"Jag drömmer om att få inspirera fler"

Denna veckan får vi följa Lovisa Pettersson - en kreativ tjej med stora drömmar, vars hjärta klappar lite extra för mode och inredning. Vi snackade vardagslyx, om hennes framtidsplaner och mål med bloggen samt hur hon helst spenderar sin lördagskväll. Profile - 11

Hej Lovisa, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Hej! Ska jag vara ärlig så är jag verkligen ingen morgonmänniska alls så därför är det extra viktigt för mig att jag får en så bra start på dagen som möjligt! Ifall jag inte jobbar så vill jag helst att morgonen ska starta så harmoniskt som möjligt utan stress. Klockan ringer vanligtvis vid 09.00 och det första jag gör är att sätta på en bra podd och göra iordning en stor kopp kaffe. Alltså vad är livet utan kaffe på morgonen?

Gosa lite med min lilla mops Morris, ta en varm dusch och att få fixa iordning mig i lugn och ro är vardaglyx och det absolut bästa sättet att starta en ny vecka på. Ifall jag inte hunnit med att planera min vecka ännu så sätter jag mig ner och gör detta. Jag lever för att skriva ”att göra listor” och bocka av punkt för punkt tills allt är färdigt.

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Jag ser min blogg lite som ett modemagasin där vem som helst får kika in för att finna lite inspiration. Jag delar främst med mig av mode, outfits, tips och intervjuer ifrån influensers som jag tycker inspirerar.

Jag älskar att få vara kreativ och komma på roliga inlägg att skriva om.

Varför började du blogga?
Allt började med ett ganska så kaotiskt break up och jag fick för första gången lära mig hantera ett hjärtkross. Man kan väl säga att jag mådde psykiskt dåligt under en väldigt lång period och jag ville göra allt i min makt för att distrahera tankarna så gott jag bara kunde på annat håll ett tag.

Jag hade länge planer på att skaffa en blogg men det hade liksom aldrig blivit av. Det var då för fem år sedan ungefär jag startade upp bloggen bylolloz. Jag har bloggat på lite olika bloggportaler sedan dess men nu känner jag att jag äntligen har hittat hem. Det var så himla kul att få skriva om mode, fota fina bilder och bara få inspirera andra så sen dess har jag blivit kvar i bloggvärlden, vilket är helt fantastiskt!

Hur spenderar du helst din lördagskväll?
Det har blivit en hel del åkandes till Stockholm det senaste då familjen nyligen köpt en liten lägenhet i Vasastan. Helst spenderar jag en lördagkväll där med min pojkvän. Att få gå ut och käka på ett mysigt ställe, ta en mysig kvällspromenad och bara prata om livet och framtiden är guld värt för mig och det absolut mysigaste sättet att spendera en lördagkväll på. Vi är som ni kanske märker hopplösa romantiker båda två.Vilka influencers inspireras du mest av? Och varför?
Jag följer en hel del bloggar stora som små men om jag måste välja en topp fyra så är det helt klart dessa tjejerna: Linda Juhola, Kenza Zouiten, Lovisa Barkman och Bianca Ingrosso.

Jag tycker att alla har en stark profil och lägger ut väldigt inspirerande och fina bilder. Jag tycker verkligen att det är så viktigt med bloggar som har bra kvalité på sina bilder, det är det som gör att jag fastnar för dem. Oftast går jag bara in för att skrolla igenom alla outfit bilder och läser sällan det som faktiskt står under. En bild säger mer än tusen ord eller vad brukar man säga?

Vad har du för mål med din blogg?
Just nu vill jag bara köra på och fortsätta blogga på så gott jag kan. Att få fler att inspireras av det jag gör hade verkligen varit drömmen. Jag har alltid som mål att mina bilder ska hålla så hög kvalité som möjligt och att jobba ännu hårdare med min profil är ju aldrig fel. Drömmen hade ju verkligen varit ifall jag fick möjlighet att registrera bloggen som ett företag någon dag.

Vad gör Lovisa om 5 år?
Åh vad jag älskar att prata som sånt här, det är i princip det enda jag gör! Det finns så otroligt mycket som jag vill ska vara avklara om 5 år men kort och gott så hoppas jag på att få bli självständig och få starta upp mitt egna lilla liv tillsammans med pojkvännen. Jag kan inte sluta tänka på dagen då jag faktiskt kommer kunna bjuda hem hela familjen på fika hem till MIG!

Drömmen om att få renovera en egen lägenhet så som jag vill ha den, då även inredning är ett stort intresse för mig. Att få jobba som inköpsassistent på något stort modeföretag, att få gå på modevisningar och showrooms hade varit ett så inspirerande jobb för mig. Förhoppningsvis kommer jag även fortsätta blogga på min fritid!

Vad önskar du dig just nu?
Just nu vill jag inget hellre än att flytta ifrån Lidköping och att jag ska få komma in på inköpslinjen i Borås inom mode och konfektion. Det har varit en dröm i flera år och just nu är jag i en mellanperiod i livet då jag läser lite extra kurser på fritiden ifall jag inte jobbar i butik i väntan på att ansökningperioden äntligen ska starta igång och att jag har möjlighet att få söka in!

Jag har även en önskan om att få uppdatera min nuvarande Canon EOS 700D till en Canon EOS 6D så jag kan få till ännu bättre bilder till bloggen!Lovisas blogg: nouw.com/bylolloz