"Jag älskar att få vara kreativ och skapa med färger och former"

"Jag älskar att få vara kreativ och skapa med färger och former"

Beatrice Jakobsson är fotoprofilen som älskar att skapa och att vara kreativ. Denna vecka får vi följa hennes blogg som innehåller en hel del foto, men även en del tipsiga inlägg samt hur det fungerar bakom kulisserna! Profile - 7

Hur gör du för att peppa igång måndag morgon och en ny vecka?
Första dagen på veckan ska vara enkel, allt ska vara färdigt när man vaknar på morgonen. Brukar alltid underlätta och fixa allt kvällen innan för en bra och enkel start på veckan. Ett extra plus för att få första dagen på veckan till något extra är att ha en dejt som kickar igång veckan eller något annat som gör dig glad. Behöver inte vara något stort utan enkelt!

Du har bloggat i många år. Kan du berätta lite om dig själv och vad vi får ta del av på din blogg?
Jag är snart en 27-årig gotlänning som älskar min hemstad. Uppväxt och bosatt på södra Gotland, ungefär 6 mil utanför Visby. Färdig utbildad som Visuell Kommunikatör och Fotograf sedan ett år tillbaka. Min blogg består av ett ganska stort sortiment, om jag inte snackar om mitt yrke som fotograf får man följa med när jag jobbar ombord på Destination Gotland. Man får även hänga med bakom kulisserna, läsa tipsinlägg och sedan kommer man mötas av mängder av bilder då det är mitt huvudfokus för bloggen.

Att du är fotograf är inget som går att missa. Är det något som intresserat dig mycket?
Åh! Så kul att jag lyckas förmedla mitt yrke. Fotografi har alltid varit ett stort intresse för mig redan som barn. Det började med att jag lånade alla telefoner jag fick tillgång till för att fotografera allt som existerade och när jag sedan fick en kompaktkamera några år senare insåg jag att det var mediaprogrammet jag skulle söka till. Det var ett enkelt val och jag har studerat fotografi i 3,5 år efter gymnasiet och samlat på min mängder av utrustning eftersom jag brinner för fotografi. Jag älskar att få vara kreativ och skapa med färger och former.

Du tar väldigt fina bilder! Vad inspireras du av?
Tack så mycket! Den största inspirationen för mig kommer av färger och därefter när man har en diskussion. Jag inspireras väldigt mycket av att se andra som är kreativa, peppande och positiva. Pinterest är en stor källa för mig där jag samlar bilder och bygger något eget med mina tidigare idéer.

Vilka tre tips skulle du ge till en nybörjare som vill ta bättre bilder?
1. Läs om din utrustning så att du förstår dig på den. (Det kanske inte är så kul, men det är värt tiden) Att köpa den bästa kameran kommer inte hjälpa dig att ta bättre bilder. Absolut kommer du kunna ta bättre bilder än med kameran du hade innan men mycket handlar om att man ska kunna sin utrustning. Vart sitter alla knappar, vad gör alla knappar, finns det någon funktion som kan hjälpa dig att ta bättre bilder, osv. Gillar man inte att plugga/läsa så kolla på youtube för det finns väldigt många duktiga personer där.

2. Övning. Det är verkligen så viktigt att bara öva, öva och öva. Nu när man kan fotografera hur många bilder som helst utan att det kostar pengar så finns det ingen ursäkt, snåla inte utan fotografera allt. Tänk att jag sprang runt med mobiltelefoner och kameror och fotograferade allt som fanns. Det kunde vara allt ifrån ett djur till ett äppelskrutt. Det gäller att testa sig fram, det finns inget rätt eller fel så testa olika vinklar, motiv och känn dig bekväm med kameran och det du fotograferar såklart. Så övning är jätteviktigt hur tråkigt det än låter.

3. Gå en kurs. Man kan lära sig väldigt mycket på egenhand via ställen på internet så som Youtube, bloggar, forum osv. Men att diskutera bilder kan vara så viktigt, något jag stör mig på i mina bilder kanske betyder något helt annat för någon som granskar min bild. Våga diskutera bilderna med andra personer. Sen behöver man absolut inte gå en kurs om man vill ta bättre bilder utan internet är fylld med tips och trix.

Vad drömmer du om just nu?
En egen bostad är något jag drömmer om dagligen. Hade även varit skönt med ett fast jobb.

Fem snabba
Nikon / Canon
Varje gång någon frågar mig kommer jag alltid vara snabb att svara Canon. Allt handlar om att jag gillade ordet bättre och att loggan är snyggare är Nikon. Så Canon är mitt svar!

Frukost / Middag
Middag! Skulle egentligen vilja svara frukost då det är mycket mysigare men tiden finns inte eftersom det krävs 1-2 timmar innan jag kan äta frukost när jag är nyvaken.

Musik / Film
Musik eftersom jag kan lyssna när jag vill utan problem.

Fota / Bli fotad
Älskar att köra en kombination men är väldigt dålig på att låta andra fotografera mig så jag gör det hellre själv.

Höst / Vår
Älskar våren men inget slår hösten. Känslan av alla vackra löv som faller ner på marken, alla färger som finns, alla mysiga höstkläder som kommer och alla mysiga stunder där man sitter med tända ljus och man hör regnet mot fönstret. Älskar hösten!

Läs Beatrices blogg här @beattriicee