"Jag brukar kolla tillbaka och inspireras av mig själv"

"Jag brukar kolla tillbaka och inspireras av mig själv"

Denna veckan följer vi Agnes - som bloggar i en sval pasteldröm, pluggar musik & business och bor med sin familj i vad hon själv beskriver som; mitt i ingenstans. Hon berättar hellre med bilder än med ord och tittar gärna tillbaka i sitt eget akriv då inspirationen sviker. Profile - 15

Hej Agnes, berätta lite om dig själv, vem är du?
Hej, mitt namn är Agnes Olofsson och snart Agnes Roos. Är en väldigt kreativ, glad och färgglad tjej som gillar att sprida inspiration, glädje och kärlek. Jag bor och har i hela mitt liv bott mitt ut i ingenstans någonstans i Västra götaland tillsammans med min lilla familj, mamma, pappa och jag är minst av fyra systrar. Jag har sedan långt tillbaka haft en stor passion för fotografering och drömmer mig bort i fina bilder. Jag går på Academy of music and business och älskar att sjunga och göra musik. Jag har världens finaste pojkvän, har en cool blå moped och juste älskar kläder och mode, helst med mycket färg.

Vad får vi läsa om i din blogg?
Min blogg innehåller till mestadels bilder och ord är det mindre av. Men jag skriver om min vardag och livet ifrån mitt perspektiv. Mode har börjat ta över en del och outfits bilder syns oftare. Men det blir en del bilder, det är ju min lilla fotoblogg! Men en bild säger ju mer än tusen ord.

Var får du din blogginspiration ifrån?
Min inspiration kommer ofta från sociala medier, andra fotografer och bloggare. Jag har själv bloggat sedan 2012 och hittar mycket inspiration i det jag gjort. Bilder jag tagit, inlägg jag skrivit. Så när jag inte vet vad jag ska göra på bloggen så brukar jag kolla tillbaka och inspireras av mig själv helt enkelt.


På Agnes blogg finner vi många drömliknande foton


Dina bilder har verkligen sin egen fotonisch, hur hittade du din egen foto- och redigeringsstil? Och vilka misstag gjorde du i sökandet på din egen stil?
Älskar att höra att jag har en egen nisch, det är nämligen någonting jag strävar/ strävat efter. Lägger ner sjukt mycket tid på det jag gör och älskar att vara lite annorlunda. Har väl alltid fotat allting som varit i min närhet men på senare åren så har jag insett att porträtt är mer min grej. Får ofta ta mig själv som modell och min kreativitet kommer när den känner för det. Så ända sedan jag stod där i åkern 2013 och dansade framför kameran så har jag väll fortsatt på det spåret. Med porträtt och självklart en del självporträtt, alla bilder på min blogg tar jag faktiskt själv (oftast). Jag tar alla mina bilder i befintligt ljus och gillar det så mycket.

Min redigering har väl haft en längre historia nästan, och alltid innehållit mycket färg! När jag redigerar en bild så tänker jag på att förstärka färgen, göra det varmare och få till en drömmig känsla. För mig är det viktigt att framhäva känslor och det vackra i bilder. Jag är mycket mer för att fota vid ett blommande träd än vid en vägg. Har väl alltid gått på min egna känsla och kanske brutit ”fotonormer”, hellre lite galet än som alla andra! Och svartvita bilder går alltid hem för mig, älskar det.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Om fem år så fyller jag 22. Jag drömmer om att ha ett välkänt fotoföretag, bli bokad jorden runt för bröllopsfotografering och mera. Vill resa så mycket som möjligt och se världen. Världen är så stor och ändå så fotar jag i min trädgård varje dag!? Har så mycket att se. Bor gärna i Paris, förhoppningsvis med min kära pojkvän och några hundar. Helst börjat inom musikbranchen, sjunga och göra musikvideos. Vill väll fortsätta att inspirera så mycket som jag bara kan. Jag har så mycket att ge.Agnes blogg: nouw.com/agnesroos