"Jag älskar att en diskussion om prestationssamhället har fått utrymme i sociala medier"

"Jag älskar att en diskussion om prestationssamhället har fått utrymme i sociala medier"

En känsla av gemenskap, förmågan att skita i vad andra tycker och att kunna nå ut till andra som kämpar med att bli friska från en ätstörning - ja, för Mathilda har bloggen gett just det. Vi pratar även om att ha sin egen hejarklack i bloggen & katten Claude Louis, såklart! Profile - 4

Hej Mathilda, berätta lite kort om dig själv, vem är du?
Heej! Jag heter som sagt Mathilda och lever mitt sista år som tjugo-någonting. Jag bor i en lägenhet i Göteborg tillsammans med en liten och väldigt hårig sambo, min katt Claude Louis. Under mina år som vuxen har jag flyttat runt en del då jag pluggat och jobbat i Växjö, Nice, Stockholm, London och sedan Stockholm igen. För nästan exakt två år sedan valde jag att flytta hem till Göteborg, ett beslut som jag inte ångrat en sekund. Göteborg är min stad även om jag absolut är öppen för att bo utomlands igen. Jag har pluggat marknadsföring och jobbar just nu som marknadsanalytiker på ett stort svenskt företag inom matvaruhandeln där jag trivs hur bra som helst. I höstas körde jag igång min blogg som blivit mitt stora intresse! Jag älskar att pyssla med både text och bild!

Vad är din huvudsakliga inspiration till bloggen och vilka är dina bästa tips för att uppehålla en bra bloggrutin?
Min blogg är väldigt mycket jag. Jag skriver mycket baserat på mina egna känslor och erfarenheter. Redan i mitt första inlägg valde jag att vara öppen med att jag haft bulimi de senaste åren och hur jag gjort för att kunna må så bra som jag gör idag! Jag vill att min blogg ska kännas personlig så jag bjuder gärna på vardagsbilder. Sedan älskar jag stil och mode så det blir även mycket sådana bilder. Där hittar jag inspiration från sociala medier. Genom bloggar och Instagram så får jag ofta en känsla som jag sedan får uttryck för i mina egna bilder. Det kanske låter flummigt.. Eller inte, jag vet inte haha.

Mitt största tips är att verkligen försöka utgå från sig själv och sin egen situation. Det är så lätt att snegla på hur andra gör, men om man börjar jämföra sig så tror jag att man snabbt kan börja tveka på sig själv. Det är lätt att tro att man måste leva ett spektakulärt liv fullt av palmer och vita stränder, restaurangbesök och ständigt nya kläder för att skapa bra innehåll, men det viktiga är att hitta ett sätt som speglar ens egen person och vardag. Själv älskar jag att kombinera att läsa de stora bloggarna som lever ett för många ouppnåeligt liv med mindre bloggar som ofta kan bjuda på ett mer personligt innehåll.


Mathilda skriver många bra texter som får läsarna att tänka till, kika under hennes kategori "Må bra!"


Vad är det bästa som hänt dig, som inte vore möjligt om det inte vore för bloggen?
Att jag fått uppleva en så himla härlig gemenskap med en massa goa tjejer som jag egentligen aldrig träffat. Min upplevelse av att blogga har enbart varit positiv då jag bara fått kärlek i kommentarsfältet. Jag älskar atmosfären oss bloggare emellan här på Nouw och hur vi peppar varandra genom små kommentarer på varandras bloggar!

En annan sak är hur jag hela tiden blir bättre på att skita i vad andra tycker. Jag kan tveka innan jag publicerar en bild eller en text på grund av hjärnspöken som gör mig osäker på vad andra ska tycka, men genom att fortsätta göra det jag tror på och det jag tycker är roligt så blir jag hela tiden starkare. Det är verkligen befriande!

Du blandar vardag med texter som får en att verkligen tänka till i bloggen, så underbart! Nyligen publicerade du både läsvärda inlägg om "bikinikroppar" och om att vara ensam. Varför är det viktigt för dig att publicera denna typen av texter?
Att få möjlighet att dela med mig av den typen av texter var en stor del av anledningen till att jag började blogga. Jag tycker att det är viktigt att visa på livets olika sidor och att våga prata om jobbiga saker. För mig blir en människa intressant på riktigt först när jag får lära känna både det fina och det ”fula”. Jag älskar att ångest, stress, prestationssamhället och allt där till har fått utrymme i sociala medier! Samtidigt saknade jag personer som jag kunde relatera till i min ätstörning. Framförallt bulimi känner jag att vi kan prata mer om så jag försöker att både informera om vad sjukdomen faktiskt innebär, och förmedla någon slags igenkänningsfaktor om det finns någon där ute som precis som mig behöver känna att man inte är ensam i det. Och PEPP! För oavsett om man har en ätstörning eller inte så kan vi nog alla behöva lite pepp om oss själva och våra kroppar! Samtidigt är jag och mitt liv så mycket mer än det så jag är väldigt mån om att bjussa på en massa annat härligt som jag får uppleva!

Tre snabba frågor:

Tre icke-materiella saker jag mår riktigt bra av är... min katt, långa frukostar i sängen, roliga getklipp på YouTube!

Om fem år är jag... någon som lyckats med att hjälpa andra som kämpar med ätstörningar och dåligt mående!

Det bästa med att blogga är... att man har en egen hejarklack av härliga tjejer i kommentarsfältet!Mathildas blogg: nouw.com/37grader