det jag minns mest är fortfarande mitt allra första bröllop som jag gjorde på egen hand i mitt företag. Det var ett vinterbröllop och ett av de finaste och härligaste paren jag någonsin jobbat med som skulle gifta sig. Jag var så nervös innan och gick igenom detaljerna säkert hundra gånger i huvudet (vi skulle ha en utomhusvigsel i februari så mycket kunde gå fel) men hela bröllopet flöt på så bra, solen strålade och det blev verkligen magiskt! När jag och mina assistenter körde hem på kvällen efter en 20 timmars arbetsdag var jag inte trött överhuvudtaget utan helt euforisk och lycklig, för jag var 110% säker på att jag hade valt rätt yrke och det är nog faktiskt den häftigaste känslan jag någonsin känt!

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Jag önskar att jag gör samma saker som idag fast i större skala! Jag skulle vilja utveckla mitt företag och ha några anställda samt ett vackert kontor någonstans, och sedan satsa mer på både bloggen och podden för att nå ut till fler. Sedan hoppas jag att jag kanske har fått planera mitt eget bröllop också ;)


Fanny både poddar & roddar bröllop


Fem snabba frågor:
Kaffe eller te

Skidsemester eller solsemester

Film eller serier

Sneakers eller klackar

Avslappnat eller uppklättFannys blogg: nouw.com/fannystaaf