"Jag är hoppfull inför framtiden, men samtidigt lite nervös"

"Jag är hoppfull inför framtiden, men samtidigt lite nervös"

I veckans blogg möter vi vår profil och mediastudent Chanapha. Med bloggens extra fokus på studentvardagen delar hon med sig utav sina bästa studenttips för oss. Profile - 6

Hej Chanapha, vad gör du för att peppa igång en måndag?
Hejsan! Jag började faktiskt peppa igång denna dag redan igår då jag skrev mina to-do lists, lyssnade på lugn musik, valde morgondagens outfit och lagade matlådor.

Hur skulle du beskriva dig och din blogg?
Jag är en 20 åring tjej från underbara Dalarna. Läser just nu programmet Digitala Medier och Analys på Karlstads universitet. På fritiden gillar jag att spela badminton, resa till olika platser och lära mig nya kulturer, samt umgås med mina vänner, min familj och pojkvän. Jag är en målmedveten tjej som tycker om att planera, strukturera och organisera saker och ting.

Eftersom jag lever ett studentliv för tillfället så skulle nog jag säga att jag driver en livsstilsblogg där jag lägger extra vikt på min studentvardag. En dag i veckan delar jag med mig av mina bästa studenttips, det kan vara alltifrån pluggtips till enkla men smarriga recept. Jag delar också med mig av vardags- och outfitbilder. En härlig mix av allt kan man säga.

Hur kom du på att du ville studera inom Media och på vilket sätt intresserar det dig?
Ja, det är lite otippat faktiskt då jag läste Naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet. Men jag tror att det är något i mediebranschen som lockar mig. Jag tycker att det är intressant hur både traditionella och digitala medier kan påverka människor. Jag väljer att plugga programmet Digitala Medier och Analys just för att jag tycker att det är roligt och spännande att analysera och utvärdera data.

Vilka är dina favoritappar i telefonen?
Vilken svår fråga! Jag skulle nog säga Instagram, Karma-appen som är en app där man kan köpa mat som är nära utgångsdatum på så sätt och vis hjälper man till att förebygga matsvinn och en Sudoku-app.


Vad är dina bästa tips, smått eller stort, till andra studenter?
1. Lev ditt studentliv, du kommer att jobba resten av livet så passa på att njuta av din studenttid medan du kan.

2. Det är okej att kugga en tenta någon gång. När det kommer en motvind i livet så betyder det inte att du har misslyckats helt och hållet. Det finns alltid en omtenta, fundera bara på vad du kan göra bättre tills nästa gång.

3. Prioritera sömn, motion och näringsrik mat. De kommer att hjälpa dig att orka med din fartfyllda vardag.

Vad gör du om 5 år?
Om 5 år så fyller jag 25. Jag är hoppfull inför framtiden med samtidigt lite nervös. Min plan är att vara färdigutbildad och att jobba på en digitalbyrå, att ha köpt en bostadsrätt i Stockholm och att bli sambo med min pojkvän!

Vad önskar du dig just nu?
Att tiden ska gå snabbare så att jag kan åka tillbaka till Dalarna. Jag ser fram emot middagar med familjen och en eller två höstpromenader i skogen. Hur mysigt?5 snabba:

Avokadomacka / Smoothiebowl
Tänk er ett rågbröd toppat med skivad avokado och kanske ett stekt ägg, där har ni mig.

Serie / Film
Hmm, vad svårt! Väljer nog serie just för att man får följa karaktärsutvecklingen under en lång period, vilket gör att man förstår tanken bakom serien bättre.

Smsa / Ringa
Eftersom jag har flyttat hemifrån så känns det väldigt skönt när jag kan ringa hem och höra mina nära och käras röster. Skulle känna mig ensam och jag inte kunde ringa dem.

Tidiga mornar / Sena kvällar
Det är ju så himla tyst och skönt på morgonen, vilket jag älskar!

Höst / Vår
Vår såklart. Dagarna blir längre och allting känns bara enklare och bättre.


Chanaphas blogg @Chanapha