"Jag älskar att få inspirera och dela med mig"

"Jag älskar att få inspirera och dela med mig"

I veckans blogg lär vi känna vår profil Julia Wahlberg. Det är en tjej med många järn i elden och på bloggen får vi en mix av allt, vilket vi älskar! Julia pluggar även E-commerce Management där hon ser en framtid i branschen. Vi pratar om hennes förväntningar inför flytten till USA där hon ska göra sin praktik och hur man vågar ta steget att flytta utomlands helt själv. Profile - 1

Hej Julia, berätta lite om dig själv?

Hej! Jag är nyblivna 24 år och har bloggat här på Nouw sedan 2012. Min blogg har varit med om mycket sedan dess. Ett modeintresse har däremot alltid funnits där och jag älskar att få inspirera och dela med mig av såväl egna outfits som riktiga kap i butiker. Förutom mode är det en hel del träning. Jag är f.d elitfotbollsspelare, så träning och hälsa har alltid varit en viktigt del av mitt liv. Efter fotbollen har jag sprungit två marathon och älskar den stora utmaningen som det medför. Men jag tycker det viktigaste är att må bra, umgås med vänner och familj, samt bjuda in till fest och andra roligheter. Balans är det finaste vi har! Till vardags studerar jag E-commerce Management på IHM och tar examen till sommaren tillsammans med världens bästa klass!Vad får vi se i din blogg?

Jag skulle vilja kalla det en livsstilsblogg, så mestadels min vardag, vad jag gör, vad jag äter, hur jag tränar, vad jag har på mig, mina favoritprodukter osv. Allt för att dela med mig av saker jag gör, tipsa om goda restauranger eller ge inspiration på hur man kan klä sig. Jag gillar mixen. Jag har intresse i många saker faktiskt. Dessutom får ni en uppdaterad blogg, jag har inte haft en enda paus sedan 2012 och kan nog nästan räkna på fingrarna hur många dagar som jag inte uppdaterat något. Jag älskar det!


Hur kom det sig att du började plugga e-commerce Management?

Jag jobbade med lite liknande saker i drygt ett år och kände att det fanns väldigt mycket att lära. Att det dessutom är otroligt brett och mycket framtid i. Jag gillar att man kan få vara såväl kreativ som analytisk. Det finns något för alla inom E-commerce och dessutom en del kompetens som saknas på arbetsmarknaden. Att min utbildning har 26 veckor praktik kändes också väldigt lockande när jag bestämde mig för att börja plugga.


Har du något drömyrke inom det området?

Jag är fortfarande väldigt osäker på vad jag vill göra och vad jag tycker är mest roligt. Men jag gillar det kreativa, marknadsföringen och projektledningen allra mest. Att få leda, motivera och inspirerar samtidigt som man jobbar tillsammans mot något känns väldigt lockande. Så kanske projektledare inom något spännande ämne? Att man står bakom företaget, gillar dess idé och vision, samt har grymma kollegor är minst lika viktigt för mig som själva yrkesrollen. Jag är spänd på framtiden, tiden för avgöra vart jag hamnar.Du ska flytta till USA och göra din praktik! Vad ser du mest fram emot?

Det ska jag!! Känns fortfarande lite overkligt och tiden har aldrig gått såhär snabbt. Jag ser fram emot att få leva ett helt annat liv och få lära mig massa nya saker. Såväl på arbetsplatsen som i privatlivet. Jag kommer dit helt ensam och vet nästan ingenting, det kommer dyka upp så många nya situationer som kommer göra mig så mycket säkrare och starkare efteråt. Jag klagar heller inte över 18 grader och sol december-mars i en stad med både strand och storstad. Att få prata och utveckla sin engelska är också en dröm som jag längtat efter. Bara få känna att man ”Living the American life” ser jag fram emot massor.


Har du något tips om att våga flytta utomlands?

Jag har länge velat åka iväg men aldrig känt mig redo eller 100 % i fas för att åka. Men nu kändes det rätt och jag ser det som världens investering i mig själv. Tänk hur mycket nytt man lär sig, hur mycket man växer och hur lätt många saker här hemma kommer kännas efter en sån upplevelse med så många utmaningar. Jag älskar mitt liv här hemma, men jag är helt övertygad om att det kommer vara likadant i april när jag kommer hem. Så varför inte testa och se något annat om man ändå har chansen. Tror det är mycket sällan man ångrar en flytt utomlands!Var ser du dig själv om 5 år?

Om 5 år är jag 29 år gammal, då måste mitt singelliv vara slut haha! Då bor jag ihop med min framtida man i en superfin lägenhet och jag tror vi funderar lite på hus. Jag tror jag kommer bo kvar på västkusten, ev. ta en sväng till huvudstaden (där många jobb inom min bransch finns). Jag har dessutom genomfört en svensk klassiker och jag är lycklig och mår bra. Jag har många vänner kvar som jag ser till att hålla nära. Jag tror min karriär och mående är i fokus, kanske att man går i tankar på något första barn. Och sjävklart är bloggen kvar!!


5 snabba:

Solsemester / skidsemester

Inte helt självklar, men uppskattar ändå sol mer än snö. Dock har jag åkt skidor sen jag var 3 år.

Godis / chips

Jag är den som väljer tre sorter om jag köper lösgodis... Sourcream onion däremot, oj oj oj

Hemmakväll / utekväll

Den här är numera omöjlig för mig. Skulle du frågat mig för 1 år sedan hade jag valt hemmakväll. Men de senaste har jag kommit fram till att det är ta mig fasen utekvällarna man minns och skrattar mer på. Varannan helg tack ;)

Film / serie

Denna är enkel. Har svårt att fokusera och kolla på en hel film och uppskattar en serie där man kan fastna, lära känna karaktärerna och bli sådär löjligt glad när de säger att en ny säsong kommer!

Frukost / middag

Jag äter frukost till middag, typ varje dag!!


Julias blogg: @juliawahlberg