"Jag bor i burma för att hjälpa flickor i från trafficking och prostitution"

"Jag bor i burma för att hjälpa flickor i från trafficking och prostitution"

Vår Nouwbloggare Lovisa Ström lämnade Stockholm för att få jobba med att hjälpa unga tjejer i Burma. Läs hennes inspirerande intervju här nedan! Profile -

Hej Lovisa, berätta lite om dig själv?
Hej! Jag har precis tagit studenten och är just nu bosatt i Burma för att jobba med att hjälpa tjejer som blivit offer för Human Trafficking och prostitution.

Hur är det att bo och jobba i Burma?
Det är både jobbigt och fantastiskt. Jobbigt för att det är sån enorm stor skillnad när det kommer till kultur och levnadsstandard, men fantastiskt för att man får känna att man gör skillnad. Också intressant att få ta del av kulturen.

När kom du på att du ville jobba med Human Trafficking?
Det var när jag var 13 år och läste självbiografin “Såld” skriven av Natasja T och Vera Efron. Den öppnade verkligen mina ögon. Sen var jag på en ungdomskonferens där Elise Lindqvist, ängeln på Malmskillnadsgatan, pratade och efter det visste jag säkert att det var det jag skulle göra.

Vad är ditt jobbigaste/roligaste minne från denna resan?
Det jobbigaste var nog när jag fick se en dokumentär om en tjej som blivit offer för Human Trafficking och alla tjejer som blivit räddade satt med mig. Den var så mörk och efter dokumentären tittade jag på de och tänkte “är det det HÄR ni har varit med om? Är det SÅHÄR det är? Fattar folk det?”. Det var en rejäl käftsmäll att få en bild på det ens vänner varit med om, de man bryr sig om. The Pink Room hette den, se den gärna om ni har möjlighet.

Det roligaste var nog när jag fick se tjejerna dansa fritt, exakt hur de ville för första gången. Utan klackar, korta kjolar och män som står och sätter ett pris på de. Det var fantastiskt.

Ge oss ditt bästa tips för dem som vill göra samma resa och jobba med att hjälpa unga tjejer!
Tveka inte! Kör bara, men se till att du vet vad det är du ger dig in på. Det är väldigt mörkt och tungt, så var säker på att du kan hantera det. Researcha olika organisationer och se vad som passar dig, för man kan hjälpa till på så många olika sätt. Men kom ihåg att du hjälper tjejerna genom att bara uppmärksamma och prata om det också!

Följ Lovisas resa: nouw.com/luven